Donau · Wien-Beograd - Fra Stavanger

Stavanger, Sola
11 Dager

Flott kulturcruise på den majestetiske Donau gjennom Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia. Tempoet er rolig, slik at det underveis blir god tid til å nyte den flotte turen og oppleve Sentral-Europas magi.

Bli med på en tidsreise på Donau – Europas pulsåre – Vi opplever Sentral-Europa og Balkan på sitt beste.

Byrundturer og utflukter med kompetente reiseledere er inkludert, og skipets beliggenhet i byene gir rik mulighet for opplevelser på egen hånd etter de inkluderte byrundturene. For dem som vil ha med seg det hele, er det mulighet for spennende ekstraarrangementer i flere av byene. Om bord nyter vi...

Flott kulturcruise på den majestetiske Donau gjennom Østerrike, Slovakia, Ungarn, Kroatia og Serbia. Tempoet er rolig, slik at det underveis blir god tid til å nyte den flotte turen og oppleve Sentral-Europas magi.

Bli med på en tidsreise på Donau – Europas pulsåre – Vi opplever Sentral-Europa og Balkan på sitt beste.

Byrundturer og utflukter med kompetente reiseledere er inkludert, og skipets beliggenhet i byene gir rik mulighet for opplevelser på egen hånd etter de inkluderte byrundturene. For dem som vil ha med seg det hele, er det mulighet for spennende ekstraarrangementer i flere av byene. Om bord nyter vi helpensjon i skipets restaurant og underholdning om kvelden i den hyggelige loungen. Det er god tid til å få med seg alle de gode opplevelsene underveis, og skipet går primært på dagtid, slik at du kan nyte turen og det vakre landskapet fra soldekket. – Og så har vi for øvrig inkludert drikkepenger til personalet!
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar på mellomdekk med fransk altan
1.995,-
Dobbeltlugar på øvre dekk med fransk altan
2.995,-
Enkeltlugar på nedre dekk
5.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk med fransk altan
6.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk med fransk altan
7.995,-

Ekstra arrangementer

Landsbylunsj og Esztergom og Visegrad
495,-
Drikkepakke ombord - Husets vin, øl og brus fra kl. 11-23 (må kjøpes av alle i lugaren)
1795,-

Inkludert i prisen

 • Fly Stavanger-Wien 
 • Fly Beograd-Stavanger
 • Transfer lufthavn-skip t/r
 • 10 netter på MS Leonora****
 • 10 x frokost (2.-11. dag)
 • 9 x lunsj (2.-10. dag)
 • 10 x middag (1.-10. dag)
 • Levende musikk om bord
 • Byrundtur i Wien
 • Besøk i Schönbrunn
 • Byrundtur i Bratislava
 • Byrundtur i Budapest
 • Byvandring i Vukovar
 • Byrundtur i Osijek
 • Byrundtur i Novi Sad med besøk ved Petrovaradin-festningen
 • Byrundtur i Beograd
 • Jernporten
 • Vinsmaking i Ungarn
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet, 50 euro   
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: Ankomst Wien

Med Norwegian flyr vi direkte fra Stavnager til Wien via Oslo. Bagasjen går rett gjennom på Gardemoen. Ved ankomst får vi en velkomstdrink og blir presentert for skipets besetning. Skipet ligger ved kai litt utenfor sentrum, 500 meters gange fra metroen.

2. dag: Byrundtur Wien

Vi går på oppdagelse i Wiens gamle bydel med de hyggelige gatene og imponerende bygninger i jugendstil. Stephansdom ligger sentralt i Wien, og vi kikker inn i den imponerende katedralen. Vi ser dessuten Den spanske rideskolen og Hofburg utenfra. Det blir litt tid på egen hånd før vi kjører tilbake til skipet, der lunsjen serveres. Om ettermiddagen er det mulig å nyte Wien på egen hånd. Der er metro cirka 500 meter fra båten, så det er lett å komme inn til den gamle bydelen. 

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

3. dag: Schönbrunn

Utflukt til Schönbrunn, keiserinne Maria Theresias vidunderlige sommerresidens. Vi ser parken og de flotte keiserlige gemakkene, der keiser Franz Josef tilbrakte det meste av sitt liv.

Ekstraarrangement: Wienerkonsert
Hva er mer opplagt enn å se en ekte wienerkonsert, nå da vi er i Wien? Programmet varierer og byr på forskjellig klassisk musikk av komponister som Strauss, Mozart, Lehár eller Kalman. 
Pris: Ca. 600 kroner/60 euro. Spilleplanen er ennu ikke offentlig. Info om program og påmelding følger ca. 2 uker før avreise​.

Byrundtur i den vakre byen Wien.

Byrundtur i den vakre byen Wien.

4. dag: Bratislava, Slovakia

Vi kommer til Slovakias lille sjarmerende hovedstad Bratislava. Dagen begynner godt med en byrundtur der vi med et lite turisttog besøker Bratislavas borgkompleks. Borgen hever seg 89 meter over byen, og de karakteristiske fire tårnene kan ses fra det meste av byen. Tidligere ble Ungarn styrt fra Bratislavas borgkompleks, men i dag er området museum. Vi fortsetter til fots i den gamle bydelen med små smug, elegante plasser og velholdte hus i hvite, gule og grønne nyanser. Den mest berømte av bygningene er Primat-palasset, som er malt i en karakteristisk lyserød farge. Det er god tid på egen hånd i den hyggelige byen. Skipet legger til helt inne i sentrum, så det er lett å gå på oppdagelsestur i butikker og nyte livet på de mange fortauskafeene og kjellerbarene. Prisene er ytterst rimelige. Kvelden byr enda en gang på lekker mat og masser av hygge.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Borgen i Bratislava hevder seg over byen.

Borgen i Bratislava hevder seg over byen.


5. dag: Budapest, Ungarn

På en byrundtur med buss opplever vi byens eleganse, historie og melankoli. Vi kommer forbi St. Stefan-katedralen, Ungarns Statsopera og byens vartegn, parlamentet, som er et arkitektonisk mesterverk fra 1904. Det engelske parlamentet var forbildet, og arkitekten har hentet inspirasjon i både renessansen og gotisk arkitektur. Vi skal naturligvis også nyte utsikten over byen fra Gellértberget. På Borghøyden ligger den berømte Fiskerbastionen og borgkvarteret med de hyggelige gatene. Lunsjen nyter vi på skipet før det blir tid på egen hånd i Budapest.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Utsikt over Budapest fra Gellértberget.

Utsikt over Budapest fra Gellértberget.

6. dag: Budapest, Ungarn

Dagen kan brukes på egen hånd i Budapest. Har du lyst til et lite eventyr, kan vi anbefale et av Budapests mange kurbad. Gellértbadet er det mest berømte og populært blant turister. Széchenyi er vanskelig å uttale (Setsjeñi), men ytterst populært blant lokale innbyggere. Reiselederen er behjelpelig med logistikken, og deretter er det bare å hoppe i et av de utallige bassengene. 

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Ekstraarrangement:Landsbylunsj og Esztergom og Visegrad
I dag skal vi oppleve hvordan livet leves utenfor hovedstaden. Esztergom er en typisk habsburgsk provinsby, som ligger vakkert til ved Donau. Vi ser et par av byens severdigheter og holder en formiddagspause i sentrum før vi kjører til slottet Visegrad. Entré er ikke inkludert. Herfra har vi en fantastisk utsikt over Donau. Med en liten ferge krysser vi elva og kjører de få kilometerne til landsbyen Szendehely. Her hersker landlig idyll; der er vinmarker overalt, og man lever med en fornuftig rolig hvilepuls. Vi ser det lille hjemstedsmuseet, der en av byens eldre borgere tar imot oss og forteller om livet før verdenskrigene. En lokal familie serverer tradisjonell gulasj, og der hører naturligvis vin og pærebrennevinet palinka med – fra familiens egen produksjon! Vi spaserer opp til vinmarkene, og derfra nyter vi utsikten over det vakre landskapet. Her blir vi ønsket velkommen med vin, ungarske snacks og et glass palinka. 

Dagen kan nytes i ett av de mange kurbadene i Budapest.

Dagen kan nytes i ett av de mange kurbadene i Budapest.

7. dag: Pécs

Om morgenen kommer vi til den lille byen Mohacs nær Pécs. Pécs er en av Ungarns vakreste byer med mye historie og et godt bevart sentrum. Szecheny-pladsen og Kaptalangaten er fylt med idylliske middelalderske hus, og det er mange fine cafeer og små butikker. Vi spiser litt sen lunsj ombord før vi smaker ungarske viner i vinbyen Villany.

En av de mange vinmarkene i Villany.

En av de mange vinmarkene i Villany.

8. dag: Vukovar og Osijek, Kroatia​

Velkommen til Kroatia. I dag skal vi oppleve Vukovar. I 87 døgn ble Vukovar beleiret, og byen er et tragisk minne om nasjonalisme og en krig som utspilte seg i hjertet av Europa. I 1991 hadde byen en multietnisk befolkning på 84.000 innbyggere. Serbere og kroater utgjorde ca. 40% hver. I dag er der ca. 25.000 innbyggere, og det flotte habsburgske barokksentret ble nesten totalt ødelagt. Selv om byen er gjenoppbygd, blir den aldri den samme. Serbere og kroater lever nesten atskilt. Der er spede håp blant ungdommen om forbrødring, men det tar tid å lege sårene. Etter lunsj drar vi til Osijek, som er landets fjerde største by. Osijek ligger ved bredden av Drava, en sideelv til Donau. Byen er blant annet kjent for sine mange fint bevarte barokkbygninger og Habsburg-festningen. Sammen går vi en tur gjennom de hyggelige gatene, der vi blant annet passerer en av de gamle byportene, den sentrale plassen med pestsøylen, musikkskolen og ikke minst Habsburg-festningen. Resten av ettermiddagen kan man bruke som man vil, før vi møtes til middagen om bord på skipet.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

9. dag: Novi Sad, Serbia

Skipet legger til i Serbias tredje største by, Novi Sad. På en liten byrundtur nyter vi den hyggelige byen til fots. Novi Sad er hovedby i Vojvodina-regionen. I Novi Sad bodde Albert Einstein med sin familie i forrige århundre, og serberne ynder å fortelle at Einsteins serbiske kone hadde en finger med i spillet i hans banebrydende relativitetsteori. Byen er i dag både sjarmerende og livlig. Novi Sad var i lange perioder en del av habsburgerriket og har et utpreget europeisk utseende. Her er hyggelige gågater med kafeer og parker ikke langt fra Donau, som er byens livsnerve. I 1999 ble broene i byen bombet, og ruinene hemmet i flere år båttrafikken gjennom byen.

Sammen med reiselederen spaserer vi en tur gjennom de små gatene i den sentrale delen av byen. Vi besøker fiskernes marked, der vi opplever det lokale livet før vi ser litt mer av byen på en liten rundtur med buss. Mens reiselederen forteller, passerer vi synagogen, parlamentet og universitetet. Med bussen kjører vi over Frihetsbroen og fortsetter til Petrovaradin-festningen, som troner på den andre siden av Donau. Festningen markerte grensen mellom det østerrikske og tyrkiske riket, og fra fortet har vi en betagende utsikt over Novi Sad, Donau og Fruska Gora-fjellene. Mette av inntrykk kjører vi tilbake til skipet for å nyte lunsjen. Resten av ettermiddagen kan brukes til å gå oppdagelsesturer i den hyggelige byen eller til å slappe av på skipets soldekk.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Liberty square i Novi Sad.

Liberty square i Novi Sad.


10. dag: Jernporten

I dag venter det oss et av toktets helt store høydepunkter. Vi skal i alt gå 100 kilometer gjennom den berømte Jernporten – en lang, dramatisk kløft, som er utnevnt til botanisk naturpark. Her er elva flere steder mer enn 80 meter dyp. I 1972 åpnet man et vannkraftverk, og et omfattende system av sluser har temmet det tidligere så fryktede stykket av Donau. Det er en fornøyelse å sitte på soldekkket og nyte Jernportens naturskapte mesterverk. Om kvelden er vi invitert til kapteinens gallamiddag. Vi nyter en lekker 5-retters meny, og etter middagen er det mulig å få rørt litt på bena når skipets musiker spiller opp til dans.

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, middag.

Jernporten.

Jernporten.


11. dag: Beograd, Serbia

Vi innleder dagen med en byrundtur med buss i Beograd, der vi blant annet ser den berømte Kalemegdan-festningen og byens imponerende St. Sava-katedral, som det fortsatt bygges på. Vi opplever også atmosfæren på byens hyggelige gågate Knez Mihailova. Mitt på dagen kjører vi mot lufthavnen. Vi flyr via Oslo til Stavanger.  

Inkluderte måltider: Frokost, lunsj, 

Beograd.

Beograd.


 

 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er det restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.