Bajkalsjøen · En perle i Sibir · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
9 Dager

Bajkal er et av verdens absolutte naturvidundere. Her møter man det idylliske Russland.

Bajkalsjøen er verdens eldste og dypeste innlandssjø. Den er 1700 meter dyp, og det hviler en magisk ro over stedet. Man mener at Bajkalsjøen er 25 millioner år gammel, og med sin isolerte beliggenhet har den en helt egen fauna og flora. Over halvdelen av plante- og dyrelivet er helt unikt og finnes ingen andre steder i verden. Vår reiseleder Aleksei snakker perfekt norsk og har i mange år vært reiseleder for norske grupper. Han viser frem sitt elskede Bajkal med stor entusiasme. Vi kommer tett innpå...

Bajkal er et av verdens absolutte naturvidundere. Her møter man det idylliske Russland.

Bajkalsjøen er verdens eldste og dypeste innlandssjø. Den er 1700 meter dyp, og det hviler en magisk ro over stedet. Man mener at Bajkalsjøen er 25 millioner år gammel, og med sin isolerte beliggenhet har den en helt egen fauna og flora. Over halvdelen av plante- og dyrelivet er helt unikt og finnes ingen andre steder i verden. Vår reiseleder Aleksei snakker perfekt norsk og har i mange år vært reiseleder for norske grupper. Han viser frem sitt elskede Bajkal med stor entusiasme. Vi kommer tett innpå naturen og lokalbefolkningen i dette fantastiske området. Og vi smaker på den lokale gastronomien. Alle måltider er inkludert!

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
1.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo - Irkutsk t/r 
 • Transfer t/r flyplassen, buss- og båtturer i hht program
 • 2 netter på hotell Ibis i Irkutsk 
 • 2 netter på hotell Mayak i Listvjanka
 • 3 netter på hotell Bajkalov Ostrog på Olkhon-øya 
 • Buss- og båtturer i hht program
 • Alle måltider 
 • Norsktalende reiseleder
 • Inngangsbilletter på museer i hht program
 • Byrundtur i Irkutsk med buss og guide
 • Omvisning på Dekabristmuseet etterfulgt av en konsert med klassisk musikk og et glass champagne
 • Taubane til utsiktsplassen “Tsjerskij-steinen” 
 • Biltur på Olkhon-øya til Khoboj-nesset
 • Lokal guide og norsktalende reiseleder

Dagsprogram

1. dag: Fly fra Oslo

Fly fra Oslo tidlig om ettermiddagen, mellomlanding i Moskva, og med fly videre til Irkutsk.
Irkutsk er 6 timer foran Oslo. 

2. dag: Ankomst og byrundtur i Irkutsk

Ankomst Irkutsk tidlig om morgenen, transfer til hotellet. Innsjekking, etterfølgende av en god frokost. Byrundtur i Irkutsk med buss og guide. Irkutsk er en sibirsk by, full av kontraster, hvor vest møter øst. Den består  av en blanding av kulturer, folkeslag, religioner og arkitektur. Vi skal se de mest interessante severdighetene i byen. Bl.a. besøker vi Dekabristmuseet. Under tsarene Aleksander I og Nikolai I (Katarina den stores barnebarn) var det urolige tider i det russiske tsarriket. Bra utdannet, intelligent ungdom, kalt “inteligentsia”, ville forandre staten og bli kvitt tsaren. I desember 1825 kom det det første politiske opprøret i Russland; det fant sted i St. Petersburg og resulterte i at mange ble drept og forvist til Sibir. En av de politiske fangene var fyrst Volkonskij. Det er hans hus som er blitt gjort om til museum – Dekabristmuseet – som vi kommer til å besøke. Etter omvisningen her blir det en liten konsert med klassisk musikk, og her skåler vi med champagne for en god tur! Buss tilbake til hotellet, fritid til avslapping, sightseeing på egen hånd eller shopping

3. dag: Listvjanka

Etter frokost er det buss til Listvjanka – den første landsbyen på vår vei fra Irkutsk til Bajkal; den blir ofte kalt “Porten til Bajkal”. Vi stopper underveis ved landsbyen Taltsi og har omvisning på Friluftsmuseet for trearkitektur og lunsj på en lokal restaurant. Her ser vi forskjeller i arkitektur hos russerne og den burjatiske befolkningen – urbefolkningen i området. Ankomst Listvjanka, innsjekking på hotellet, avslapping etter bussturen. Så tar vi en spasertur i landsbyen og besøker et lokalt marked med masse fisk fra Bajkal og andre lokale ting. Man må smake på omul her – en knallgod lokal fisk fra Bajkal som tilhører laksefamilien. Før middagen: valgfritt show med dresserte bajkalseler.
Eller: fritid i landsbyen.

4. dag: Bajkalmuseet og båttur på Bajkal-sjøen

Etter frokost omvisning i Bajkalmuseet, som er kjent i hele verden. Her skal vi se og høre om fauna, bl.a. levende bajkalsel, som er endemisk. Mange gjenstander viser forskningsresultater fra innsjøen. Etter lunsj på en lokal restaurant skal vi på et hyggelig cruise på innsjøen med varighet på ca. ½ time. Båten tar oss til den historiske togstasjonen, og vi hører historien om hvordan jernbanen rundt Bajkal ble bygd. Denne jernbanen er en del av Den transsibirske jernbanen, som betjente bl.a. det lokale skipsbyggingsverftet som var i drift i sovjettiden. Nå er det nedlagt, og jernbanen blir hovedsakelig brukt som turistattraksjon. Før middag skal vi oppleve utsikten fra et fjell like ved elva Angagras utløp i Bajkal. Utsiktsplassen heter “Tsjerskij-steinen” (Kamen Tsjerskogo), og vi tar en taubane til toppen. Er været fint, kan vi nyte en fantastisk solnedgang over elva og innsjøen.

5. dag: Khuzjir - Olkhon -øya

Etter frokost sjekker vi ut fra hotellet, og turen fortsetter med buss. I dag skal vi flytte til bygda Khuzjir som ligger på Olkhon-øya. Olkhon er den fjerde største øya i en innsjø i verden og er den største øya i Bajkalsjøen, med et areal på 730 km². Den har et variert terreng og mange arkeologiske landemerker. Langs østsiden er det bratte fjell. Zjima er det høyeste, på 1276 meter over havet og 818 meter over Bajkalsjøen. Øya er stor nok til å ha egne innsjøer og består av en blanding av taiga, steppe og til og med en liten ørken. Et dypt sund skiller øya fra land.  Anslått ankomst Khuzhir er 17.00, og deretter blir det innsjekking på hotellet. I ettermiddag skal vi ta en spasertur på øya og bl.a. se det legendariske Sjaman-fjellet. På den ene siden har fjellet et mønster som ligner en drage – symbolet på Bajkal.  I kveld smaker vi på lokal Bajkal-mat. Og så blir det mulig å prøve russisk banja (badstue) – valgfritt, ikke inkludert.

6. dag: Biltur på Olkhon

Etter frokost skal vi på en biltur på øya Olkhon for å nyte naturen ved Bajkal. Vi kjører langs hele øya frem til det nordligste nesset Khoboj, og det blir flere fotostopp underveis for å få med de vakreste severdighetene. Er været fint, blir det bademuligheter underveis på en nydelig sandstrand. Lunsj med fiskesuppe med fisk fra Bajkal i. Det blir også mulig å smake på typisk russiske drikkevarer. Vi fortsetter etter lunjen og skal til vårt endestopp – Khoboj-nesset, der man kan nyte en fantastisk utsikt over Bajkal og fjellene over sjøen. Mange synes at verdens ende er her. Etterpå kjører vi tilbake til hotellet, til middag og overnatting. 

7. dag: Båttur til øya Ogoj

Etter frokost skal vi på en båttur til øya Ogoj, der vi bl.a. ser et buddhistisk minnesmerke. Ogoj er den største øya i sundet som skiller Olkhon fra fastlandet. Her på øya, omgitt av vann, er det en spesielt beroligende atmosfære. Øya er senter for positiv energi og styrke. Derfor ble det reist en buddhistisk helligdom her – en såkalt stupa. Det er kun her på øya man kan se buddhistiske levninger. Båt tilbake til landsbyen Khuzjir. Så skal vi på Det etnografiske museet på øya. Middag, natt på hotellet

8. dag: Irkutsk

Etter frokost møter vi en burjatisk familie. Det blir mulig å få vite hvordan de har det her, og å stille spørsmål om noe dere er interessert i. Lunsj og utsjekking fra hotellet.
Buss til Irkutsk. Vi stopper underveis i landsbyen Ust-Orda etter lunsjpause for å møte en ekte burjatisk sjaman og oppleve en liten konsert med lokal folklore. Guidene tar oss rundt i et lokalt etnografisk museum for burjatisk kultur. Ankomst Irkutsk, innsjekking på hotellet, middag og overnatting. 

9. dag: Hjemreise

Etter frokost blir det transfer til flyplassen og fly hjem. Vi kommer til Oslo utpå kvelden.

 

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Praktisk Informasjon

Visum

Det er visumplikt til Russland for norske statsborgere. Vi anbefaler å ta kontakt med Visumservice i Oslo som kan ordne dette for alle våre reisende. Visum til Russland koster ca. 1500.
Du kan lese mer om visum til Russland hos visumservice her:
Visum er ikke med i reisens pris.

Drikkepenger

Tips er ikke inkludert i reisens pris. Det er kutyme å gi tips i Russland til lokalguider og sjåfører. På noen restauranter legges drikkepenger (service charge) automatisk til i regningen, og her behøver man ikke å gi ytterligere drikkepenger. Selv om drikkepengesystemet er en del av landets kultur, er det naturligvis frivillig å gi.

Drikkevarer

Man bør ikke drikke vannet fra kranene. Mineralvann o.l. kan kjøpes overalt. Vodka er nasjonaldrikken. Den er alltid rimelig i pris, og det finnes mange forskjellige typer. Lokalt øl og “Champagne” er populært og rimelig i pris. Vinene er av varierende kvalitet og relativt dyre.
 

Elektrisitet

220 volt som i Norge

Påkledning

Ta med evt. en ekstra vindjakke/trøje og gode sko. Kvinner ska ha skjerf til håret i kirker 

 

Informasjonsbrev

Ca. 14 dage før avreise utsendes det endelige informasjonsbrevet, hvor flytidene vil fremgå.

 

Valuta

Det er mulig å kjøpe rubler i Norge, men ofte til en litt dårlig kurs, så ta ikke for mange rubler med hjemmefra.  At du hjemmefra veksler et beløp svarende til ca. 750 kroner pr. person. (Bemerk at det kan være leveringstid på rubler. Spør ditt pengeinstitutt). På skipet kjøpes drikkevarer på kreditt frem til siste kveld, hvor den samlede regning betales i rubler eller kredittkort (Visa og MasterCard).