Mimosevandring i Sør-Frankrike · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Bli med på vandreferie gjennom tusener av gule, duftende mimoser. I et fantastisk landskap vandrer vi langs det blå Middelhavet og hvite sandstrender, gjennom atmosfærefylte landsbyer og forbi snøkledde fjelltopper. 'La Route du Mimosa' er en fryd for alle sanser.

Det er et skjønt natursceneri når de gule mimosetrærne blomstrer i Provence. Tusener av trær med milliarder av runde blomster lyser opp i landskapet fra slutten av januar til begynnelsen av mars som et tegn på starten av den sørfranske våren. Mimoseruten strekker seg over 130 kilometer og går gjennom åtte maleriske landsbyer med vakre steinhus og blomstrende mimosetrær. Stå...

Bli med på vandreferie gjennom tusener av gule, duftende mimoser. I et fantastisk landskap vandrer vi langs det blå Middelhavet og hvite sandstrender, gjennom atmosfærefylte landsbyer og forbi snøkledde fjelltopper. 'La Route du Mimosa' er en fryd for alle sanser.

Det er et skjønt natursceneri når de gule mimosetrærne blomstrer i Provence. Tusener av trær med milliarder av runde blomster lyser opp i landskapet fra slutten av januar til begynnelsen av mars som et tegn på starten av den sørfranske våren. Mimoseruten strekker seg over 130 kilometer og går gjennom åtte maleriske landsbyer med vakre steinhus og blomstrende mimosetrær. Stå på en åstopp og se utover det kuperte landskapet, der de gule trærne lyser opp, og det blågrønne Middelhavet funkler i bakgrunnen. Festivaler og parader finner jevnlig sted i de små landsbyene i denne perioden, og det er generelt en god årstid å besøke Rivieraen på fordi der er færre besøkende.

Mimosetrærne står som klare soler i de åtte byene vi besøker til fots og med buss. Vi starter i Bormes-les-Mimosas, der vi bor på et skjønt boutique-hotell, og herfra kommer vi gjennom Le Rayol-Canadel-sur-Mer. Vi bor også i hjertet av den verdensberømte byen Cannes, som er et godt utgangspunkt til rutens øvrige byer, St. Maxime, St. Raphaël, Mandelieu-la-Napoule, Tanneron, Pégomas og Grasse. Reisen går også til kanalbyen Port Grimaud, kjendisbyen St. Tropez, de idylliske landsbyene Pont du Loup og Tourrettes sur Loup, og så tar vi en båttur til munkeøya St. Honorat. Vakrere og mer eventyrlig vandreferie skal man lete lenge etter.

Vandreturenes vanskelighetsgrad varierer fra lett til middels vanskelig. Vi har nøye valgt ut rutens beste vandreturer, som er meget varierte. Innimellom går det oppover, men vi tar det i rolig tempo og nyter naturen. Underveis er det også tid til piknik og kanskje en friskbakt croissant med en café au lait på en av de stemningsfulle kafeene. Selv om vi reiser på den ideelle årstiden, må vi ta forbehold for endring av blomstringstiden, da den avhenger av værforholdene – sånn er naturen så deilig uforutsigelig!
 

Kart over Nice.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.995,-
Tillegg uten A -kort
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Nice t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 2 netter i Bormes-les-Mimosas på Hostellerie du Cigalou***
 • 5 netter i Cannes på Clarion Suites Cannes Croisette****
 • 7 x frokost
 • 1 x lunsj (8. dag)
 • 1 x piknik (4. dag)
 • 4 x 3-retters middag (2., 3., 5. og 7. dag)
 • Mimosevandringer: Bormes-les-Mimosas til Cavalière Plage
 • Mimosevandring: Mandelieu-la-Napoule til Tanneron
 • Mimosevandring: Tanneron til Pégomas
 • Byvandring i Le Rayol-Canadel-sur-Mer
 • Besøk i kanalbyen Port Grimaud
 • Besøk i St. Tropez med båttur til St. Maxime
 • Besøk i St. Raphaël
 • Besøk på gartneriet Forcerie Vial
 • Båttur til munkeøya Île St. Honorat og øyvandring
 • Besøk i tårnet på Lérins-Abbedi
 • Besøk på blomsterfarmen Domaine de Manon
 • Besøk på parfymefabrikk
 • Byrundtur i Grasse
 • Besøk i Pont du Loup
 • Besøk på konfektyrfabrikken Confiserie Florian
 • Byvandring i Tourrettes sur Loup
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: Bormes-les-Mimosas

Sist på ettermiddagen flyr vi fra Oslo med Norwegian direkte til Nice. Derfra fortsetter vi langs kysten til middelalderlandsbyen Bormes-les-Mimosas, som ligger fint til på en fjellskråning. Landsbyen har en skjønn blanding av provençalsk og middelhavsstemning og ligger litt tilbaketrukket fra kystens mer turistpregede byer. Den er et perfekt utgangspunkt for vandreturer langs Middelhavet. Vi bor to netter i byen, som med de gamle husene med lyserøde tak er kjent for fremragende gastronomi og som en av Frankrikes mest blomsterrike byer. Her finnes masser av kafeer og restauranter som byr på lekre delikatesser.

Bormes les mimosa.

Bormes les mimosa.

2. dag: Mimosevandring: Bormes-les-Mimosas til Cavalière Plage

Fra Bormes-le-Mimosas kjører vi ned mot havet og fortsetter derfra langs stranden til Cavalière Plage. En flott vandretur langs kysten til lyden av bølgene. Underveis hygger vi oss med en piknik i det fri før vi med buss fortsetter til den lille fredfylte landsbyen Le Rayol-Canadel-sur-Mer. Vi nyter livet i den praktfulle landsbyen, som er omgitt av furu- og mimosetrær, og som har en dramatisk beliggenhet ved kysten. Med buss kjører vi tilbake til hotellet. Om kvelden nyter vi en deilig 3-retters middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet.

Lett vandring: 10 km – ca. 3 ½ time

Mimosetrær i full blomst.

Mimosetrær i full blomst.

3. dag: Port Grimaud, St. Tropez, St. Maxime, St. Raphaël og Cannes

I dag kjører vi til den idylliske kanalbyen Port Grimaud, som med trange kanalgater på flere måter minner om Venezia. Vi har tid på egen hånd før vi fortsetter til den mondene feriebyen St. Tropez, som ligger på spissen av en halvøy. Utenfor sommersesongen er det mulig å oppleve byens sjarm med smale smug og spennende bakgårder uten masseturismen – og vi kan derfor fornemme suset fra de rikes lekeplass, som Brigitte Bardot var med på å skape! Fra St. Tropez tar båten bare 15 minutter til St. Maxime, der det jevnlig i mimosesesongen blir holdt små lokale blomsterparader. Med buss fortsetter vi til St. Raphaël, som nærmest ligger på stranden. Til fots opplever vi den sjarmerende byen med art nouveau-bygninger og palmer langs promenaden. Kystens rødbrune steinklipper gir et annet fargespill med mimosene og havets nyanser i blått.

Etter en spennende dag kommer vi til Cannes, der vi innlosjerer oss på et moderne hotell i fem netter. Cannes kan oppfylle de flestes ønsker både med kultur, gastronomi, shopping og mer. En herlig by kjent for den storstilte internasjonale filmfestivalen av samme navn, og som et førsteklasses feriested ved Middelhavet. Om kvelden hygger vi oss med middag på lokal restaurant nær hotellet. Bli eventuelt med på en liten kveldstur til Cannes' enorme marina, der de rikes flytende feriepalasser vugger ved kaien.

Den idylliske kanalbyen Port Grimaud.

Den idylliske kanalbyen Port Grimaud.

4. dag: Mimosevandring: Mandelieu-la-Napoule til Tanneron

Vi kjører til Mandelieu-la-Napoule, som er en av Mimoserutens mest populære byer. Byen blir kalt mimosenes hovedstad fordi blomstene vokser vilt på fjellskråningene i opplandet. Ruten oppleves vakrere og vakrere jo lenger vekk vi kommer fra kysten. Vandreturen går litt oppover til foten av Alpene med de berømte mimoseskogene, som er Europas største. Midt i det naturskjønne området på toppen av en ås ligger den lille landsbyen Tanneron omgitt av gule farger. Mengden og kvaliteten av blomstene her er særlig høy. Det er et fantastisk syn når mimosene står i fullt flor fra 519 meters høyde med storslått utsikt til alle sider. Underveis nyter vi en piknik i det fri. På rutens vanskeligste strekninger er det mulig å kjøre med buss. Vi nyter skogens stillhet og blomstenes intense duft før vi kjører tilbake til hotellet.

Middels vanskelig vandring: 10 km – 4 timer

Mandelieu la Napoule.

Mandelieu la Napoule.

 

 

5. dag: Munkeøya Île St. Honorat

Utforsk Cannes på egen hånd om formiddagen. Opplev den berømte Boulevard de la Croisette med palmetrær, luksushoteller og butikker. Om ettermiddagen tar vi en 20 minutters båttur til den vakre og fredfylte øya Île St. Honorat, som er et sant paradis for naturelskere. Fra fergen er det flott utsikt til Cannes. I middelalderen valfartet pilegrimer hit, men øya ble angrepet flere ganger og var i en periode blant annet under spansk herredømme. Senere ble den kjøpt av en rik skuespillerinne, som oppholdt seg på øya i en lengre årrekke. I 1859 ble den solgt til en biskop, som gjenskapte øyas religiøse liv. I dag bor der cirka 20 munker på Lérins-abbediet. Har du lyst, så bli med på en vandretur rundt på øya, som bare er 1,5 kilometer lang og 400 meter bred. Stillhet og fordypelse preger turen langs kanten av det turkisgrønne havet. En ganske annen verden enn på fastlandet! Med øyas lokalguide besøker vi den delen av klostret som er åpent for besøkende. Vi tar forbehold for lukning ved religiøse arrangementer. Munkene produserer vin i toppklasse til filmstjernene i Cannes, og 35 % av produksjonen deres blir solgt til Michelin-restauranter og hoteller. Munkene utdeler ikke smaksprøver, men vinen kan kjøpes i klosterbutikken, der en flaske koster alt fra cirka 165 kroner til over 1400 kroner!

Cannes.

Cannes.

6. dag: Mimosevandring: Tanneron til Pégomas

Vi kjører tilbake til den gule skogen i Tanneron, der vi har tid til atter å nyte det blomstrende eventyret før vi besøker Forcerie Vial, som er en form for gartneri. Her hører vi om familiens pasjon for mimoser, og om hvordan man best kan bevare blomstene så de holder seg så lenge som mulig. I butikken ser vi hvordan mimosene blir brukt i både hvitvin og sjampanje. Kanskje frister en hjemmelaget mimosesirup, mimosedrops, mimosekake eller et duftende mimosesåpestykke? Vandreturen går mot den lille maleriske byen Pégomas, som ligger i en dal. Stier langs elva og i de omkringliggende hagene er nærmest kantet av mimoser. Herfra med buss tilbake til Cannes. På lokal restaurant nyter vi en deilig middag sammen.

Lett vandring: 7 km – 3 timer
Tanneron i full blomst.

Tanneron i full blomst.

7. dag: Grasse, Pont du Loup og Tourrettes sur Loup

Gjemt i fjellene med utsikt mot havet og omgitt av blomsterenger finner vi Grasse, som i flere århundrer har vært sentrum for verdens parfymeindustri. Duftstoffer fra blomstene anvendes til parfymefremstilling. Opptil 300 essenser kan inngå i en parfyme, utvunnet av planter etter forskjellige metoder. Vi besøker den vakre blomsterfarmen Domaine de Manon, som gjennom generasjoner har produsert parfymeblomster. Farmen er især kjent for roser og sjasminer som Dior benytter til parfymene sine. Selv om vi ikke kommer i blomstringstiden, gir besøket et lite innblikk i livet på en blomsterfarm. Et besøk på en av byens parfymefabrikker er likeledes inkludert. Her hører vi blant annet om hvordan de duftende mimosene inngår i produksjonen av de verdenskjente parfymene. Vi tar en liten rundtur i Grasses gamle bydel før vi fortsetter inn i det vakre baklandet til den fasjonable lille byen Pont du Loup, som en gang var dronning Viktorias feriested. Her besøker vi den kjente Confiserie Florian, en konfektyrfabrikk med sørfranske spesialiteter: marmelader, drops, sjokolade og karameller fremstilt av eksotiske blomster og frukter. Turen slutter i den ytterst sjarmerende middelalderlandsbyen Tourrettes sur Loup, som nærmest klamrer seg til klippene mellom to dype slukter. Om kvelden nyter vi en deilig middag på lokal restaurant i Cannes.

Grasse - kjent for sin parfymeindustri.

Grasse - kjent for sin parfymeindustri.

8. dag: Avskjeddslunsj og Hjemreise

Etter en duftende og aktiv ferie i det skjønne Provence er det blitt tid til å vende snuten hjemover. Vi spiser en god avkjeddslunsj før vi forlater Sør-Frankrike og flyr fra Nice direkte til Oslo på kvelden.

 

Hotellinformasjon

Hostellerie du Cigalou***
VisSkjul

Meget sjarmerende boutique-hotell med fantastisk beliggenhet midt i den middelalderlige landsbyen Bormes-les-Mimosas, kun 100 meter til markedet og seks kilometer til Middelhavet. Det lille familieeide hotellet har utendørs svømmebasseng, terrasse, hage, bar og en hyggelig restaurant. Det er heis til alle etasjer. Harmonien forsterkes av de 20 rommene i fransk stil, som alle er forskjellig innredet. Hvert rom har autentiske møbler, dekorasjon og fargevalg gjennomført til minste detalj. Alle med bad med badekar, hårføner, TV, safe, klimaanlegg og gratis WiFi. Et hotell med en spesiell atmosfære!

Les mer om hotellet her: 

Clarion Suites Cannes Croisette****
VisSkjul

Moderne hotell med fremragende beliggenhet i hjertet av Cannes, kun tre minutters gange til stranden og 200 meter til den berømte Promenade de la Croisette. Spennende butikker og restauranter nesten like utenfor døren. Hotellet har et flott utendørs basseng, solterrasse, hage, spa med sauna, hammam med tilbud om massasje- og skjønnhetsbehandlinger, bar og restaurant. Alle 114 rom har velutstyrt kitchenette med oppvaskmaskin, bad med badekar, hårføner, minibar, TV, safe, klimaanlegg og gratis WiFi. Hotellet har heis.

Les mer om hotellet her: