Vandring og opplevelser i Provence · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Bli med på vandreferie gjennom vidunderlige lannskaper. Vi vandrer langs det blå Middelhavet og hvite sandstrender, gjennom atmosfærefylte landsbyer og forbi snøkledde fjelltopper

Stå på en åstopp og se utover det kuperte landskapet, der de gule trærne lyser opp, og det blågrønne Middelhavet funkler i bakgrunnen. Oktober er generelt en god årstid å besøke Rivieraen på fordi der er færre besøkende, men fremdeles sommerlig.

Vi starter i Bormes-les-Mimosas, der vi bor på et skjønt boutique-hotell, og herfra kommer vi gjennom Le Rayol-Canadel-sur-Mer. Vi bor også i hjertet av rivierabyen Menton. Vakrere og mer eventyrlig vandreferie skal man lete lenge etter....

Bli med på vandreferie gjennom vidunderlige lannskaper. Vi vandrer langs det blå Middelhavet og hvite sandstrender, gjennom atmosfærefylte landsbyer og forbi snøkledde fjelltopper

Stå på en åstopp og se utover det kuperte landskapet, der de gule trærne lyser opp, og det blågrønne Middelhavet funkler i bakgrunnen. Oktober er generelt en god årstid å besøke Rivieraen på fordi der er færre besøkende, men fremdeles sommerlig.

Vi starter i Bormes-les-Mimosas, der vi bor på et skjønt boutique-hotell, og herfra kommer vi gjennom Le Rayol-Canadel-sur-Mer. Vi bor også i hjertet av rivierabyen Menton. Vakrere og mer eventyrlig vandreferie skal man lete lenge etter.

Vandreturenes vanskelighetsgrad varierer fra lett til middels vanskelig. Vi har nøye valgt ut rutens beste vandreturer, som er meget varierte. Innimellom går det oppover, men vi tar det i rolig tempo og nyter naturen. Underveis er det også tid til piknik og kanskje en ferskbakt croissant med en café au lait på en av de stemningsfulle kafeene.

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
2.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Nice t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 3 netter i Bormes-les-Mimosas på Hostellerie du Cigalou***
 • 4 netter i Menton på Hotel Méditerranée***
 • 7 x frokost
 • 2 x piknik (4. og 7. dag)
 • 4 x 3-retters middag (1., 3., 4. og 7. dag)
 • 4 guidede vandreturer (2., 4., 6. og 7. dag)
 • Besøk i Saint Tropez
 • Båttur til øya Porquerolles
 • Besøk i Botanisk hage i Menton
 • Besøk på parfymefabrikk
 • Besøk i Monaco
 • Vinsmaking med petanque
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Saint Tropez og Bormes-les-Mimosas

På formiddagen flyr vi fra Bergen med Norwegian direkte til Nice. Derfra fortsetter vi langs kysten til Saint Tropez, hvor vi holder pause i den eksklusive rivierabyen. Turen fortsetter til middelalderlandsbyen Bormes-les-Mimosas, som ligger fint til på en fjellskråning. Landsbyen har en skjønn blanding av provençalsk og middelhavsstemning og ligger litt tilbaketrukket fra kystens mer turistpregede byer. Den er et perfekt utgangspunkt for vandreturer langs Middelhavet. Vi bor to netter i byen, som med de gamle husene med lyserøde tak er kjent for fremragende gastronomi og som en av Frankrikes mest blomsterrike byer. Her finnes masser av kafeer og restauranter som byr på lekre delikatesser.  Om kvelden nyter vi en middag på hotellet.

Den vakre byen Bormes-les-Mimosas.

Den vakre byen Bormes-les-Mimosas.

2. dag: Vandring på Middelhavsøya Porquerolles

I dag skal vi oppleve den største av de tre gylne øyene (Îles d’Or)
Med buss og ferje kommer vi til øya Porquerolles. Fra havnen i den lille byen Porquerolles går vi gjennom vinmarker, sandstrender med dramatiske klipper til vi kommer til øyas festning – Fort du Langustier, der en flott utsikt venter oss. Vi går ca. 5 km i lett kupert terreng. På ruten nyter vi piknik-lunsjen vår. Vel tilbake i Porquerolles kan du nyte en drink eller en kopp kaffe på byens plass. Her møtes de lokale for et spill petanque. Middagen er i dag på egen hånd. Reiselederen anbefaler gode spisesteder.

Utsiktspunkt på øya Porquerolles.

Utsiktspunkt på øya Porquerolles.

3. dag: Bormes-les-Mimosa, ostebyen Hyères og besøk på vingård

I dag går vi en oppdagelsestur i lokalområdet.
Formiddagen tilbringer vi i den hyggelige byen vår. Her er mange fine idylliske ruter og utgangspunkter. Reiselederen fører an på en uformell spasertur. Tidlig på ettermiddagen besøker vi nabobyen Hyères. Her kan du kjøpe og smake vidunderlige oster. På vei hjem besøker vi en liten vingård der vi smaker på de lokale vinene. Har du lyst til å prøve deg i et spill uformell petanque er dette en mulighet her. På hotellet venter middagen.

En delikat ostedisk.

En delikat ostedisk.

4. dag: Vandretur til Kapp Taillat

I dag forlater vi Bormes-les-Mimosa og kjører til L’Escalet, der vi går langs kysten ut til spissen av Kapp Taillat i det vernede naturområdet. Etter en spektakulær og pittoresk vandretur på ca. 6 kilometer kjører vi mot Menton. Byen kalles sitronbyen. Den gamle bydelen er spekket med spennende arkitektur, paleer, kirker og klostre. Det gode klimaet er årsaken til at der er hele tre botaniske hager. Resten av dagen er uten program. Temperaturene er behagelige året rundt, og de fleste måneder innbyr Middelhavet til en svalende dukkert, så du kan trygt hoppe i badetøyet og ta en tur i bølgene fra den offentlige stranden. Om kvelden møtes vi på hotellet til middag.

Den vakre byen Menton.

Den vakre byen Menton.

5. dag: Menton

Vel er Menton mindre kjent enn sine søsterbyer Nice, Cannes og Monaco, men den er på alle måter like fantastisk! Byen har sitt eget mikroklima, og det gir optimale betingelser for sitrusfrukter, som vokser i stor stil her.
Liten orienteringstur med reiselederen, som viser frem gamlebyen. På ettermiddagen er det tid til å besøke den botaniske hagen Val Rahmeh.

De fargerike husene i gamlebyen.

De fargerike husene i gamlebyen.

6. dag: På toppen av Middelhavet

I dag kjører vi på en vidunderlig scenisk vei opp i terrenget med utsikt mot Middelhavet. Fra 600 meters høyde passerer vi kalksteinslandskaper og frukthager, gjennom landsbyen Eze, der vi besøker en parfymeprodusent, til La Turbie, som legger rett over mikrostaten Monaco. Pause og liten spasertur i Monaco før vi forsetter til Menton.

Vakker utsikt mot Eze.

Vakker utsikt mot Eze.

7. dag: Vandretur på Kapp Martin Carnoles  

En kort togtur på 5 minutter bringer oss til Carnoles. Vi fortsetter til fots. Herfra forsetter vi rundt Kapp Martin med flott utsikt mot Monaco, den italienske rivieraen og Menton. Turen ender i byen Roquebrune, der den berømte arkitekten Le Corbusier bodde. Vi spiser en piknik på et passende sted. Fra Roquebrune har vi en kort togtur tilbake til Menton.

8. dag: Hjemreise

Etter frokost kjører vi til Nice, der vi tar flyet tilbake til Bergen. Vi er i Bergen tidlig på ettermiddagen.

 

Hotellinformasjon

Hostellerie du Cigalou***
VisSkjul

Meget sjarmerende boutique-hotell med fantastisk beliggenhet midt i den middelalderlige landsbyen Bormes-les-Mimosas, kun 100 meter til markedet og seks kilometer til Middelhavet. Det lille familieeide hotellet har utendørs svømmebasseng, terrasse, hage, bar og en hyggelig restaurant. Det er heis til alle etasjer. Harmonien forsterkes av de 20 rommene i fransk stil, som alle er forskjellig innredet. Hvert rom har autentiske møbler, dekorasjon og fargevalg gjennomført til minste detalj. Alle med bad med badekar, hårføner, TV, safe, klimaanlegg og gratis WiFi. Et hotell med en spesiell atmosfære!

Les mer om hotellet her

Quality Hotel Le Méditerranée***
VisSkjul

Quality Hotel Menton Méditerranée har en perfekt beliggenhet i byens sentrum, med få minutters gange til havet. Solterrasse med liggestoler og utsikt. Rommene på Hotel Méditerranée har alle minibar, TV og klimaanlegg. Romslige bad med badekar eller dusj med hårføner. De fleste av rommene har også balkong. Hotellet har bar og restaurant.

Les mer om hotellet her