Julecruise på Rhinen · Fra Bergen

Bergen, Flesland
6 Dager

Feir en hyggelig jul på Rhinen om bord på det flotte 4-stjerners skipet MS Leonora. På julecruiset vårt blir du bortskjemt med helpensjon om bord og en god julemiddag. Underveis opplever vi naturligvis de juleyntede Rhin-byene med stemningsfylte julemarkeder.
 
Gled deg til deilige juledager om bord på det fint pyntede MS Leonora, der skipets besetning sørger for at luksusen er i topp. Et elvecruise på Rhinen setter deg i den helt rette julestemningen, og du fornemmer raskt den spesielle atmosfæren i de vakkert julepyntede byene når vi legger til i Bonn, Koblenz, Rüdesheim, Königswinter og Düsseldorf. Nesten alle byene...

Feir en hyggelig jul på Rhinen om bord på det flotte 4-stjerners skipet MS Leonora. På julecruiset vårt blir du bortskjemt med helpensjon om bord og en god julemiddag. Underveis opplever vi naturligvis de juleyntede Rhin-byene med stemningsfylte julemarkeder.
 
Gled deg til deilige juledager om bord på det fint pyntede MS Leonora, der skipets besetning sørger for at luksusen er i topp. Et elvecruise på Rhinen setter deg i den helt rette julestemningen, og du fornemmer raskt den spesielle atmosfæren i de vakkert julepyntede byene når vi legger til i Bonn, Koblenz, Rüdesheim, Königswinter og Düsseldorf. Nesten alle byene har et tradisjonelt julemarked, der du kan oppleve ekte juleglede og smake på noen av de mange lekkeriene. Julaften tilbringer vi i den berømte og hyggelige vinbyen Rüdesheim, der vi nyter en tradisjonell dansk julemiddag om bord på MS Leonora.

Reiselederen fører an på de spennende utfluktene, alle måltider er inkludert, og skipets personale sørger for et behagelig opphold med god service og forpleining om bord. Velkommen til et deilig julecruise på Rhinen!  

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk med fransk balkong
995,-
Dobbeltlugar på øvre dekk med fransk balkong
1.495,-
Enkeltlugar på nedre dekk
3.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk med fransk balkong
4.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk med fransk balkong
5.995,-

Inkludert i prisen

 • Inkludert i prisen
 • Fly Bergen-Frankfurt og Amsterdam-Bergen
 • 5 netter om bord på MS Leonora****+
 • 5 x frokost (2.-6. dag)
 • 6 x lunsj (1.-6. dag)
 • 4 x middag (1., 2., 4. og 5. dag)
 • 1 x julemiddag, inkl. vin (3. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Levende musikk om bord
 • Byvandring i Koblenz
 • Omvisning på Siegfrieds Mekaniske Musikkabinett, inkl. entré
 • Besøk i Drosselgasse i Rüdesheim
 • Byvandring i Königswinter
 • Byrundtur i Düsseldorf
 • Koffertservice ved ombord- og ilandstigning
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Bergen – Bonn

Vi flyr via Amsterdam til Frankfurt. Vi kjører videre til den gamle hovedstaden Bonn, mens reiselederen forteller om Tysklands spennende historie. Når vi kommer frem til MS Leonora, blir vi ønsket velkommen med en drink og middag. Etter middagen er det mulig å fortsette i loungen, der pianisten spiller gode og kjente melodier.
Inkluderte måltider: Lunsj, middag.

MS Leonora.

MS Leonora.

2. dag: Bonn – Koblenz

Tidlig om morgenen letter kapteinen anker og setter kursen sørover. Mens vi nyter båtturen fra soldekket eller fra vinduene i loungen, passerer vi den ene pittoreske vinbyen etter den andre, og høyt oppe kneiser middelalderborgene på toppen av de skog- og vinrankekledde skrentene ned mot Rhinen. Lunsjen nyter vi om bord mens vi nærmer oss Deutsches Eck, der Mosel renner ut i Rhinen. Etter lunsj kommer vi til Koblenz. Høyt over byen på den motsatte siden av Rhinen kan vi se Ehrenbreitstein, som en gang var Tysklands sterkeste festning. Med reiselederen ser vi nærmere på Koblenz på en byvandring. Naturligvis skal vi også ut på moloen ved Deutsches Eck, der rytterstatuen av keiser Wilhelm skuer ut over stedet der Mosel renner ut i Rhinen. Skipet ligger i Koblenz natten over.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Deutsches Eck ved Koblenz, der Mosel og Rhinen renner sammen.

Deutsches Eck ved Koblenz, der Mosel og Rhinen renner sammen.

3. dag: Koblenz – Rüdesheim og julekveld

Vi forlater Koblenz om morgenen og går sørover på Den romantiske Rhinen – den vakreste strekningen av elva forbi St. Goarshausen og Lorelei-klippen, der passasjen er smal og vanskelig. Den trange dalen, den brusende strømmen og det hemmelighetsfulle ekkoet har gitt næring til sagnet om den blonde piken på klippen. Hennes bedårende sang og gådefulle skjønnhet lokket sjøfolkene på Rhinen i forderv, så de gikk til bunns med skipene. Sagnet er akkompagnert av den kjente Lorelei-visen. Dagens flotte båttur bringer oss deretter videre forbi maleriske små vinbyer, bratte skråninger med vinmarker ned mot Rhinen og middelalderborger på toppen av klippene til vinbyen Rüdesheim, der vi er fremme etter lunsj.
I Rüdesheim besøker vi det spennende Siegfrieds Mekaniske Musikkabinett, med en enestående samling av mekaniske musikkinstrumenter som spiller den mest fortryllende musikk. Et utradisjonelt museumsbesøk med morsomme og interessante musikkopplevelser. Vi får naturligvis også tid til å gå en tur gjennom Drosselgasse – den smale vertshusgaten med vinstuer, kafeer og danserestauranter. Skal du ha noe varmt, anbefaler vi at du prøver byens spesialitet: Rüdesheimer Kaffee.
Tilbake på MS Leonora er det dekket opp til julemiddag i skipets restaurant. Her skal vi nyte and og svinestek. Etter middagen blir det julehygge i loungen. Har man lyst til å dra opp i byen igjen, er det mulig å delta i midnattsmessen i byens kirke. Skipet ligger i Rüdesheim natten over.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, julemiddag.

Drosselgasse - den smale vertshusgaten.

Drosselgasse - den smale vertshusgaten.

4. dag: Rüdesheim – Königswinter

Om morgenen forlater skipet Rüdesheim, og hele formiddagen kan du slappe av om bord og nyte utsikten til Den romantiske Rhinen i vinterdrakt. Tidlig på ettermiddagen kommer vi til den maleriske byen Königswinter, som ligger for foten av Siebengebirge midt i Tysklands nordligste vinområde. Høyt over byen kan vi skimte den imponerende borgen Drachenburg. Sammen med reiselederen utforsker vi Königswinter på en byvandring, og deretter venter kveldens gode middag om bord på MS Leonora. Skipet ligger i Königswinter natten over.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Drachenburg slottet.

Drachenburg slottet.

5. dag: Königswinter – Düsseldorf

Om morgenen går vi fra Königswinter nordover på Rhinen, forbi Bonn og Leverkusen med kurs mot Düsseldorf. Vi passerer også Köln med den imponerende domkirken, byens største severdighet med de himmelstrebende tvillingtårnene. Kirken er et av de viktigste byggverkene i Tyskland. Lunsjen nyter vi om bord mens skipet anløper Düsseldorf. Her venter en liten byrundtur i den elegante byen med moderne forretninger. Sammen hygger vi oss med kveldens middag om bord.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Vinterstemning i Düsseldorf.

Vinterstemning i Düsseldorf.

6. dag: Hjemreise

Mens vi spiser frokost, bærer besetningen bagasjen til bussen. Når vi har vinket farvel til besetningen, setter bussen vår kursen mot Amsterdam, og derfra flyr vi til Bergen på ettermiddagen.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er det restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.