Amalfikysten · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Mange superlativer er brukt om Amalfikysten, og et besøk ved den betagende kyststrekningen ved Middelhavet er noe man skal unne seg minst én gang i livet. Fra hotellet kan du nyte synet av havet.

Kysten i seg selv er guddommelig, som italienerne selv sier det. Det som gjør den til noe spesielt, er de mange pastellfargede husene som brer seg oppover skråningene som motiver fra en kunstner hånd. Når man i tillegg får det krystallblå Middelhavet, den gode italienske maten og den italienske sjarmen, er rammene på plass for en skjønn ferie. Vi bor midt på Amalfikysten i byen Maiori...

Mange superlativer er brukt om Amalfikysten, og et besøk ved den betagende kyststrekningen ved Middelhavet er noe man skal unne seg minst én gang i livet. Fra hotellet kan du nyte synet av havet.

Kysten i seg selv er guddommelig, som italienerne selv sier det. Det som gjør den til noe spesielt, er de mange pastellfargede husene som brer seg oppover skråningene som motiver fra en kunstner hånd. Når man i tillegg får det krystallblå Middelhavet, den gode italienske maten og den italienske sjarmen, er rammene på plass for en skjønn ferie. Vi bor midt på Amalfikysten i byen Maiori og har inkludert et godt utfluktsprogram der vi får innblikk i områdets skjønnhet og kultur.
 

Kart over Amalfikysten.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltrom med balkong og havutsikt
1.500,-
Dobbeltrom som enkeltrom
1.995,-

Ekstra arrangementer

Capri
995,-

Inkludert i prisen

 •     Fly Bergen-Roma t/r
 •     Transfer lufthavn-hotell t/r
 •     Alle skatter og avgifter
 •     7 netter på Hotel Pietra Di Luna****
 •     7 × frokost
 •     6 × middag (ikke dag 1) 
 •     Tradisjonell lett italiensk lunsj på bondegård (3. dag)
 •     Besøk i Montecassino
 •     Liten byvandring i Maiori
 •     Besøk i Amalfi
 •     Besøk i Sorrento
 •     Kjøretur langs Amalfikysten
 •     Utflukt til Pompeii
 •     Fottur på sitronstien
 •     Norsktalende reiseleder

 

Dagsprogram

1. dag: Bergen-Amalfikysten

Om ettermiddagen tar vi flyet fra Bergen til Roma. Vi kjører motorveien mot Amalfikysten, hvor vi er rundt midnatt. Der vil stå en lett anretning på rommet. 

Solnedgang over Ravello, Italia - Amalfikysten

Solnedgang over Ravello, Italia - Amalfikysten

2. dag: Maiori og Amalfi

Maiori har godt og vel 5000 innbyggere og er en tradisjonell italiensk kystby med en lang strandpromenade, en livlig hovedgate og masser av grønne områder der man kan nyte de lune temperaturene. Tempoet er rolig, men byen er fylt av kafeer, restauranter, butikker, mondene palazzoer og ekte italiensk lokalkoloritt. Etter en liten byrundtur til fots kjører vi til Amalfi. Vi ser byens smale middelaldergater, som fører tankene hen på det lykkelige Arabia. Tid på egen hånd til å besøke en av Amalfis gode restauranter og nyte livet i hovedbyen på denne fantastiske kyststrekningen. 

Maiori, den flotte kystbyen.

Maiori, den flotte kystbyen.

 

3. dag: Amalfikysten og Sorrento

Len deg tilbake og la deg sjarmere av de vakre omgivelsene når vi kjører på den legendariske kyststrekningen til Sorrento. Vi passerer eksklusive feriebyer med pastellfargede hus før vi når Sorrento. I Sorrento går vi en liten byrundtur og smaker på den berømte sitronlikøren – Limoncello. Utenfor Sorrento besøker vi en bondegård der vi har inkludert smaksprøver på italienske spesialiteter og lokal vin, som blir en god, lett og tradisjonell italiensk lunsj.

Promenade i Sorrento.

Promenade i Sorrento.

 

4. dag: På egen hånd eller Capri

Ta en avslappende dag i Maiori eller en oppdagelsestur på egen hånd. Det er bussforbindelser til de fleste byene langs kysten. Reiselederen kommer gjerne med gode råd. Du kan også velge å delta på en ekstrautflukt.

Ekstraarrangement: Capri
Vi skifter scene til den eksklusive øya Capri. Siden romertiden har det største man kan oppnå, vært en villa på øya. I tillegg til et vell av arkitektoniske stilarter rommer Capri også en enestående flora. De to byene på øya, Capri og Anacapri, som vi besøker, er bygd inn i klippene, og det er vanskelig å unngå å bli imponert over hvordan man har klart å bygge byen oppover de bratte knausene. Vi hører om Capris unike planteliv når vi besøker den svenske legen Axel Munthes hage. Her bodde han i 56 år og bygde seg en praktfull villa. På 1800-tallet dro kunstnere og forfattere i flokker til Capri, deriblant dansken H.C. Andersen.

Vakker utsikt på Capri.

Vakker utsikt på Capri.

 

5. dag: Tid til egne opplevelser

Tilbring dagen med en god bok ved svømmebassenget eller på hotellets egen strand, eller dra på eventyr langs kysten. Med utsikt mot havet ligger kystbyene Amalfi, Ravello og Positano som perler på en snor. Reiselederen vår hjelper gjerne med busstider og forslag til spennende severdigheter.

Amalfikysten, strender og utsikt.

Amalfikysten, strender og utsikt.

6. dag: Pompeii

Oldtidsbyen Pompeii fikk sitt liv forseglet for alltid ved Vesuvs utbrudd i år 79. e.Kr., da den ble dekket av opptil ni meter pimpstein og aske. Deretter sov byen en tornerosesøvn helt til den ble utgravd på 1700-tallet. I Pompeii får vi et fantastisk innblikk i romernes liv slik det var i det første århundret e.Kr. Sammen med reiselederen og en lokalguide besøker vi Forum, templene, de romerske badene, teatre, villaer m.m. Herfra kan vi se opp på den sagnomsuste vulkanen Vesuv, som med sitt utbrudd sørget for å bevare Pompeiis arkeologiske skatter for oss.

Den antikke byen, Pompeii.

Den antikke byen, Pompeii.

 

7. dag: Fottur til Minori på sitronstien

I dag er det mulig å delta i en vakker fottur til Maioris lillebror Minori. Turen tar ca. 2 ½ time og er av lett-moderat vanskelighetsgrad; den krever at man klarer seg selv og har normal evne til å gå. Den første delen av turen begynner med omtrent 500 trappetrinn på de hellige trappene. Derfra har vi en nydelig utsikt over Maioris Mezzacapo-palass med tilhørende hage fra 1700-tallet. Langs stien ser vi terassehagene der de særpregede amalfisitronene blir dyrket. Sitronene har en karakteristisk form og et høyt innhold av C-vitamin. Vi ser johannesbrødtrær med de snodde fruktene som er blitt brukt til alt fra slikkerier og skråtobakk til avføringsmiddel. Mot slutten av ruten åpenbarer det seg en formidabel utsikt over fjellbyen Ravello og målet for turen vår, Minori. Det er bare 5 minutter med bybuss tilbake til Maiori.

Fottur til Minori på sitronstien.

Fottur til Minori på sitronstien.

8. dag: Montecassino 

På kvelden flyr vi fra Roma tilbake til Bergen. Vi gjør et stop mellom Roma og Sorrento ved Cassino, som er kjent for det berømte slaget under andre verdenskrig. I begynnelsen av 1944 gikk den tyske forsvarslinjen gjennom klosterhøyden Montecassino. Byen huser benediktinerordenens moderkloster fra 500-tallet, og fra klostret er det en fantastisk utsikt. Det ble klostrets ulykke. De allierte bombet klostret fordi de trodde tyskerne brukte det som utsiktspost. Harde kamper førte de allierte troppene helt frem til yttermurene før de ble slått tilbake av tyskerne. Klostret er siden blitt gjenoppbygd.

 

Hotellinformasjon

Hotel Pietra di Luna ****
VisSkjul

Hotel Pietra di Luna ligger et steinkast fra stranden og midt i den lille byen Maiori ved Amalfikysten. Her blir du møtt av et høyt servicenivå og et personal som gjør alt for at oppholdet ditt skal bli en behagelig opplevelse. Restauranten serverer god italiensk mat, og baren innbyr til hyggelige stunder. Der er utendørs svømmebasseng på hotellet og adgang til privat strand.

Alle dobbeltrom har en god størrelse og en deilig balkong med delvis havutsikt. Mot et tillegg er det mulig å få dobbeltrom med balkong og havutsikt. Enkeltrommene er uten havutsikt og uten balkong. Alle rom er funksjonelt innredet med klimaanlegg, fjernsyn, telefon og safe. Pene bad med dusjkabinett eller badekar og hårtørker.

Hotel Pietra Di Luna
Hotel Pietra Di Luna