Amalfikysten & Sorrentohalvøya · Langtidsferie med alt inkludert · fra Bergen

Bergen, Flesland
22 Dager

Gi deg selv litt luksus med en langtidsferie på den skjønne Sorrentohalvøya. Her får vi deilig mat fra det italienske kjøkkenet, vakre omgivelser og tid til fordypelse, samvær og gode opplevelser. Vi bor  på et deilig hotell som ligger direkte ut mot det blå Middelhavet.

Det er vakkert på Sorrentohalvøya om vinteren. Så vakkert at store litterater som Henrik Ibsen og Dickens gjennom tidene hadde området som sin foretrukne vinter¬residens. Her er bratte klipper, bougainvillea, ville orkideer, olivenlunder, vinmarker, en duft av krydderurter og et mildt klima året rundt. Om høsten modnes sitrustrærne og sprer duften av sitroner over halvøya....

Gi deg selv litt luksus med en langtidsferie på den skjønne Sorrentohalvøya. Her får vi deilig mat fra det italienske kjøkkenet, vakre omgivelser og tid til fordypelse, samvær og gode opplevelser. Vi bor  på et deilig hotell som ligger direkte ut mot det blå Middelhavet.

Det er vakkert på Sorrentohalvøya om vinteren. Så vakkert at store litterater som Henrik Ibsen og Dickens gjennom tidene hadde området som sin foretrukne vinter¬residens. Her er bratte klipper, bougainvillea, ville orkideer, olivenlunder, vinmarker, en duft av krydderurter og et mildt klima året rundt. Om høsten modnes sitrustrærne og sprer duften av sitroner over halvøya. Om våren viser solen sitt blide ansikt og luner de blå bølgetoppene.

I reisens pris har vi inkludert All Inclusive, I tillegg til frokost, lunsj og middag har du hele dagen mulighet til å nyte en god kopp kaffe eller en drink, liksom det dagen igjennom vil være adgang til litt italiensk godteri, frukt eller kake. 

Under reisen kan du dessuten delta på matlagingskurser, der vi tilbereder noen av de klassiske søritalienske rettene. De hyggelige matlagingsseansene blir således avsluttet med en lekker lunsj som vi nyter med vin til. Arrangementene bestilles og betales hos reiselederen. Hvilke dager kurset avholdes, blir opplyst på reisemålet.
I reisens første uke holder reiselederen også et lite minikursus i italiensk, så du kanskje kan menge deg med lokale innbyggere og bruke små gloser og vendinger på italiensk. Det lille kurset foregår under avslappede forhold på hotellet, og alle kan være med.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom med balkong og havutsikt
3.495,-
Dobbeltrom med full havutsikt
1.995,-

Ekstra arrangementer

Capri
895,-
Amalfikysten
395,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Roma t/r
 • Alle flyskatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 •  21 netter på Hotel Admiral 
 • 21 x frokost (2.-22. dag)
 • 20 x lunsj (2.-21. dag)
 • 21 x middag (1.-21. dag)
 • Alle drikkevarer, snacks, kake mv. i henhold til beskrivelse fra ankomst til avreise (1.-22. dag)
 • Minikurs: Italiensk for begynnere
 • Lokal gastronomisk opplevelse, inkl. smaksprøver
 • Byvandring i Sorrento
 • Utflukt til Pompeii
 • Byvandring i Napoli med besøk på arkeologisk museum
 • Lokalguide i Napoli og Pompeii
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Sorrentohalvøya

Vi flyr fra Bergen til Roma. Fra lufthavnen kjører vi sørover. I løpet av reisen drar vi sammen med reiselederen ut på spennende inkluderte utflukter. Vil du utnytte dagene til opplevelser på egen hånd, er reiselederen naturligvis behjelpelig med gode råd og tips om de mange spennende mulighetene i området. Vi har inkludert All Inclusive, som består av alle måltider og drikkevarer på hotellet. På heldagsutfluktene er det mulig å få med en lunsjmatpakke fra hotellet. Vil du ha full rulle i opplevelsesbingo, er det dessuten en rekke ekstraarrangementer som du kan velge å delta i. Disse må bestilles og betales sammen med reisen.
Inkluderte måltider: Lunsj, middag.

Hotellet med sin nydelige plassering og utsikt.

2. dag: Søritaliensk kultur, antikke tradisjoner og lokale smaksopplevelser

På reisens første utflukt hopper vi direkte ut i den søritalienske kulturen. Fra hotellet kjører vi opp i innlandet til det sjarmerende Massa Lubrense, der vi møter en lokal familie i en sitronplantasje. Her skal vi høre og se hvordan man fremstiller kystens populære Limoncello, som typisk nytes etter et måltid som en digestif for å fremme fordøyelsen. Av de mange sitrusfruktene blir det også fremstilt marmelader, og vi smaker selvfølgelig alt sammen. Det er laget etter familiens gamle oppskrifter. Søritaliensk jomfruolivenolje er også spesielt god og kan fås i forskjellige smaksvarianter – du får selvfølgelig mulighet til å smake deg frem og finne din personlige favoritt. Vi besøker også familiens gård, der vi ser dyr og lærer hvordan man fremstiller noen av områdets mest populære oster, som mozzarella, provolone, cacciottine og ricotta. Vi smaker selvfølgelig på ostene sammen med et glass kjølig vin før vi fortsetter til en liten restaurant som ligger i Schiazzanos historiske sentrum. Her lærer vi å lage den perfekte napolitanske pizzaen mens familien hygger om oss og spiller de velkjente tarantella-sangene. Her i disse makeløse omgivelsene spiser vi vår hjemmelagede lunsj og nyter den lokale vinen før vi drar tilbake til hotellet. En herlig dag fylt med søritalienske tradisjoner, som gir deg et godt innblikk i det lokale kjøkkenet som området er så berømt for.     
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Den kjente drikken Limoncello.

3. dag: Byrundtur i Sorrento

Vi ser nærmere på Sorrento, som ligger vakkert til på toppen av en klippe på den sorrentinske halvøya. Vi går først til det sentrale torget, Piazza Tasso. Derfra kan man gå på oppdagelstur i de mange gatene. Selve torget er byens møtested og fylt med restauranter og kafeer. Det er et godt sted å slå seg ned hvis man skulle få lyst til å nyte en cappucino eller et kjølig glass hvitvin mens det lokale livet glir forbi. Herfra går vi til den sjarmerende historiske bydelen, som er fylt med spesialbutikker. Underveis får vi lov til å smake på den italienske sitronlikøren limoncello.
Sorrentos historie er spennende, og i byen finner du rester av en gammel gresk bymur. Dessuten kommer vi forbi bygningen Sedile Dominova fra 1500-tallet, som i dag er et populært møtested for lokale kortspillende menn. Stedet vil du kanskje gjenkjenne fra Susanne Biers film «Den skaldede frisør» (norsk tittel: Sommerbryllup i Italia). Vi ser også byens vakre domkirke og nyter utsikten fra noen av Sorrentos spesielle utsiktspunkter. Ved lunsjtid kjører bussen tilbake til hotellet.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Gater og restauranter i Sorrento.

4. dag: På egen hånd

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

5. dag: På egen hånd eller Capri

Ekstraarrangement: Capri
Rett etter frokost kjører vi til havnen hvor vi derfra seiler med båt til Marina Grande til den eksklusive og vakre øya Capri. På 1800 tallet kom kunstnere og forfattere til Capri, blant annet H.C.Andersen. I tillegg til ett hav av arkitektoniske stilarter, rommer Capri også en enestående flora. Øyas to byer Capri og Anacapri er bygget inn i klippene og det er vanskelig å ikke bli imponert over hvordan man har klart å bygge på de bratte klippene. I selskap med en lokal guide ser vi nærmere på Anacapri og besøker den svenske lege Axel Munthes flotte villa San Michele. I Anacapri er det også tid til å spise lunsj på egenhånd. Heretter kjører vi minibusser videre til Capri by, hvor vi på en spasertur blant annet ser byens hovedtorg. Dagens vakreste syn får vi i Augustus hage, hvor utover flotte blomsterfylte terrasser byr på en fantastisk utsikt over Middelhavet og Capris ikoniske Faraglioni-klipper. Om ettermiddagen tar vi båten tilbake til Sorrento etter en dag fylt med vakre opplevelser. 

Ekstra utflukt til Capri.

6.—7. dag: På egen hånd

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

8. dag: Pompeii med lokalguide

Dagen byr på et spennende besøk på det museumsområdet som huser den legendariske ruinbyen Pompeii, hvis liv ble forseglet for alltid ved Vesuvs utbrudd i år 79 e.Kr. Ved utbruddet ble byen dekket av oppimot ni meter pimpstein og aske. Pompeii ble utgravd på 1700-tallet, og i selskap med en lokalguide går vi rundt i det store området og hører historien om det romerske livet, slik det foregikk i det første århundret e.Kr. Vi besøker Forum, templene, de romerske badene, teatre, villaer og sågar datidens bordell. Det er fascinerende å besøke den utgravde byen, og det er særlig interessant at mange av vår tids oppfinnelser faktisk allerede var til stede den gangen, om enn på et mer primitivt stadium. Vi er tilbake i Meta di Sorrento til en sen lunsj.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstra utflukt til Pompeii.

9.—11. dag: På egen hånd

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

12. dag: Det fargerike Napoli med lokalguide

Etter frokosten kjører vi med buss til Napoli, som er Sør-Italias største by med mer enn tre millioner innbyggere. Her lever de temperamentsfulle napolitanerne med vulkanen Vesuv som nabo. Napoli er en storby på godt og ondt, og her er tempo og travelhet i gatene. Det er som om den europeiske sivilisasjon og fornuft aldri har nådd helt frem til byen. Mondene bygninger står side om side med de forfalne, og tiden står stille i de mange små sidegatene, der vasketøyet stadig henger mellom bygningene. Napolis ry er kanskje litt falmet, men byen byr på så mye mer enn mafiaen, lommetyver og pizza. Byens sentrum er et stort utendørs museum med fantastiske attraksjoner: tre store slott, et kongepalass, atskillige kirker, katedraler og et av verdens eldste operahus. Napoli ligger ved havet, og her kan du også vandre langs strandpromenaden, som er fylt med kafeer og restauranter. I selve byen vil du finne små plasser på hvert hjørne der du kan slå deg ned og nyte en drink eller en ekte napolitansk pizza. Vi starter med et besøk på byens arkeologiske museum, der vi i selskap med en lokalguide ser de mange skattene fra Pompeii og Herculaneum. Museet rommer en av verdens største samlinger fra antikken, med mosaikker, statuer og veggmalerier. Etterpå kjører vi til sentrum, der vi ser noen av byens høydepunkter på en liten byvandring. Tidlig på ettermiddagen er vi igjen tilbake på Mar Hotel Alimuri, der enda en deilig lunsj venter.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Utsikt over Napoli.

13.-14. På egen hånd

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

15. dag: På egen hånd eller Amalfikysten

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement: Amalfikysten med Positano og Amalfi by
Len deg tilbake i bussen, og nyt en av verdens vakreste kyststrekninger. Vi starter med en flott kjøretur langs kysten på Sorrentohalvøya til Positano. Legg merke til hvordan den smale veien snor seg rundt klippesidene, som er kledd med fargerike byer, spredt i den vakre og dramatiske naturen. Det er lett å forstå hvorfor kysten gjennom århundrer har tiltrukket kunstnere som Krøyer, Goethe, Dickens og Wagner, som alle har latt seg inspirere av de spektakulære omgivelsene. I Positano tar vi en oppdagelsestur i gatene, som går opp, ned og rundt klippene. Byen er et foretrukket feriested for overklassen – det er ikke uvanlig å støte på et kjendis-ansikt i de sjarmerende gatene.

Herfra fortsetter vi til selve Amalfi by, som tidligere var en av Middelhavets mest betydningsfulle sjømakter. På byvandringen vår kommer vi blant annet forbi byens rådhus og gjennom de kronglete gatene til den imponerende domkirken fra 1200-tallet, som er plassert på et platå hele 57 trappetrinn fra plassen. Legg merke til døren – den kommer helt fra Konstantinopel. Ved siden av kirken ligger Paradisklostret med søyler og buer som stammer fra den gang da byen var under arabisk innflytelse. Det vil være tid i Amalfi til å gå på oppdagelsestur på egen hånd i de mange hyggelige gatene, og vi kan sterkt anbefale et besøk på byens sjøfartsmuseum, der du kan dykke ned i Amalfis fortid.

Vakre kjøreruter på Amalfikysten.

16.—21. dag: På egen hånd

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

22. dag: Hjemreise

Etter tre deilige uker i Italia går turen igjen mot nordlige breddegrader. Etter frokosten kjører vi til Romas lufthavn, og returnerer derfra til Norge.
Inkluderte måltider: Frokost.

 

Hotellinformasjon

Hotel Admiral ****
VisSkjul

Hotellet ligger perfekt til rett ved Marina Grande i Sorrento. Vitus reiser råder over hele hotellet, som har i alt 60 rom. På Hotel Admiral får du fantastisk utsikt over Sorrentobukten og vulkanen Vesuv og er rett ved offentlig strand og flere hyggelige cafeer. Turen op til Sorrento er ca. en kilometer oppover. Dette vil by på en god Der går også offentlig buss fra marinaen til sentrum.

Værelser
Alle dobbeltrom har balkonger. De er åpne, så utsikten er fantastisk, men gjør oppmerksom på at man kan se nabobalkongen (se bilde under). Standardrommene har begrenset havutsikt, men mot ett tillegg kan du få full havutsikt. De fleste baderom er med dusj – mens noen få har badekar.
Enkeltrommene er med fransk balkong eller balkong.

Måltider
Alle måltider er inkludert og fra 11.00-23.00 er der gratis drikkevarer som består av vann, brus, øl, lokal vin og lokal spiritus. Det er bar og restaurant på hotellet. Maten er internasjonal og italiensk. I reisen er det inkludert helpensjon, men anbefaler også å oppleve noen måltider ute på en lokal restaurant.

Les mer om hotellet her:
 

Værelse med havutsikt.
Værelse med havutsikt.
Flotte uteområder på hotellet.
Flotte uteområder på hotellet.