Japan i høstfarger · Fra Bergen

Bergen, Flesland
10 Dager

Velkommen til et av Asias mest eksotiske og annerledes land! Japan rommer en makeløs skjønnhet og egenart og gjemmer på en utrolig historie og kulturrikdom. Både høst og vår venter dessuten enestående og fargerike naturopplevelser! 

Morgensolens land er et effektivt samfunn med sans for sublim service, renslighet, ultramoderne teknologi og presisjon. Japanerne er respektfulle og høflige – den ene bukker snart mer enn den andre! Før slutten av andre verdenskrig var de fire japanske hovedøyene aldri blitt erobret av utenlandske makter, og nettopp derfor har den japanske kulturen utviklet seg i et isolert miljø. Av samme årsak er Japan et...

Velkommen til et av Asias mest eksotiske og annerledes land! Japan rommer en makeløs skjønnhet og egenart og gjemmer på en utrolig historie og kulturrikdom. Både høst og vår venter dessuten enestående og fargerike naturopplevelser! 

Morgensolens land er et effektivt samfunn med sans for sublim service, renslighet, ultramoderne teknologi og presisjon. Japanerne er respektfulle og høflige – den ene bukker snart mer enn den andre! Før slutten av andre verdenskrig var de fire japanske hovedøyene aldri blitt erobret av utenlandske makter, og nettopp derfor har den japanske kulturen utviklet seg i et isolert miljø. Av samme årsak er Japan et overflødighetshorn av kulturhistorie med mer enn 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. Hertil kommer keiserlige villaer, hager og tallrike museer. I Japan lever fortid, nåtid og fremtid side om side i skjønn forening.

På denne spennende rundreisen starter vi i hovedstaden Tokyo, som imponerer med sine himmelstrebende skyskrapere, gigantiske shoppingsentre og gamle templer. Her er en trendsettende by, som virkelig ligger foran i utviklingen, men som har klart å beholde sin sjel! Reisen fører deg også til den fint bevarte og mer ukjente fjellbyen Takayama, som for det meste består av gamle tradisjonelle trebygninger. Gled deg også til besøket i Arashiyama, som er en av verdens vakreste bambusskoger. Reisen slutter i Kyoto, som er et kulturelt skattkammer. Det bugner av eventyr i Gion-kvarteret med gamle tehus. Lyden av klaprende tresandaler høres i de smale gatene, og jevnlig får man et glimt av de hvitsminkede geishaene.
I Japan byr hver dag på eventyr! Konnichiwa – velkommen!

Japanerne har en særlig evne til å skape fokus på skjønnhet, som særlig kan oppleves om våren og høsten.

Den japanske høsten er en symfoni av gule, oransje, grønne, brune og knallrøde farger. Å se de vakre lønnetrærne som har skiftet farge, er et fantastisk syn. På alle tider av døgnet strømmer japanere til parker og templer for å oppleve naturens fargeprakt. Høstens rødlige nyanser er en spesiell opplevelse og blir hilst velkommen overalt i Solens rike. En eventyrlig vakker årstid med et mildt klima.
 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
2.995,-
Ikke BT-abonnenter
1.000,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Japan t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 4 netter i Tokyo på Hotel Shinbashi Atagoyama Tokyo***+
 • 1 natt i Takayama på Route Inn Grantia Hida Takayama***+
 • 3 netter i Kyoto på Centnovum Hotel***+
 • 8 x frokost (3.-10. dag)
 • 1 x piknik (2. dag)
 • 2 x lunsj (4. og 7. dag)
 • 3 x middag (2., 6. og 9. dag)
 • Byrundturer i Tokyo
 • Besøk i Ueno Park
 • Entré til Tokyo Metropolitan Observatory
 • Japan i farger i Ashikaga blomsterpark
 • Besøk i Nikkos Toshogus mausoleum
 • Besøk i Asakusa Kannon-templet
 • Besøk på Matsumoto-slottet
 • Byvandring i Takayama
 • Besøk i bambusskogen Arashiyama 
 • Byvandring i Kyotos Gion-kvarter
 • Reiseforedrag før avreise
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: Mot Japan

Vi flyr fra Bergen med KLM om formiddagen med kort stop i Amsterdam. Vi kommer til Japans hovedstad Tokyo neste formiddag. 

2. dag: Byrundtur i Tokyo

Ankomst til en av verdens største byer. Tokyo sammenlignes ofte med New York, og med god grunn, for begge byer er i konstant bevegelse. Strømmer av mennesker, hightech, mote og lysreklamer får byen til å funkle. Det moderne Japan er sprudlende og sansepirrende, men Tokyo er også fylt med tradisjoner. Som en flott velkomst til Japan starter byrundturen med et besøk i Ueno Park – et fredfylt område som er populært året rundt. Nedenfor kan du lese mer om opplevelsene i Ueno Park, alt etter om du reiser om våren eller høsten.
Etter besøket fortsetter vi med heis til toppen av Metropolitan Observatory, der det er en enestående utsikt over millionbyen. Som en oase ligger keiserpalasset med sitt utstrakte område midt i storbyen. Det er ikke adgang til selve palasset, der keiserfamilien bor, men fra Nijubashi-broen får vi et glimt av palasset og den imponerende hagen før vi blir innkvartert fire netter på det sentralt beliggende hotellet vårt. Om kvelden blir vi presentert for japansk gastronomi med en sushimiddag på en restaurant i gangavstand fra hotellet.

Om høsten drar japanene på piknikturer for å oppleve hvordan sollyset skinner gjennom løvverket. Vi hygger oss i parken med en pikniklunsj og nyter stemningen. Det er en veldig vakker opplevelse å se de mange lønnetrærne ikledd sin høstdrakt i eventyrlige gule, oransje og røde farger. Når det blir mørkt, er trærne mange steder opplyst, og de rødlige fargene nærmest gløder i mørket.
Selv om vi reiser på den ideelle årstiden, må vi ta forbehold for endring av høstens fargespill, siden det avhenger av værforhold – slik er naturen så deilig lunefull. 

3. dag: Japan i farger og Nikko

I dag skal vi besøke den helt enestående blomsterparken Ashikaga, som er utnevnt av det amerikanske TV-selskapet CNN som en av verdens ti beste drømmedestinasjoner. Overalt i den store parken finnes der på alle årstider eventyrlige blomster og trær, som ganske enkelt må oppleves! Året er delt opp i åtte blomstertemaer, som alle er et besøk verd. Rundt omkring i parken er der benker, der man i stillhet kan nyte livet i denne betagende blomsterverdenen –  og kanskje smake den populære blåregn-isen og senere kanskje en lett anretning i parkens restaurant. Nedenfor kan du lese mer om opplevelsene i blomsterparken, alt etter om du reiser om våren eller om høsten. Etter besøket fortsetter turen til nasjonalparken i Nikko, der vi besøker det imponerende mausoleet Toshogu, som ble bygd i 1634 til shogun Leyasu Tokugawa. Det tok 15 000 kunsthåndverkere to år å bygge det imponerende mausoleet med svarte og røde templer, som er prydet av utskjæringer og dragebilder. Bygningen er i dag en av Japans viktige helligdommer og symbol på skjønnhet. Har du lyst, kan du for egen regning bli med reiselederen ut på en hyggelig, lokal restaurant og spise kveldens middag.
Blomsterparken Ashikaga og Den lilla hagen
Om høsten har hagen nærmest et lilla skjær. Den vakre ametystsalvien og de flotte tropiske vannliljene i mange blålilla farger er i blomst og blant parkens mest populære planter på denne årstiden. Hvis vi er heldige, ser vi også den skjønne lantanaen (ildkronen). Vi nyter parkens intense fargespill og den deilige atmosfæren i blomsterparken.

4. dag:  Tokyo med metro og til fots

Japanerne har stor respekt for sine skikker og religiøse overbevisninger. Konstant ser vi det nyeste nye stå i kontrast til tradisjonen og det årtusengamle. Tang, sushi, nudler, sake, selvoppvarmende matpakker, toaletter med kontrollpanel, sumobryting, karate, samuraier, skrifttegn, hager, bonsai, teseremoni, geisha, kimono og origami i en skjønn blanding – men alt sammen umiskjennelig japansk.
 
Det er lett å komme rundt til fots og med byens svært godt utbygde metrosystem, så vi unngår lange trafikkorker og har mulighet til å komme tettere på japanernes hverdag. Med metro drar vi til Asakusa-kvarteret ved Sumida-elva. Vi ser den berømte Kaminarimon-porten og går gjennom den livlige tempelgaten Nakamise, der vi ser et utall av små boder. Hele området er pyntet med dekorative røde rispapirlamper. Vi besøker Tokyos eldste tempel, Asakusa Kannon (Senso-ji) og ser seremonihallen, pagoden og det store røkelseskaret. I dette spennende kvarteret er en del av Tokyos gamle atmosfære ennå bevart. Etter en hyggelig lunsj på en lokal restaurant kan du ta metroen tilbake til hotellet sammen med reiselederen, eller du kan utforske mer av byen på egen hånd. Kanskje litt shopping i det berømte Ginza-kvarteret? 

5. dag: Tokyo på egen hånd eller Fuji-fjellet

Ekstraarrangement: Fuji-fjellet og Hakone
Fra Tokyo-stasjonen tar vi Gray Line-bussen til den vakre vulkanen Fuji, som majestetisk tårner 3776 meter mot himmelen. Fuji-fjellet er symbolet på Japan og er japanernes helligste fjell, der gudene bor på toppen! Hvis været tillater det, ser vi vulkanen fra 5. stasjon – i motsatt fall besøker vi det spennende Fuji Visitor Center. Fra Hakones krater med rykende svoveldamper fortsetter vi med svevebane til en av fjelltoppene i området, som er kjent for vakker natur og de mange kurstedene, som kaldes onses. På turen er der underveis mulighet til å kjøpe lunsj. Det er en spesiell opplevelse å se den japanske høsten på båtturen på den betagende Ashino-sjøen, som er omgitt av flammende rødlige farger. Fra denne blå sjøen kan vi i klart vær være heldige og få et fantastisk glimt av Fuji-fjellet i all sin glans. Med lynhastighetstoget Shinkansen kjører vi tilbake til Tokyo Station.

6. dag: Fjellbyen Takayama

Reisen fortsetter til den elegante fjellbyen Takayama, som ligger gjemt i en dal midt i Hida-fjellene. Besøket i Takayama er en reise til Japans bakland, der livet går litt langsommere. Underveis til Takayama, midt i de majestetiske Japanske Alpene, besøker vi det vakre Matsumoto-slottet, som er en av Japans fint bevarte nasjonalskatter. Et yndet sted særlig om høsten, når slottsparkens fargespill kan oppleves. Takayama er en levende museumsby med gamle trehus i tradisjonell byggestil, blomsterpotter og imponerende kunsthåndverk. Her blir de eldgamle japanske tradisjonene holdt i hevd. Vi drar ut på byvandring gjennom den idylliske gamle bydelen, som er en sann perle! Takayama er kjent for produksjon av drikken sake, som inneholder ca. 18 % alkohol og blir fremstilt av ris. Drikken serveres kald eller oppvarmet i små kopper og smaker lett, salt og søtt på en gang. Vi bor en natt i Takayama ikke langt fra den gamle bydelen på et hotell som er innredet i tradisjonell japansk stil. Om kvelden nyter vi en deilig middag på en lokal restaurant i gangavstand fra hotellet. 

7. dag: Bambusskogen Arashiyama og keiserbyen Kyoto

Å besøke bambusskogen Arashiyama er som å befinne seg i en helt annen verden. Fotturen på den berømte stien midt mellom skogens skyhøye bambusstammer er helt enestående – en markant annerledes opplevelse enn en tur gjennom en skog i Norge. Når det blåser en stille vind, svaier de grønne bambustrærne svakt frem og tilbake og gir en spesiell raslende lyd, som man kaller naturens musikk! I alle retninger står endeløse rekker av bambustrær. En fantastisk skjønnhet med et særlig magisk lys. Med buss kommer vi til Kyoto, som i mer enn tusen år var Japans hovedstad. Kyoto var inntil 1868 også hjemsted for keiserfamilien og Japans største by. Nå er byen innhentet i størrelse og betydning av Tokyo, men den er likevel fremdeles den mest praktfulle. Byen ligger vakkert omgitt av fjell og har mer enn 2300 palasser, templer, helligdommer og fint revne zen-hager. En fantastisk by med forførende attraksjoner – ikke uten grunn japanernes stolthet! Etter en velsmakende okonomiyaki-lunsj drar vi på byvandring gjennom Gion-kvarterets gamle brolagte gater. Her opplever vi det opprinnelige Japan, med gamle trehus med skodder, tehus og små designerforretninger. Det er ikke ualminnelig å se kvinner i tradisjonelle kimonoer og tresandaler i Gion. Kimonoen er japanernes nasjonaldrakt og benyttes spesielt til brylluper, seremonier og familiesammenkomster. Det er mange forskjellige typer av kimonoer, og de kan ha en verdi helt opptil150 000 kroner. Jevnlig ser vi geishaer kledd i fargerike drakter med kunstferdig bundne obi-belter og håret nennsomt oppsatt med pinne. Jentene blir opplært i eldgamle kunster: å spille, synge, danse og konversere. Gled deg til å bo tre netter i denne fantastiske byen.

8. dag: Kyoto 

På den spennende byrundturen besøker vi Kyotos stolthet, Gullpaviljongen, Kinkaku-ji, med en fasade som er dekket av bladgull. Det gylne templet speiler seg nydelig i dammen i den tilhørende hagen med stiliserte landskaper i miniformat. En nesten uvirkelig opplevelse av skjønnhet med mange farger, særlig om høsten. Den omkringliggende naturen er avstemt i perfekt harmoni med paviljongen. Besøket på den berømte Nijo-borgen viser hvordan den egenartede japanske estetikken kommer til uttrykk. På shogunens borg hadde skjønnheten en funksjon! Perlegruset omkring borgen sikret at inntrengende tropper ville bli avslørt av knasingen i gruset. Nattergalgulvet rundt de indre gemakkene er sammensatt av små trestykker med metalldeler. Ved bare den minste vekt på gulvet gir trestykkene en knirkende lyd, som om det var syngende fugler! Vi ser også Sølvpaviljongen, Ginkaku-ji. Den er omgitt av en fortryllende vakker zen-hage som perfekt matcher tretemplet. Etter et besøk i både Gull- og Sølvpaviljongen forstår man til fulle hvorfor disse er fredet av UNESCO.

Vi tar en pause på Kyoto Håndverksenter, som er kjent for tradisjonelt kunsthåndverk. Det er særlig fremstilt av tekstiler, lakk, papir, kalligrafi og perler. Her er det også mulig å kjøpe litt lunsj før turen fortsetter til shintohelligdommen Fushimi Inari Taisha, som ligger litt utenfor byen. Til fots går vi gjennom hundrevis av oransjerøde torii-porter, oppstilt så tett at de utgjør et langt gangsystem. De mange portene er ofringer til Inari, som er risens gud og en slags skytsengel for handel og håndverk. Fushimi er imponerende og en av byens mest levende helligdommer. Her møtes vi av en helt spesiell stemning.
Obs: Vi tar forbehold om lukking av templer ved religiøse aktiviteter.

9. dag: Keiserbyen Kyoto på egen hånd

Dagen er avsatt til egne opplevelser i det fantastiske Kyoto. Besøk keiserpalasset Kyoto Goshos pertentlige hager, det røde Heian-Jingu-templet med de enorme tempelportene, den mystiske Ryoan-ji-zenhagen, eller se på livet ved den maleriske broen ved kanalen i Gion-kvarteret. Kyoto er full av muligheter – en by du aldri blir ferdig med! Kanskje den berømte japanske massasjen, shiatsu, var en idé? Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag (sukiyaki) på en lokal restaurant.

10. dag: Hjemreise

Vi sier farvel til Japan og flyr om formiddagen fra Osaka med KLM via Amsterdam, der vi ankommer på kvelden.
 

Hotellinformasjon

Hotel Centnovum ***+
VisSkjul

Gled deg til å bo i Kyoto på dette hyggelige hotellet med fremragende beliggenhet i Minami-kvarteret, tett ved Kyototårnet og togstasjonen. Hotellet har restaurant, kaffebar, gavebutikk og heis. Alle rom er utstyrt med klimaanlegg, TV, kjøleskap, hårføner og gratis WiFi.

Les mer om hotellet her:

Shinbashi Atagoyama Tokyu Rei Inn ***+
VisSkjul

Sentralt beliggende hotell i Tokyos Atagoyama-kvarter i gangavstand til regjeringsbygningene og Tokyo Tower og med bare få minutters gange til nærmeste metrostasjon. Et typisk japansk hotell, som er kjent for renslighet, høyt servicenivå og sofistikert enkelthet. Hotellet har heis og en hyggelig restaurant. Vi bor i små rom med TV, klimaanlegg, vannkoker, safe og gratis WiFi.

Les mer om hotellet her:
 

Shinbashi Atagoyama Tokyu Rei Inn

Route Inn Grantia Hida Takayama ***
VisSkjul

Lite hotell i rolige omgivelser i utkanten av Takayama. Hotellet har restaurant, heis og en liten gavebutikk. Pene rom med kjøleskap, vannkoker, TV, klimaanlegg og gratis WiFi.

Les mer om hotellet her: