Julecruise på Donau · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
6 Dager

Hold jul i godt selskap og vakre omgivelser på den majestetiske Donau. Underveis går vi på oppdagelsestur i de klassiske hovedstedene langs elva og nyter livet om bord med helpensjon.

Den flotte 4-stjerners båten vår, MS Bolero,  er pyntet fint opp til jul, og den hyggelige besetningen sørger for å skjemme oss bort med fint tilberedte måltider. Julaften gjør kjøkkenet litt ekstra for oss, så nyt at du slipper å røre i grytene selv, og sett deg til rette ved det fint dekkede bordet. Hvis været er med oss, kan du nyte turen fra båtens soldekk, og ellers er den...

Hold jul i godt selskap og vakre omgivelser på den majestetiske Donau. Underveis går vi på oppdagelsestur i de klassiske hovedstedene langs elva og nyter livet om bord med helpensjon.

Den flotte 4-stjerners båten vår, MS Bolero,  er pyntet fint opp til jul, og den hyggelige besetningen sørger for å skjemme oss bort med fint tilberedte måltider. Julaften gjør kjøkkenet litt ekstra for oss, så nyt at du slipper å røre i grytene selv, og sett deg til rette ved det fint dekkede bordet. Hvis været er med oss, kan du nyte turen fra båtens soldekk, og ellers er den behagelige loungen perfekt til en avslappende stund med en øl eller et varmt glass Glühwein.

Gled deg til et veldreid utfluktsprogram, som tar oss gjennom de spennende hovedstedene Budapest, Bratislava og Wien. Vi har inkludert rundturer i alle byer og feirer julaften i Budapest. Det blir også tid til å besøke et julemarked eller to, der bodene frister med lokale lekkerier. Det er dessuten mulig å bli med på en festlig wienerkonsert og en spennende utflukt til Maria Theresias imponerende barokkslott Schönbrunn i Wien.

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk
1.495,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.995,-
Enkeltlugar på hoveddekk
2.500,-
Enkeltlugar på mellomdekk
3.900,-

Ekstra arrangementer

Wienerkonsert
595,-
Schönbrunn
495,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Budapest/Wien t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-båt t/r
 • 5 netter på MS Bolero****
 • 4 x lunsj (2.-5. dag)
 • 5 x middag (1.-5. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Levende musikk om bord
 • Besøk på julemarked i Budapest
 • Byrundtur i Budapest
 • Byrundtur i Bratislava
 • Besøk på julemarked i Wien
 • Byrundtur i Wien
 • Koffertservice ved ombord- og ilandstigning
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Obligatoriske drikkepenger til båten
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Velkommen om bord og julemarked i Budapest

Vi flyr med Lufthansa via München til Budapest, der vi er fremme om ettermiddagen. Vel ankommet besøker vi et av byens julemarkeder, der det vil være tid til å utforske bodene og kjøpe litt julegodter. Prøv det tradisjonelle potetbrødet lángos, en krydret pølse eller en av de søte ingefærkakene, kürtöskalács, mens du nyter duften fra grillen, der det ristes kastanjer. De lekre spesialitetene skal selvfølgelig skylles ned med det tradisjonsrike pærebrennevinet pálinka. Sent på ettermiddagen går vi om bord på båten vår, MS Bolero, og mens bagasjen blir brakt til lugaren, blir vi budt på en velkomstdrink i loungen. Om kvelden nyter vi middagen i båtens panoramarestaurant, og etter middagen samles vi i båtens hyggelige lounge til klassisk konsert.
Inkluderte måltider: Middag.

Julemarked i flotte omgivelser i Budapest.

Julemarked i flotte omgivelser i Budapest.

2. dag: Byrundtur i Budapest og julaften

I dag drar vi på byrundtur med buss og vi dykker ned i Budapests eleganse, historie og stemning. Vi kommer forbi St. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn – parlamentet – som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Det engelske parlamentet var forbildet, og arkitekten har hentet inspirasjon i både renessanse og gotisk arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Géllertberget. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvarteret med de hyggelige gatene som vi også besøker. Det blir servert lunsj på båten, og om ettermiddagen er det tid til egne eventyr. Reiselederen kjenner byen godt og kommer gjerne med forslag til gode opplevelser. Om kvelden nyter vi båtens julemat. Etter en deilig julemiddag fortsetter vi julehyggen i loungen, mens kapteinen letter anker og setter kursen mot Slovakia.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Solnedgang fra Gellert fjellet med utsikt over Budapest.

Solnedgang fra Gellert fjellet med utsikt over Budapest.

3. dag: Julelunsj og Bratislava

Nyt en avslappende formiddag om bord på båten mens vi seiler mot Bratislava. Se landskapet passere forbi i den friske luften på soldekkket eller inne i varmen gjennom loungens store vinduer. Det venter oss i dag en deilig julelunsj på båten med kalde og varme retter.
Etter ankomst til Bratislava kjører vi en byrundtur med et lite tog, der første stopp er Bratislavas tusen år gamle borgkompleks, som tårner seg over sentrum. Byens fine gamle hus og de hyggelige gatene, kombinert med Donau, gjør Bratislava helt eventyrlig. Biler er nektet adgang til hele den historiske bydelen, så der er ideelle muligheter til å nyte byen til fots. Her er klassiske wienerkafeer og gemyttlige ølkjellere med minnelser om middelalderen.
Kveldens middag nyter vi om bord, og senere blir det spilt opp til dans i loungen.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Fin stemning på julemarked i Bratislava.

Fin stemning på julemarked i Bratislava.

4. dag: Byrundtur i Wien og ekstraarrangement

Etter frokosten tar reiselederen oss med på en innholdsrik byrundtur, der vi blant annet ser det pussige Hundertwasserhuset og den keiserlige arkitekturen med dansken Teophil Hansens mesterverker, Musikverein og parlamentet. I sentrum går vi av bussen og spaserer en tur gjennom de hyggelige gatene, der vi ser Stephansdom, Hofburg, Den spanske rideskolen og statsoperaen utenfra. Mette av inntrykk drar vi tilbake til båten, der besetningen har gjort lunsjen klar. Om ettermiddagen besøker vi det historiske og erkewienske julemarkedet på Freyung i sentrum. Julemarkedets historie går tilbake til 1772, så her forplikter tradisjonene. På markedet finner du et utall av boder med kunsthåndverk, tradisjonelle julekrybber, keramikk og naturligvis masser av munngodt. Julemarkedet, som brer seg ut på Rathausplatz, rommer mer enn 150 boder som selger alt fra juletrepynt og julegaver til varme drikker. Her blir det tid på egen hånd til å slentre rundt og nyte den hyggelige atmosfæren.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement: Wienerkonsert
La julefreden senke seg med en klassisk konsert i den berømte kursalongen. Programmet byr på musikk komponert av bl.a. Strauss, Mozart, Lehár og Kalman.

Julestemning i den vakre byen Wien.

Julestemning i den vakre byen Wien.

5. dag: Wien på egen hånd eller ekstraarrangement

Nyt formiddagen på egen hånd eller bli med på en spennende utflukt til slottet Schönbrunn. Om ettermiddagen er det tid til å dra ut på egne eventyr i Wien. Kanskje frister et stykke Sachertorte og en ekte Wiener Melange. Vår reiseleder kommer gjerne med ideer til enda flere opplevelser i Østerrikess deilige hovedstad.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement: Utflukt til Schönbrunn slott
Etter frokosten kjører vi med buss til Schönbrunn, som var keiserinne Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Her skal vi se parken og de flotte keiserlige gemakkene der Franz Josef tilbrakte størstedelen av sitt liv. Vi er tilbake på båten til lunsj, og deretter vil det være tid til at du kan oppleve litt mer av Wien på egen hånd.

En snødekt park ved Schönbrunn.

En snødekt park ved Schönbrunn.

6. dag: Hjemreise

Vi kjører fra båten til sentrum av Wien om formiddagen, så det blir mulig å nyte litt mer av byen før vi kjører mot lufthavnen. Om ettermiddagen flyr vi via München til Oslo.
Inkluderte måltider: Frokost.

 

Hotellinformasjon

MS Bolero****
VisSkjul

Den elegante og komfortable båten MS Bolero danner en perfekt ramme om våre populære elvecruise på Donau. MS Bolero er bygd i Tyskland i 2003 med plass til 180 gjester og rommer blant annet en stor panoramarestaurant, lounge, bar, resep-sjon, trenings¬område, bibliotek, gratis kaffe og te fra maskin samt gratis WiFi, når forbind¬elsen tillater det. I båtens lille butikk kan det kjøpes suvenirer og personlige fornødenheter. Det er ikke heis om bord. På det innbydende soldekket er det god plass til å nyte det forbipasserende landskapet.

Måltider

I båtens panoramarestaurant serveres de inkluderte måltidene, som består av frokostbuffé og lunsjbuffé med et stort utvalg av kalde og varme retter samt middager bestående av forrett, suppe, hovedrett og dessert. Om ettermiddagen serveres det kaffe med kake og om kvelden snacks.

Lugarer

Prisen inkluderer opphold i dobbeltlugar på hoveddekk (nedre dekk).
Mot tillegg kan man bestille:

 • Enkeltlugarer på hoveddekk (nedre dekk)
 • Dobbelt- og enkeltlugarer på mellomdekk
 • Dobbeltlugarer på øvre dekk

Dobbelt- og enkeltlugarer på hoveddekk (nedre dekk)
Pene og utvendige lugarer på ca. 16m2, innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på hoveddekkket har mindre vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig, og det teppes av før sengetid.

Dobbelt- og enkeltlugarer på mellomdekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 16m2, innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på mellomdekkket har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig, og det teppes av før sengetid.

Dobbelt- og enelugarer på øvre dekk
Pene og utvendige lugarer på ca. 16m2, innredet med telefon, TV, safe, klimaanlegg og bad med dusj og hårføner. Du velger selv om du vil ha to enkeltsenger eller en dobbeltseng. Lugarene på øvre dekk har franske altaner med store glasskyvedører som kan åpnes. Lugarene rengjøres daglig, og det teppes av før sengetid.
 
Bemerk: Elvecruise er en populær reiseform, og derfor kan det i perioder også være mange båter på elvene. Ved visse havneanløp ligger båtene tett, og det kan derfor forventes at utsikten fra lugarene er begrenset når båten ligger i havn. Under turen vil det alltid være fri utsikt fra lugarene.

 

Lugar på skipet.
Lugar på skipet.
Herlige måltider serveres ombord.
Herlige måltider serveres ombord.
MS Bolero.
MS Bolero.