Vietnam fra nord til sør · Fra Bergen

Bergen, Flesland

Fantastisk rundreise gjennom det underfundige, dragende og vakre Vietnam med besøk i både Nord-, Midt- og Sør-Vietnam. Vi kommer tett på livet til den gjestfrie befolkningen og drar naturligvis også på båttur i Halongbukta, som er utnevnt til et av verdens nye naturundere.

Opplev Vietnams gamle tradisjoner og religioner i landet, som snor seg som en S ut mot Sør-Kina-havet. Her møtes vi av kolonihistorie, fargerike markeder, kilometerlange sandstrender, grønne rismarker, kalksteinsfjellenes fantastiske landskaper, fruktbare elvedeltaer, storbyenes skyskrapere og eventyrlige kongebyer. "Den oppadstigende dragens land", som det forente Nord- og Sør-Vietnam poetisk blir kalt, har masser å by på. Her...

Fantastisk rundreise gjennom det underfundige, dragende og vakre Vietnam med besøk i både Nord-, Midt- og Sør-Vietnam. Vi kommer tett på livet til den gjestfrie befolkningen og drar naturligvis også på båttur i Halongbukta, som er utnevnt til et av verdens nye naturundere.

Opplev Vietnams gamle tradisjoner og religioner i landet, som snor seg som en S ut mot Sør-Kina-havet. Her møtes vi av kolonihistorie, fargerike markeder, kilometerlange sandstrender, grønne rismarker, kalksteinsfjellenes fantastiske landskaper, fruktbare elvedeltaer, storbyenes skyskrapere og eventyrlige kongebyer. "Den oppadstigende dragens land", som det forente Nord- og Sør-Vietnam poetisk blir kalt, har masser å by på. Her lever den smilende befolkningen et liv der alt handler om harmoni og balanse.

Denne enestående reisen starter i en av Asias vakreste hovedsteder, Hanoi. Deretter skal vi på båttur i den berømte Halongbukta og videre til det sentrale Vietnam, der vi besøker den lille maleriske byen Hoi An og keiserbyen Hué ved Parfymeelva. Reisen slutter i den travle storbyen Ho Chi Minh. Her merker vi tydelig kontrasten mellom de gamle tradisjonene og mindretallet av nyrike forretningsfolk med mobiltelefoner og luksusbiler. På landet benytter befolkningen fremdeles de tradisjonelle bambusåkene med to kurver, og vi ser dem ofte med en hel butikk over skulderen. Vi vil på reisen se den store forskjellen på Nord- og Sør-Vietnam og oppleve Vietnams utrolige skjønnhet, avvekslende natur og betagende fortellinger – en reise gjennom en levende historiebok. 

Kart over Vietnam.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
2.495,-
Ikke BT-abonnenter
1.500,-

Inkludert i prisen

 • Inkludert i prisen
 • Fly Bergen-Vietnam t/r
 • Innenriksflyvninger i Vietnam
 • Alle skatter og avgifter 
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • 3 netter i Hanoi på Santa Barbara***
 • 1 natt i Halong på Mithrin Hotel Halong****
 • 2 netter i Hoi An på Hoi An Lantern***
 • 2 netter i Hué på Muong Thanh Hotel****
 • 3 netter i Ho Chi Minh på Saigon Hotel***+ 
 • 11 x frokost (ikke 1., 2. og 14. dag)
 • 7 x lunsj (3., 5., 6., 9.,  11., 12. og 13. dag)
 • 5 x middag (2., 4., 6., 8. og 10. dag)
 • Cyclo-kjøretur i Hanoi
 • Vanndukkeshow
 • Båttur ved Halongbukta
 • Besøk ved Ho Chi Minhs mausoleum
 • Byrundtur i Hoi An
 • Båttur på Thu Bon-elva
 • Utflukt til Tay Ninh
 • Chu Chi-tunnelene
 • Besøk i Keiserbyen Hué
 • Entré til keiserpalasset Citadellet i Hué
 • Båttur på Parfymeelva
 • Byrundtur i Ho Chi Minh
 • Entré til krigsmuseet
 • Utflukt til Mekongdeltaet
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: mot Vietnam

Ved middagstid flyr vi fra Bergen via Oslo med Thai Airwais. Underveis er det servering av mat og drikkevarer. Kort stopp i Bangkok før vi flyr det siste stykket videre til Nord-Vietnam.
 

2. dag: Hanoi

Omkring middagstid kommer vi til Vietnams sjarmerende hovedstad, der vi bor en enkelt natt. Hanoi er flott prydet av vann, parker, brede bulevarder med store trær og bygninger fra den franske kolonitiden. Nytt blander seg med århundregamle tradisjoner. Gatebildet domineres av tusener av sykler, skutere og fotgjengere. Vi blir budt velkommen med en cyclotur (sykkeltaxi), der vi makelig henslengt kjører gjennom byen og fornemmer Hanois stemning. Turen slutter med hyggelig middag på en lokal restaurant.

3. dag: Halongbukta

På dagens vakre kjøretur kommer vi forbi irrgrønne rismarker. Her ser vi ofte bønder med de karakteristiske kjegleformede hattene. I 2011 ble Halongbukta utnevnt til et av verdens sju nye naturvidundere. Området er et av de vakreste scenariene i Asia med de mer enn 3000 mystiske kalksteinssjøene, grottene og hulene og derfor ikke uten grunn fredet av UNESCO. Vi opplever landskapene på en fem timers båttur inkl. lunsj og har tid til å nyte naturens stillhet og overdådighet. Vi bor en enkelt natt på et deilig hotell ved Halongbukta. 

4. dag: Dong Anh og Bat Trang

Vi besøker landsbyene Dong Anh og Bat Trang nær Hanoi. Dong Anh er kjent for fremstilling av malerier på bambus, og i hvert annet hus i Bat Trang blir det produsert keramikk. Det er spennende å se hvordan bruksgjenstander blir fremstilt i tradisjonelle mønstre og farger. (Forbehold for lukning). Vi bor to netter i Hanoi.
Om kvelden nyter vi en middag på lokal restaurant og overværer et vanndukkeshow, der dukkeførerne står i vann til livet. De høye og tunge dukkene blir manøvrert under vann. De tradisjonelle forestillingene handler om dagliglivet på landet eller om store kamper med sagnhelter. 

5. dag: Hanoi

På en spennende byrundtur inkl. lunsj på lokal restaurant besøker vi Ho Chi Minhs mausoleum (forbehold for endrede åpningstider). Den store vietnamesiske politikeren, som stod i spissen for kampen for uavhengighet, døde før den amerikansk-vietnamesiske krigen var avsluttet. Han ble balsamert, og hans legeme ligger i en glasskiste i gravmælet.
I hjertet av den gamle bydelen finner vi det lille Hoan Kiem-vannet med den rødmalte Solstrålebroen, som vakkert speiler seg i det grønne vannet. Vi opplever det romantiske kvarteret, som er omgitt av den gamle bydelen, og vakre hus fra den franske kolonitiden. En fredfylt oase! Ved vannet utfører lokalbefolkningen ofte tai chi-gymnastikk, og herrefrisører har det travelt med klipping på nesten hvert gatehjørne. Vi nyter området og avslutter turen med besøk i det gamle Litteraturtemplet viet til Konfutse.

6. dag: Hoi An

Med Vietnam Airlines flyr vi til Danang i den sentrale delen av landet og fortsetter på en flott kjøretur til Marmorfjellene, som en gang var fem små øyer utenfor kysten. Vi kjører langs den kilometerlange, øde og nesten uberørte hvite sandstranden Non Nuoc med tid til en herlig dukkert før vi kommer til Vietnams eldste by Hoi An, der vi bor to netter på et sjarmerende hotell. I den idylliske lille byen med gamle gater og fint bevarte hus opplever vi det opprinnelige Vietnam! Hoi An var i flere århundrer et viktig knutepunkt for handel mellom Østen og Vesten. I den gamle bydelen opplever vi en enestående arkitektur - en blanding av templer, pagoder, felleshus, boliger og forretninger. Den overdekkede japanske broen forbinder to bydeler. Lunsj på lokal restaurant er inkl.

7. dag: Hoi An

Avslappende tur i åttemannsbåter på Thu Bon-elva. Anløp ved en liten øy som er kjent for fremstilling av matter. Her føles det som om tiden har stått stille i mange år! Fra sjøsiden ser vi hvordan man på primitivt vis fisker krepsdyr. Nyt ettermiddagen i Hoi An på egen hånd - kanskje med en tur ut til den gylne sandstranden noen få kilometer fra byen. Reiselederen viser gjerne vei. Har du lyst, så bli med reiselederen på en hyggelig lokal restaurant om kvelden (ikke inkl.).

8. dag: Keiserbyen Hué

Reisen fortsetter via Hai Van-passet til den eventyrlige byen Hué, der vi bor to netter. Den vakre beliggenheten ved Parfymeelva gjør byen til en av Vietnams største severdigheter - et kulturelt og historisk sentrum med palasser, pagoder, templer og kongegraver. Om kvelden nyter vi middagen på en spennende restaurant.

9. dag: Keiserbyen Hué

Vi besøker det en gang så storslåtte keiserpalasset Citadellet med Den forbudte rosa byen. Dette enorme byggverket fra 1831 har uten tvil kunnet sammenlignes med Den forbudte by i Kina. Palasset forfalt under krigene, men blir nå restaurert. Det er en opplevelse å gå rundt i det enorme palassområdet og høre om livet i byen, som i høy grad var styrt av regler og ritualer. Deretter tar vi en avslappet båttur på Parfymeelva, som fører oss til et av Vietnams mest kjente byggverker, den 21 meter høye Thien Mu-pagoden, den glade, smilende buddhaen og det overdådige Tu Ducs mausoleum - et kongepalass i miniatyrformat. 3000 menn brukte tre år på å oppføre mausoleet. Etter lunsj på lokal restaurant er det tid på egen hånd på det livlige Dong Ba-markedet, der det selges alt fra rishatter til frukt og fisk.

10. dag: Ho Chi Minh

Med Vietnam Airlines flyr vi til Sør-Vietnams største by Ho Chi Minh – en fargerik, moderne og svært livlig havneby med spor fra den franske kolonitiden. Byens offisielle navn er Ho Chi Minh, men befolkningen bruker fortsatt navnet Saigon.
Vi tar en titt inn i en liten bedrift som fremstiller lakkarbeider av høy kvalitet. Disse vietnamesiske kunstgjenstandene regnes blant de mest raffinerte og originale i verden. Lakken blir fremstilt omhyggelig og er et resultat av en tusenårig lang tradisjon. Vi bor tre netter på et hotell med en fantastisk beliggenhet rett i hjertet av byen. Her er det eventyrlige butikker, stemningsfulle kafeer og restauranter. Gled deg til en hyggekveld på restaurant i byen. 

11. dag: Tay Ninh og Chu Chi-tunnelene

Spennende heldagstur til Tay Ninh, der vi overværer en gåtefull messe i Cao Dai-sektens hellige tempel. Sekten Cao Dai har over en million tilhengere og er en kombinasjon av alle verdensreligioner blandet med spiritisme - helt unikt for Vietnam. Hver dag deltar ca. tusen mennesker i seremonien sittende i hvite kjortler i pene rette rekker. 
De enestående Chu Chi-tunnelene spilte en sentral rolle i krigen mot amerikanerne. Den underjordiske byen med 200 tunneler er bygd i tre etasjer og ble brukt av motstandsbevegelsen. De tusener av tonn med oppgravd jord ble spredt rundt, slik at fienden ikke kunne finne inngangene. I dag er noen få hundre meter av tunnelene åpne, og det er mulig å komme under jorden og få et inntrykk av de lange gangene. Vi ankommer sent til hotellet.

12. dag: Mekongdeltaet

I dag drar vi mot sør til det frodige landskapet i Mekongdeltaet, som er en meget viktig og livlig transportåre i Vietnam. Det mektige deltaet er berømt for orkideer, kokospalmer, eksotiske frukter og ris. Fra provinsens største by, My Tho, drar vi ut på den mektige Mekong. Den 4500 kilometer lange elva renner gjennom Kina, Myanmar, Laos, Kambodsja og Vietnam før den flyter ut i Sør-Kina-havet. I små båter går vi inn og ut av de mange smale, pittoreske kanalene. Underveis har vi inkludert en hyggelig lunsj på lokal restaurant. 

13. dag: Ho Chi Minh

Vietnams største by er i konstant forandring og annerledes enn alle landets øvrige byer – en eksplosion av liv med et kaotisk vrimmel av kjøretøyer. Fotgjengere krysser gatene og går over på gult og rødt som om det var de fargeblindes paradis!  
På byrundturen passerer vi den katolske kirken Notre Dame og det forhenværende presidentpalasset Gjenforeningsbygningen, som i dag er et symbol på det gamle regimet. På byens elegante gate Le Loi Boulevard kommer vi til Museet for krigsforbrytelser. Her er det utstilt amerikanske våpen og fotografier av krigsforbrytelser utført av kinesere og amerikanere. Museet ønsker å advare mot alle krigers grusomheter. Et tankevekkende besøk! Vi hygger oss med en sen avskjedslunsj før vi må si farvel til Vietnam og kjøre til lufthavnen. Om kvelden flyr vi med Thai Airways fra Ho Chi Minh  med kort stop i Bangkok og Oslo. 

 

14. dag: Ankomst Bergen

Vi er i Bergen på Flesland på formiddagen. 

Hotellinformasjon

Hoi An Lantern***
VisSkjul

Vi bor på dette hyggelige hotellet bare noen få minutters gange fra Hoi Ans gamle bydel. Hotellet har en deilig restaurant med panoramautsikt over byen, utendørs basseng, spa, bordtennis og heis. Alle rom er innredet i vietnamesisk stil med TV, klimaanlegg, minibar, vannkoker, hårføner og gratis WiFi.

Muong Thanh Hotel****
VisSkjul

Vi nyter oppholdet på dette deilige hotellet, som har en skjønn beliggenhet ved elvebredden i hjertet av Hué. På hotellet er det restaurant, bar, utendørs basseng, spa, fitness-senter og heis. Alle rom har TV, klimaanlegg, minibar, vannkoker, safe, hårføner og gratis WiFi.

Palace Hotel Saigon***+
VisSkjul

Hotell med fantastisk beliggenhet i hjertet av Ho Chi Minh i gangavstand fra de fleste severdigheter og til masser av spennende butikker, restauranter og kafeer. Hotellet har en innbydende takterrasse med utendørs basseng, fitness-senter og spa med mulighet for skjønne massasjebehandlinger. Dessuten er der tre restauranter, bar og heis. Opphold på rom med TV, klimaanlegg, minibar, safe, hårføner, vannkoker og gratis WiFi.

Santa Barbara***
VisSkjul


I Hanoi bor vi sentralt bare 10 minutters gange fra Hoan Kiem-vannet. Hotellet har en deilig restaurant, spa, sauna, jacuzzi og heis. Vi bor i  romslige rom, som er hyggelig innredet i fransk kolonistil med TV, klimaanlegg, minibar, vannkoker, safe, hårføner og gratis WiFi.
 

 

Mithrin Hotel Halong****
VisSkjulVi nyter oppholdet på det deilige hotellet med utsikt mot Halongbukta. Hotellet har en flott restaurant, bar, utendørs basseng, spa, sauna, jacuzzi, frisør, fitness-senter, heis og gratis WiFi på fellesområder. Gled deg til å bo i de elegante rommene, som er utstyrt med TV, minibar og vannkoker.
 

Saigon Hotel***+
VisSkjul

Storbyhotell med fantastisk beliggenhet i hjertet av Ho Chi Minh. Her bor man i gåavstand til de fleste severdigheter og til mange spennende butikker, restauranter og caféer. Hotellet har en innbydende restaurant med panoramautsikt over byen, bar, treningssenter, sauna og heis.

 

Vi bor på moderne hotellrom med tv, aircondition, minibar, tv, gratis WiFi og eget bad med badekar.

Les mer om hotellet her. 

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Informasjon

Film & foto

Ved noen severdigheter oppkreves det gebyr for fotografering.

Klima

Nord Vietnam har subtropisk klima – Sør Vietnam har tropisk klima.
Hanoi: november ca 25 grader 
Ho Chi Minh: november ca 30 grader.

Påkledning

Ta med godt fottøy. Det tolkes som mangel på høflighet å gå i shorts, kort nederdel/kjole eller badetøy.

Tempelbesøk

Still skoene utenfor templet. Knær og skuldre skal være dekket.

Tidsforskjell

+6 timer

Vaksinasjoner

Kontakt ditt lokale vaksinasjonssenter.

Valuta

Dong. Ta med USD gjerne i små sedler. Kredittkort kan ikke benyttes overalt.

 

Info