Operacruise på Donau · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
5 Dager

Bli med på denne billedskjønne reisen, der Donau danner rammen om det herlige cruiset. Vi har inkludert to flotte operaforestillinger i Wien og Bratislava med billetter i beste kategori.
Kombinasjonen av skiftende natur og kulturelle opplevelser er enestående. Skipet glir stille fra den ene imponerende hovedstad til den andre. Stemningen, borgene på fjelltoppene, byene med bindingsverk, små hyggelige gater og selve skipets rolige ferd gjennom idyllen er vanskelig å beskrive. 
Gled deg til et flott cruise fylt med store kulturelle opplevelser.
Om bord nyter vi helpensjon i skipets restaurant og underholdning om kvelden i den hyggelige loungen. Det er god...

Bli med på denne billedskjønne reisen, der Donau danner rammen om det herlige cruiset. Vi har inkludert to flotte operaforestillinger i Wien og Bratislava med billetter i beste kategori.
Kombinasjonen av skiftende natur og kulturelle opplevelser er enestående. Skipet glir stille fra den ene imponerende hovedstad til den andre. Stemningen, borgene på fjelltoppene, byene med bindingsverk, små hyggelige gater og selve skipets rolige ferd gjennom idyllen er vanskelig å beskrive. 
Gled deg til et flott cruise fylt med store kulturelle opplevelser.
Om bord nyter vi helpensjon i skipets restaurant og underholdning om kvelden i den hyggelige loungen. Det er god tid til å få med seg alle de gode opplevelsene underveis, og skipet går primært om dagen, slik at du kan nyte cruiset fra soldekket.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk
995,-
Dobbeltlugar Superior på mellomdekk
1295,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.495,-
Enkeltlugar på nedre dekk
2.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk
3.495,-
Enkeltlugar på øvre dekk
3.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo—Wien t/r
 • Transfer lufthavn-skipet t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 4 netter på MS Vivienne****
 • 4 x frokost (2.-5. dag)
 • 3 x lunsj (2.-4. dag)
 • 3 x middag (1. 2. og 4. dag) 
 • 1 x kapteinens gallamiddag (3. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Rigoletto i Bratislavas Statsopera
 • Boris Godunov i Wiens Volkssopera
 • Akkompagnert operasang i Budapest på skipet
 • Byrundtur i Wien
 • Byrundtur i Bratislava 
 • Byrundtur i Budapest
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

Dag 1: Opera i Wien 

Vi flyr med Norwegian direkte til Wien mitt på dagen. Vi nyter en velkomstdrink og en tidlig middag ombord på skipet, før vi kjører til operaforestillingen.

Inkluderte måltider: Middag

Operaforestilling i Wiens Volksoper:
Vi skal oppleve operaen Boris Godunov i Wien Volksoper. Vi har billetter i beste kategori. 
Les mer om forestillingen her

Fin stemning med Wien i bakgrunnen.

Fin stemning med Wien i bakgrunnen.

Dag 2: Wien 

Vi tar en rundtur i Wiens gamle bydel med de hyggelige gatene og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger sentralt i Wien, og vi kikker inn i den imponerende katedralen. Vi ser dessuten Den spanske rideskolen og Hofburg utenfra. Det blir litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til skipet, der lunsjen serveres.
Vi begynner seilingen mot Budapest rett etter lunsj

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Wien.

Wien.

Dag 3: Budapest  og operasang

Vi kommer til Budapest ved frokostid. På formiddagen skal vi se byen kjørende, da vi opplever byens eleganse, historie og melankoli. Vi kommer forbi St. Stefan-katedralen, Ungarns statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Det engelske parlamentet var forbildet, og arkitekten hentet inspirasjon i både renessansen og gotisk arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Gellértfjellet. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvarteret med de hyggelige gatene. Ettermiddagen kan brukes på egen hånd i Budapest. Har du lyst til et lite eventyr, kan vi anbefale et av Budapests mange kurbad. Gellertbadet er det mest berømte, og populært blant turister. Szechenyibadet er vanskelig å uttale, men veldig populært blant lokalbefolkningen. Reiselederen er behjelpelig med logistikken, og deretter er det bare å hoppe ned i et av de utallige bassengene.
Tilbake på skipet opplever vi en koncert med tre operasangere, herunder den berømte sopran Ms. Susan Fülöp akkompagneret av violin og piano.
 I kveld blir middagen ekstra hyggelig da kapteinen byr på gallamiddag. Flott utseiling fra Budapests sentrum, hvor vi opplever Budapest opplyst. 

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

En av de mange kurbadene i Budapest.

En av de mange kurbadene i Budapest.

Dag 4: Bratislava

Etter lunsj ankommer vi til Slovakias lille sjarmerende hovedstad Bratislava midt på dagen og tilbringer resten av dagen i denne herlige byen. Skipet legger til helt inne i sentrum. På en byrundtur  ser vi slottet og smågatene i den gamle bydelen. Vi kommer forbi elegante plasser og velholdte hus i hvite, gule og grønne nyanser. Det er mulig å besøke Primatpalasset med de seks vakre engelske gobelengene fra 1600-tallet. Palasset ble bygd i 1778 som hovedsete for erkebiskopen. I dag huser det Bratislavas borgermesterkontor. Det er middag på skipet før vi skal i operaen

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj og middag

Opera Rigoletto i Bratislavas Statsopera
Vi ser den verdensberømte operaen Rigoletto av Giuseppe Verdi i Bratislava Statsopera.
Les mer om forestillingen her: 

Rett før midnatt går båten mot Wien. 

Slottet i Bratislava.

Slottet i Bratislava.

Dag 5:  Mere Wien og hjemreise

Frokost på skipet, før vi kjører mot sentrum av Wien, hvor vi har tid på egen hånd innen vi kjører mot flyplassen. Avgang fra Wien sist på ettermiddagen. Vi lander på Gardermoen først på kvelden.

Inkluderte måltider: Frokost 

 

Hotellinformasjon

MS Vivienne ****+
VisSkjul

Det elegante og komfortable skipet MS Vivienne danner en perfekt ramme om våre populære elvecruise på Donau.

Skipet er renovert og oppgradert i 2019 med plass til 146 gjester og rommer blant annet en stor panoramarestaurant, lounge/bar, resep¬sjon og treningsområde. På det innbydende soldekket er det god plass til å nyte været og det forbipasserende landskapet.

Måltider
I skipets panoramarestaurant serveres de inkluderte måltidene, som består av frokostsbuffé og lunsjbuffé med et stort utvalg av kalde og varme retter samt middager bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres det kaffe med kake, og om kvelden snacks. I loungen er det gratis kaffe og te (fra kaffemaskin) hele døgnet.

Lugarer
Prisen inkluderer opphold i dobbeltlugar på nedre dekk.
Mot tillegg kan du bestille:

 • Dobbeltlugar mellomdekk
 • Dobbeltlugar superior mellomdekk
 • Dobbeltlugar øvre dekk
 • Enkeltlugar nedre dekk

Dobbelt- og enkeltlugarer på nedre dekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på nedre dekk har mindre vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Dobbeltlugarer på mellomdekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på mellomdekk har store panoramavinduer som ikke kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Dobbeltlugarer på mellomdekk superior
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på mellomdekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Dobbeltlugarer på øvre dekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 15m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig, og det blir redd opp før sengetid.

Suiter på øvre dekk
Pene og utvendige suiter på ca. 22m2 innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg, minikjøleskap/minibar og kaffetrakter samt bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Suitene på øvre dekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig.

Bemerk: Elvecruise er en populær reiseform, og derfor kan det i perioder også være mange skip på elvene. Ved visse havneanløp ligger skipene tett, og det kan derfor forventes at utsikten fra lugarene er begrenset når skipet ligger i havn. Under turen vil det alltid være fri utsikt fra lugarene.

 

Lugar på MS Vivienne.
Lugar på MS Vivienne.
Restauranten på MS Vivienne.
Restauranten på MS Vivienne.
Baren på MS Vivienne.
Baren på MS Vivienne.
MS Vivienne
MS Vivienne