Japan i farger · Fra Bergen

Bergen, Flesland
9 Dager

Det makeløse Japan er et av Asias mest eksotiske og annerledes reisemål. Det gamle keiserriket er fullt av historier og kulturelle opplevelser i særklasse – og populært som aldri før!

Morgensolens land er et effektivt samfunn med sans for sublim service, ærlighet, renslighet, ultramoderne teknologi og presisjon. Japanerne er høflige; den ene bukker mer enn den andre, og alle blir behandlet med respekt og eleganse. Før slutten av andre verdenskrig var de fire japanske hovedøyene aldri blitt erobret av utenlandske makter, og nettopp derfor har den japanske kulturen utviklet seg i et svært isolert miljø. Japan er et overflødighetshorn av...

Det makeløse Japan er et av Asias mest eksotiske og annerledes reisemål. Det gamle keiserriket er fullt av historier og kulturelle opplevelser i særklasse – og populært som aldri før!

Morgensolens land er et effektivt samfunn med sans for sublim service, ærlighet, renslighet, ultramoderne teknologi og presisjon. Japanerne er høflige; den ene bukker mer enn den andre, og alle blir behandlet med respekt og eleganse. Før slutten av andre verdenskrig var de fire japanske hovedøyene aldri blitt erobret av utenlandske makter, og nettopp derfor har den japanske kulturen utviklet seg i et svært isolert miljø. Japan er et overflødighetshorn av rik kulturhistorie med mer enn 1600 buddhistiske templer og 270 shintohelligdommer. I tillegg kommer keiserlige villaer, hager og museer. I Japan lever fortiden, nåtiden og til og med det futuristiske side om side!

Om våren blomstrer kirsebærtrærne, og det ser man ikke vakrere enn i Japan. Det er en stor opplevelse å delta i hanami-festen, da blomstringen, sakura, feires overalt i landets parker under de duftende trærne med hvite og lyserøde blomster.  

På denne eventyrlige rundreisen besøker vi blant annet hovedstaden Tokyo med himmelstrebende skyskrapere, gigantiske shoppingsentre, motehus og gamle templer. En by som ligger i forkant av utviklingen, skaper nye trender og er kul, men med sjelen i behold! Gled deg også til å besøke den fint bevarte fjellbyen Takayama og Arashiyama, som er en av verdens vakreste bambusskoger. Reisen ender i Kyoto, som er et kulturelt skattkammer – her får man aldri nok! Det bugner av eventyr i Gion-kvarteret med de gamle tehusene. Lyden av tripp-trapp-tresandaler høres i de smale gatene, og hvis vi er heldige, får vi et glimt av de hvitsminkede geishaene.

Konnichiwa – velkommen!
 

Kart over Japan.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
3.995,-

Ekstra arrangementer

Utflukt til Vulkanen Fujiyama
1295,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Japan t/r
 • Transfer flyplass-hotell t/r
 • Alle skatter og avgifter 
 • 3 netter i Tokyo på Monterey Hanzomon***+
 • 1 natt i Takayama på Hida Takayama ***
 • 3 netter i Kyoto på S-Peria Kyoto Hotel ***+ 
 • 7 x frokost (3.-9. dag)
 • 1 x lunsjpakke (2. dag)
 • 2 x lunsj (3. og 6. dag)
 • 3 x middag (2. 5. og 8. dag)
 • Hanami i Ueno Park
 • Entré til Tokyo Metropolitan Observatory
 • Byrundtur i Tokyo
 • Besøk i templet Asakusa Kannon
 • Besøk på Matsumoto-slottet
 • Byvandring i Takayama
 • Besøk i bambusskogen Arashiyama
 • Byvandring i Kyotos Gion-kvarter
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Mot morgensolens land

Mitt på dagen flyr vi fra Bergen med Finnair via Helsinki til Japans hovedstad Tokyo.

2. dag: Kirsebærfesten hanami i Tokyo

Vi kommer til Tokyo om formiddagen. Den pulserende storbyen blir ofte sammenlignet med New York – og med god grunn – begge byer er i konstant bevegelse. Strømmer av mennesker, hightech, mote og lysreklamer får byen til å funkle. Det moderne Japan er sprudlende og sansepirrende, men Tokyo er også fylt med tradisjoner! Som en flott velkomst til Japan skal vi oppleve den eldgamle tradisjonen hanami i Ueno Park, der mer enn tusen kirsebærtrær blomstrer i hvite og rosa farger. Hanami betyr "å se på blomster", og med blomster menes sakura (kirsebær), som bare blomstrer i to uker. Hanami er japanernes feiring av naturen og livet, der kirsebærblomstene er symbol på livet, som er vakkert og kort. Fra slutten av mars og et par uker fremover drar japanerne på fellesutflukt med matpakke. Under besøket i parken kommer vi tett innpå japanerne og opplever dem i avslappet tilstand: alvorlige forretningsmenn, barn i skoleuniformer, kjærestepar og bestemødre kledd i tradisjonelle kimonoer. Stemningen er på topp, folk ler, erter hverandre, koser seg og nyter blomstene. Vi slår oss ned og nyter stemningen i parken med en lunsjmatpakke. En veldig spennende opplevelse! Selv om vi reiser på den ideelle årstiden, må vi ta forbehold for endring av blomstringstiden, for den avhenger av værforhold – slik er naturen så deilig uforutsigelig. Etter lunsjen fortsetter vi med heis til toppen av Metropolitan Observatory med en enestående utsikt over millionbyen. Som en oase ligger keiserpalasset med sitt utstrakte grønne område midt i storbyen. Det er ikke adgang til selve palasset, der keiserfamilien bor, men fra Nijubashi-broen får vi et glimt av palasset og den imponerende hagen. Deretter kjører vi til det sentralt beliggende hotellet vårt, der vi skal bo de neste tre nettene. Om kvelden får vi en innføring i japansk gastronomi med en sushimiddag på restaurant i gangavstand fra hotellet. 

Hanami - Japan i blomst

Hanami - Japan i blomst

3. dag: Det stemningsfulle Tokyo

Japanerne har stor respekt for sine egne skikker og religiøse overbevisninger. Vi blir stadig konfrontert med kontrasten mellom et toppmoderne samfunn og de flere tusen år gamle tradisjonene. Fisk, tang, sushi, nudler, sake, selvoppvarmende matpakker, toaletter med kontrollpanel, Toyota, Kenzo, sumobryting, samuraier, skrifttegn, hager, bonsai, teseremonier, geishaer, kimonoer og origami i én herlig blanding – og alt sammen umiskjennelig japansk.
Det er lett å komme rundt til fots, og med byens godt utbygde metrosystem unngår vi lange trafikkorker samtidig med at vi har mulighet til å komme tettere innpå japanernes hverdag. Med metro drar vi til Asakusa-kvarteret ved Sumida-elva. Vi ser den berømte Kaminarimon-porten og går gjennom den livlige tempelgaten Nakamise, der det er et utall av små boder. Hele området er pyntet med dekorative røde rispapirlamper. Vi besøker Tokyos eldste tempel Asakusa Kannon (Senso-ji) og ser seremonihallen, pagoden og det store røkelseskaret. I dette spennende kvarteret er en del av Tokyos gamle atmosfære ennå bevart. Etter lunsjen kan du ta metroen tilbake til hotellet sammen med reiselederen eller utforske byen på egen hånd. Kanskje litt shopping i det berømte Ginza-kvarteret? 

Asakusa Tokyo.

Asakusa Tokyo.

4. dag: Tokyo på egen hånd eller utflukt til Vulkanen Fujiyama

Gå på oppdagelsestur i det spennende Tokyo på egen hånd, eller delta i en spennende ekstrautflukt. 
Ekstraarrangement: Fujiyama og Hakone
Fra Tokyo stasjon tar vi bussen Gray Line ut til den vakre vulkanen Fujiyama, som majestetisk tårner 3776 meter mot himmelen. Fujiyama er symbolet på Japan og japanernes helligste fjell, der det heter seg at gudene bor på toppen! Hvis været tillater det, ser vi vulkanen fra 5. stasjon, og ellers besøker vi det spennende Fuji Visitors Center. Fra området Hakones rykende svoveldamper fortsetter vi med svevebane til en av fjelltoppene i området, som er kjent for sin vakre natur og de mange kurstedene. På den betagende Ashino-sjøen venter det oss en flott båttur. Fra den blå sjøen kan vi i klart vær være heldige å få et fantastisk glimt av Fujiyama i all sin glans. Med lynhastighetstoget Shinkansen kjører vi tilbake til Tokyo stasjon.

Japan - Mt_Fuji

Japan - Mt_Fuji

5. dag: Fjellbyen Takayama

Tidlig om morgenen fortsetter reisen til den elegante fjellbyen Takayama, som ligger gjemt i en dal midt i Hida-fjellene. Besøket i Takayama er en tur til Japans innland, der livet går litt langsommere. Midt i de majestetiske japanske alpene besøker vi underveis det vakre Matsumoto-slottet, som er en av Japans fint bevarte nasjonalskatter. Et yndet sted, spesielt om våren, når slottsparkens mange kirsebærtrær blomstrer. Takayama er en levende museumsby med gamle trehus i tradisjonel byggestil, blomsterkrukker og imponerende kunsthåndverk. Her blir de eldgamle japanske tradisjonene holdt i hevd. Vi drar ut på byvandring gjennom den idylliske gamle bydelen, som er en sann perle! Takayama er kjent for produksjon av sake, som indeholder cirka 18 % alkohol. Sake blir fremstilt av ris og serveres kald eller oppvarmet i små kopper. Smaken er lett, salt og søt på en gang. Vi bor én natt i Takayama, og om kvelden nyter vi en deilig middag sammen.

Takayama - Japan i farger.

Takayama - Japan i farger.

6. dag: Bambusskogen Arashiyama og keiserbyen Kyoto

Å besøke bambusskogen Arashiyama er som å befinne seg i en helt annen verden. Turen på den berømte stien midt mellom skogens skyhøye bambusstammer er helt enestående – en markant annerledes opplevelse enn en tur gjennom en skog i Norge. Når det blåser lett, svaier de grønne bambustrærne svakt frem og tilbake og gir en særegen raslende lyd som man kaller naturens musikk! I alle retninger står nesten endeløse rekker av bambustrær. En fantastisk skjønnhet med et eiendommelig magisk lys. 
Med buss kommer vi til Kyoto, som i mer enn tusen år var Japans hovedstad. Kyoto var inntil 1868 Japans største og mest praktfulle by og hjemsted for keiserfamilien. Nå er den forbigått i størrelse og betydning av Tokyo, men den er likevel den mest praktfulle. Byen ligger vakkert omgitt av fjell og har mer enn 2300 palasser, templer, helligdommer og fint revne zen-hager. En fantastisk by med forførende attraksjoner og ikke uten grunn japanernes stolthet! Etter en velsmakende okonomiyaki-lunsj (fylt pannekake) drar vi ut på byvandring gjennom Gion-kvarterets gamle brolagte gater – det rene eventyret! Her opplever vi det opprinnelige Japan med gamle trehus med skodder, tehus, små designerforretninger og kirsebærtrær. Det er ikke uvanlig å se kvinner i tradisjonelle kimonoer og tresandaler i Gion. Kimonoen er japanernes nasjonaldrakt og benyttes særlig til brylluper, seremonier og spesielle familiesammenkomster. Det finnes mange forskjellige typer av kimonoer; de kan ha en verdi helt opp til 150 000 kroner. Stadig ser vi geishaer kledd i fargerike drakter med kunstferdig bundne obi-belter og håret nennsomt oppsatt med pinne. Jentene blir opplært i den eldgamle kunsten å spille, synge, danse og konversere. Gled deg til å bo tre netter i denne fantastiske byen. 

Geishaer.

Geishaer.

7. dag: Kyoto 

På den eventyrlige byrundturen besøker vi Kyotos stolthet Gullpaviljongen, Kinkaku-ji, som speiler seg vakkert ved dammen i den tilhørende hagen med stiliserte landskaper i miniformat. Den omkringliggende naturen er avstemt i perfekt harmoni med paviljongen. Ved vårt etterfølgende besøk på den berømte Nijo-borgen ser vi hvordan den særpregede japanske estetikken kommer til uttrykk når det handler om råstyrke. På shogunens borg hadde skjønnheten en funksjon! Perlegrusen rundt borgen sikret at inntrengende tropper ville bli avslørt av knasingen i grusen. Nattergalgulvet rundt de indre gemakkene er sammensatt av små trestykker med metalldeler. Ved bare den minste vekt på gulvet gir trestykkene en knirkende lyd, som om det var syngende fugler! Vi ser også Sølvpaviljongen, Ginkaku-ji, som er omgitt av en fortryllende zen-hage som perfekt matcher tretemplet. Etter besøket i både Gull- og Sølvpaviljongen forstår man til fulle hvorfor de er fredet av UNESCO. Vi holder pause på Kyoto Håndverkssenter, som er kjent for tradisjonelt kunsthåndverk, fremstilt spesielt av tekstiler, lakk, papir, kalligrafi og perler. Her er det også mulig å kjøpe litt lunsj før turen fortsetter til shinto-helligdommen Fushimi Inari Taisha, som ligger litt utenfor byen. Til fots går vi gjennom hundrevis av oransjerøde torii-porter oppstilt så tett at de utgjør et langt gangsystem. De mange portene er ofringer til Inari, som er risens gud og en slags skytsengel for handel og håndverk. Fushimi er imponerende og en av byens mest levende helligdommer. Her blir vi møtt av en av helt særegen stemning.

Obs: Vi tar forbehold for lukking av templer ved religiøse aktiviteter. 

Gullpaviljongen-Kinkakuji.

Gullpaviljongen-Kinkakuji.

8. dag: Keiserbyen Kyoto på egen hånd

Bruk dagen som du har lyst. Besøk for eksempel keiserpalasset Kyoto Goshos pertentlige hager, det røde Heian-Jingu-templet med de enorme tempelportene, den mystiske zen-hagen Ryoan-ji, eller nyt livet ved den maleriske broen over kanalen i Gion-kvarteret. Kyoto er full av muligheter, og en by du aldri blir ferdig med! Kanskje den berømte japanske massasjen, shiatsu, var en idé? Om kvelden hygger vi oss på en flott lokal restaurant med avskjedsmiddag, der vi skal smake den japanske gryteretten sukiyaki.

Kyoto-Gosho.

Kyoto-Gosho.

9. dag: Hjemreise

Om formiddagen flyr vi med Finnair via Amsterdam. Vi er i Bergen om ettermiddagen. 

 

Hotellinformasjon

Hidahanasatonoyu Takayama ***
VisSkjul

Lite hotell i rolige omgivelser i utkanten av Takayama. Hotellet har restaurant, heis og en liten gavebutikk. Pene rom med kjøleskap, vannkoker, TV, klimaanlegg og gratis WiFi.

Les mer om hotellet her: 

Hotel Monterey Hanzomon***
VisSkjul

Hotellet ligger i hjertet av Tokyo sentrum rett ved Metro og kort gangavstand til Keiserpalasset og Yasukuni tempelet.
Moderne elegant innrettede rom med te og kaffefasiliteter. God solid morgenbuffet med vestlige og lokale spesialiteter.
Les mer her

S-Peria Hotel Kyoto***+
VisSkjul

Flott nyåpnet hotell i Kyoto. Romslige og værelser i moderne japansk stil. Hotellet ligger i Shimogyo distriktet nær Kyoto Stasjon med mange shoppingmuligheter og spisesteder.

Les mer her