Aserbajdsjan – Sjel i flammer · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
9 Dager

Aserbajdsjan er et orientalsk eventyr med uovertrufne opplevelser. Vi bor i oljemilliardærenes Baku ved Kaspihavet og i Sheki – Silkeveiens gamle karavaneby i de vakre Kaukasusfjellene. Et annerledes land, som ennå ikke er nedrent av turister. Ingen er i tvil om at dette er Ildlandet, som har sin helt egen sjel – og hit kommer man gjerne igjen.    

På reisen tar vi utgangspunkt i to av Aserbajdsjans vakreste byer. Først bor vi i hovedstaden Baku, der den eksotiske gamle bydelen er omkranset av en høy middelalderlig bymur. Her er det en opplevelse å gå gjennom de smale brolagte smugene,...

Aserbajdsjan er et orientalsk eventyr med uovertrufne opplevelser. Vi bor i oljemilliardærenes Baku ved Kaspihavet og i Sheki – Silkeveiens gamle karavaneby i de vakre Kaukasusfjellene. Et annerledes land, som ennå ikke er nedrent av turister. Ingen er i tvil om at dette er Ildlandet, som har sin helt egen sjel – og hit kommer man gjerne igjen.    

På reisen tar vi utgangspunkt i to av Aserbajdsjans vakreste byer. Først bor vi i hovedstaden Baku, der den eksotiske gamle bydelen er omkranset av en høy middelalderlig bymur. Her er det en opplevelse å gå gjennom de smale brolagte smugene, kantet med sandfargede steinhus, små butikker, ruiner av gamle hamam-bad blandet med duften av boblende vannpiper, hyggelige utendørskaféer, der det serveres te i fine glass med søte baklava-kaker til. Her selges ekte tepper og fine kobbervarer. Selv om bydelen er på UNESCOs verdensarvliste, er det ikke et museum, men en levende orientalsk bydel. Utenfor bymuren har Europas DNA sneket seg inn i en verden av eksklusive merkevareforretninger og fantastiske arkitektoniske bygninger oppført for oljepenger: supermoderne bygninger av glass og stål med runde kurver, brede bulevarder, luksushoteller, shoppingsentre og stemningsfulle restauranter. De gamle husene fra sovjettiden er renovert og kledd med nye fasader i renessanse- eller gotisk stil som om vi var i Østens Paris. I gatene ser vi lekre sportsbiler, gamle russiske Ladaer og lilla engelske taxier. Det er rent overalt, og om kvelden er de eventyrlige bygningene og de berømte Flammetårnene opplyst. Det er nytelse å gå rundt i byen, som har en skjønn stemning. Grønne parker ligger som små oaser, og promenaden langs Kaspihavet er flott.

Aserbajdsjan har sin egen fortolkning av islam. Her går kvinner i stramme bukser med smarte kjoler og høyhælte sko side om side med kvinner i lange drakter og tradisjonelle hijaber. Her nyter man alkohol, og det kalles ikke til bønn fra minaretene – unntatt i den gamle karavanebyen Sheki, der vi også skal bo. Sheki lå på den berømte Silkeveien – handelsveien som i mer enn 2.000 år forente øst og vest. I den eventyrlige byen fornemmer man makten og rikdommen som oppstod da handelskaravanene kom forbi med krydder, silke, edelsteiner, røkelse og porselen. Her finner vi det gamle karavanseraiet, det enestående Sheki-khanenes palass, og vi får en autentisk opplevelse på det spennende markedet, med fargerike grønnsaker, røde granatepler og duftende krydder.

Aserbajdsjan, som er formet som en flygende ørn, er dobbelt så stort som Danmark – eller ca. En fjerdedel av Norge. Her finner vi en uovertruffen kultur med århundrers historie, skikker og tradisjoner. Dagene er fulle av severdigheter og inntrykk. Vi ser Gobustans fantastiske klippetegninger, boblende muddervulkaner, stemningsfulle landsbyer, Kaukasusfjellenes spektakulære kløfter og tinder. En gang var Aserbajdsjan rammen om verdens største oljeboom. Utvinning av landets svarte gull og naturgass skapte enorme rikdommer. Evig brennende ild sendes ut fra jorden ved Yanardagh og ved det gamle Ildtemplet. Ingen er i tvil om at dette er Ildlandet, med sin egen sjel blandet med  spor fra en tid da Aserbajdsjan var en provins i Iran og med spor fra årene da landet var en del av Sovjetunionen.

Å besøke Aserbajdsjan er en fantastisk erfaring. Opplev en verden der Europa møter Asia. Prisene er lavere enn i Norge, og man kan trygt ferdes overalt.
Bli med og bli ”fyr og flamme”!  

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
2.995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Baku t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 6 netter i Baku på Central Park Hotel***
 • 2 netter i Sheki på Sheki Saray Hotel***+
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 4 x lunsj (3., 4., 6. og 8. dag)
 • 1 x tradisjonell te (4. dag)
 • 2 x middag (2. og 5. dag)
 • Byrundtur i hovedstaden Baku
 • Besøk på Shirvan-sjahenes palass
 • Helleristningene i Gobustan
 • Besøk ved muddervulkanene
 • Besøk på Teppemuseet
 • Omvisning i Villa Petrolea
 • Besøk i Djuma-moskeen i Shemakha
 • Besøk i fjelllandsbyen Lahij
 • Byrundtur i Silkeveiens gamle by Sheki
 • Omvisning på Sheki-khanenes palass
 • Besøk i Kishs gamle landsbykirke
 • Omvisning på kelagayi-silkefabrikk
 • Besøk i kirken i Nidzj
 • Vinsmaking på Chateau Monolit Winery
 • 1 fl. vann på alle utflukter
 • Norsktalene reiseleder på hele reisen

 

Dagsprogram

1. dag: Mot Aserbajdsjan

Om kvelden flyr vi fra Oslo med Air Baltic via Riga til Aserbajdsjan.

2. dag: Baku – Vindenes by

Tidlig om morgenen kommer vi til hovedstaden Baku, som ligger som et amfiteater med sandfargede hus som reiser seg spektakulært over Kaspihavet. Det er deilig å føle den lette brisen fra havet, og byen har med rette fått tilnavnet ”Vindenes by”. Vi bor to netter i Baku og har rommet til rådighet allerede ved ankomsten. Det blir tid til avslapning og frokost på hotellet før vi tidlig på ettermiddagen skal ut på en spennende byrundtur.  
Turen starter med byvandring i den gamle bydelen, der vi går gjennom smale, brolagte smug og snuser inn den orientalske atmosfæren bak de befestede bymurene. Vi kikker inn i det gamle karavanseraiet, der det selges tepper og suvenirer, og besøker en av Aserbajdsjans arkitektoniske perler, det vakre Shirvansjah-palasset, som også er avbildet på en av de aserbajdsjanske pengesedlene. Fra utsiden ser vi det berømte Jomfrutårnet, Maiden Tower. Et sagn forteller at sjahen var blitt forelsket i sin egen datter, og hadde besluttet å ville gifte seg med henne. Datteren var forferdet over det kommende ekteskapet, men fikk sin far til å bygge et tårn til ære for henne. Da tårnet stod ferdig, klatret hun opp i det og fløy derfra ut i havet. Vil du prøve deg på åtte etasjer med bratte trapper, kan du senere på egen hånd ta deg opp i tårnet, der det fra toppen er en flott utsikt over den gamle bydelen. Med buss fortsetter vi langs kysten til Martyrenes vei, en kirkegård med minnesmerker over de drepte som gav sitt liv for landets uavhengighet. Herfra er det en enestående utsikt over Kaspihavet og mot de imponerende Flammetårnene, Bakus vartegn. De tre tårnene kan ses på lang avstand, og om kvelden danner de bakgrunn for et imponerende lysshow, der de ligner store flammer som strekker seg opp mot himmelen. Bygningene er innredet som eierleiligheter, kontorer og luksushotell. Byggingen ble ferdig i 2012 og kostet 350 mill. dollar. Om kvelden hygger vi oss med en deilig velkomstmiddag på lokal restaurant.
Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Utsikt over Baku fra Shirvanshahs palasset.

Utsikt over Baku fra Shirvanshahs palasset.

3. dag: Gobustan, muddervulkaner og Baku     

Gjennom et nesten ørkenaktig landskap kjører vi til Gobustan, som er berømt for sine fantastiske helleristninger. For nesten 15.000 år siden ble de imponerende klippetegningene av dyr og mennesker innrisset på klippeveggene. Før vi følger stiene langs klippene med de fantastiske tegningene, besøker vi det moderne og informative museet, som gir et godt innblikk i områdets enestående samling på mer enn 6.000 klippegraveringer, som naturligvis er oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Aserbajdsjan er kjent for sine boblende og rykende muddervulkaner, som ligger spredt i et nesten hekseaktig landskap! 350 av verdens 800 muddervulkaner finnes i Aserbajdsjan. Disse geologiske kjeglene er i stand til å drive millioner av kubikkmeter hydrokarbongasser og fjell av mudder opp av jorden. Muddervulkaner er forbundet med oljefelter, og et utbrud er ledsaget av kraftige eksplosjoner og underjordisk rumling. De siste kilometerne av kjøreturen til muddervulkanene foregår i små minibusser. Det er en opplevelse å se naturens sterke kretter i dette området. (Forbehold for avlysning, for besøket avhenger av værforhold.)
Etter en hyggelig lunsj på lokal restaurant i Baku besøker vi det verdensberømte Teppemuseet, som er bygd som et sammenrullet teppe. Her finner vi enestående eksempler på teppekunst. Dagens utflukt slutter med en interessant omvisning i Villa Petrolea, som i nesten 40 år var hjem for Nobel-brødrene Alfred, Ludwig og Robert. I 1879 grunnla de oljeselskapet Branobel, som ble et av verdens største. Ludwig Nobel bygde bl.a. det første oljetankskipet og ble betraktet som landets oljekonge. Sammen skapte de her en vakker oase med orientalske rom og en flott hage.
Har du lyst, kan du om kvelden bli med reiselederen til Hotel Hilton og for egen regning nyte en cocktail med litt mat til i den roterende baren på 25. etasje, eller sitte på restaurant Sky Grills terrasse og nyte en deilig middag med en fantastisk utsikt mot de opplyste Flammetårnene.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

Boblende muddervulkan i Gobustan.

Boblende muddervulkan i Gobustan.

4. dag: Silkeveiens karavaneby Sheki

Vi forlater Baku og kjører gjennom avvekslende landskaper mot Kaukasus-fjellene nordover til den orientalske byen Sheki. Det tørre ørkenlandskapet endrer seg til tette skoger og imponerende fjell. Underveis besøker vi den vakre Djuma-moskeen i Shemakha og har tid til å beundre den unike mosaikken i mønstre med sterke grønne og blå farger før vi hygger oss med lunsj på en lokal restaurant.  
Kjøreturen inn i Kaukasus’ fjellrike landskap med bratte kløfter er imponerende. Gjennom en dal med utsikt mot dype slukter langs elva Girdimanchay kjører vi det siste stykket i små minibusser inn til den vakkert beliggende fjellandsbyen Lahij. I den eldgamle landsbyen bor det godt og vel 800 mennesker som snakker en dialekt som minner om farsi (nypersisk). Allerede i middelalderen ble Lahij et viktig senter for mesterhåndverkere, og her fremstiller man ennå kobbergjenstander som er dekorert med utskårne ornamenter etter landets gamle tradisjoner. På ujevn brolegning går vi gjennom landsbyen og har tid til å kikke inn hos noen av kunsthåndverkerne før vi byr på en kopp te i en liten hyggelig hage.
I buss fortsetter vi til den orientalske byen Sheki, som en gang var en viktig stasjon på Silkeveien. Gled deg  til å bo to netter i denne sjarmerende byen.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

Morgenstemning i Sheki.

Morgenstemning i Sheki.

5. dag: Det orientalske Sheki   

Dagens spennende opplevelser begynner på det fargerike markedet, med duftende boder som lokker med frisk frukt og grønnsaker, eksotiske krydder, kjøkkenutstyr, fisk og kjøtt side om side. Her er liv og en autentisk stemning blant den lokale befolkningen.
Gled deg  til omvisningen på Sheki-khanenes eventyrlige sommerpalass, som var bolig for den persiske regenten da det på 1700-tallet var et khanat. Det overdådig utsmykkede sommerpalasset var toppen av luksus i den persiske verden, og det ser vi tydelig på de to etasjene med dekorative fliser, farget glassmosaikk og fint bevarte veggmalerier med blomster og en rekke jaktscener. Her føler man for alvor historiens vingesus når man går rundt i de utrolig vakre rommene og fornemmer datidens poesi. Vi kikker inn i et verksted der det fremdeles blir fremstilt glassmosaikk, før vi fortsetter til det gamle karavanseraiet, som i dag er innredet som hotell. Sitt ned et øyeblikk, og la tankene få fritt spill.  
Vi kjører litt utenfor byen til den lille landsbyen Kish, der vi skal besøke byens vakre gamle kirke, som er flott restaurert med hjelp fra Norge og Thor Heyerdahl. Kirken fungerer i dag som museum. De siste par kilometerne til kirken foregår gjennom smale gater i mindre biler, og vi forsøker her å få fatt i de klassiske russiske Ladaene, som gir litt ekstra koloritt på den lille kjøreturen.  
En gang var Sheki kjent for silkeproduksjon, der selv kjøpmenn fra Genova og Venezia kom for å kjøpe de berømte kelagayene, et prestisjefylt hodeplagg for kvinner med spesielt påtrykte mønstre. I sovjettiden ble byen atter kjent for silkeproduksjon, men etter unionens kollaps gikk det hele i stå. Få håndverkere har gjenopptatt den gamle tradisjonen med fremstilling av de vakre silke-kelagayene, som foregår på den nedslitte sovjetfabrikken. Det er en opplevelse å se fabrikken og høre om Aserbajdsjans tradisjonsrike sjal, som fremdeles benyttes som forlovelsesgaver. Om kvelden nyter vi en deilig middag på en byens beste lokale restauranter.
Inkluderte måltider: Frokost, middag.    

Orientalsk marked i Sheki.

Orientalsk marked i Sheki.

6. dag: Gabala, Nidzj og vingårdsbesøk

På turen tilbake til Baku stopper vi i den gamle byen Gabala, som også lå på Silkeveien mellom Europa og Asia. Underveis besøker vi landsbyen Nidzj, der etniske og religiøse grupper med tilknytning til kristendommen har eksistert gjennom århundrer. Her holdes udi-folkets eldgamle språk, kaukasiske seremonier og tradisjonelle ritualer i hevd. Vi besøker kirken og fortsetter til Ismayilli, der vi skal besøke en av Aserbajdsjans største vingårder. I sovjettiden hadde man en stor vinproduksjon i Aserbajdsjan, men i dag ligger produksjonen på kun 1/10 av den tidligere. Vinentusiaster har gjenopptatt produksjonen, nye vingårder dukker nå opp i landet, og med hjelp fra italienske spesialister er kvaliteten vesentlig forbedret. Det er en tidslomme å besøke Chateau Monolit Winery, der det igjen er skapt liv, og her har flere av de populære Chabiant-vinene vunnet fine priser. Vi besøker vinkjelleren, og får et spennende inntrykk av Aserbajdsjans vinproduksjon før og nå. Ved bassenget nyter vi en deilig lunsj med vinsmaking før vi når Baku, der vi skal bo i tre netter.
Unn deg litt luksus med en middag på byens beste hotell, Four Seasons, i vakre omgivelser, eller spis på hotellets utendørsrestaurant med utsikt mot Kaspihavet. Vi kan også anbefale en middag på en av de mange hyggelige lokale restaurantene i den gamle bydelen, eller kanskje i den populære shoppinggaten Nizami.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.  

Den gamle byen Gabala.

Den gamle byen Gabala.

7. dag: Baku på egen hånd eller ekstrautflukt til Absheron-halvøya

Nyt dagen på egen hånd i den atmosfærefylte byen, med shopping, museumsbesøk eller kanskje bare med avslapning på en av Bakus sjarmerende kaféer.
Inkluderte måltider: Frokost.

Ekstraarrangement: Absheron-halvøya og Haydar Aliyev Kultursenter
I et unikt landskap gjennom store oljefelter med nesten utallige boretårn kjører vi ut på halvøya Absheron til Yanardagh, som betyr det brennende fjellet. Som et åpent bål brenner naturgass ut fra fjellsiden, og her forstår man til fulle hvorfor Aserbajdsjan blir kalt ”Ildlandet”.

Gjennom århundrer har tilhengere av den iranske profeten Zarathustra valfartet til landet med den evige ild for å tilbe ildguden. De uslokkelige stikkflammene fra jordens indre, som også er antent av gasser, er omgitt av et lite ildtempel som ble brukt som tilbedelsessted for Ateshgah-ildtilbedere, men også for hinduer, sikher og Zarathustra-tilhengere. Vi besøker den åpne gårdsplassen med tempelalteret, som var et filosofisk sentrum for pilegrimsreisende.    

Etter lunsj på en hyggelig lokal restaurant i Baku venter et eventyrlig besøk i en av verdens vakreste bygninger, det 57.000 m2 store Haydar Aliyev Kultursenter. Det kunstferdige kulturhuset ble tegnet av den kvinnelige irakisk-britiske arkitekten Zaha Hadid (1950—2016), som i Danmark er kjent for tilbygget på Ordrupgaard. Kultursentret er ikke uten grunn oppført på listen over verdens mest spektakulære bygninger. Fra utsiden nyter vi de kunstferdige bølgene og kurvene som folder seg ut overalt – det er ganske enkelt et arkitektonisk mesterverk i verdensklasse. Sentret åpnet i 2012, da Baku var vert for det europeiske Melodi Grand Prix. Vi opplever også bygningen inne. Der er den like fantastisk, med auditorium, museum, administrative kontorer, konsertsal og spennende utstillingshaller blant annet om den tidligere presidenten Haydar Aliyev (1923—2003).  Vi tar forbehold om evt. lukning ved offisielle besøk.

Naturlig gass brann i Absheron.

Naturlig gass brann i Absheron.

8. dag. Hyggedag i Baku

Formiddagen er avsatt til egne opplevelser, de siste innkjøpene eller kanskje til en spasertur i en av byens grønne parker. Vi hygger oss med en deilig avslutningslunsj i den gamle bydelen, og deretter har du mulighet til å bli med reiselederen på en deilig vandring langs promenaden med utsikt mot Kaspihavet. På den cirka tre kilometer lange turen nyter vi livet, føler havets friske bris og prøver kanskje en av de lokale iskremene? Har du lyst, kan du for egen regning fortsette med kabelbanen opp til Flammetårnene og her si farvel til Baku med en drink på luksushotellet Fairmont, som ligger i et av Flammetårnene. Herfra kan vi kjøre med byens populære engelske taxier tilbake til hotellet.
Inkluderte måltider: Frokost, lunsj.

Nyt dagen i Baku.

Nyt dagen i Baku.

9. dag: Hjemreise

Litt over midnatt forlater vi hotellrommet, som vi har til rådighet helt frem til avreisen. Vi kjører til lufthavnen og flyr med Air Baltic via Riga til Oslo. Underveis på flyturen blir det servert en liten matbit med vann til. Vi kommer til Oslo om morgenen.
Inkluderte måltider: Frokost.

 

Hotellinformasjon

Central Park Hotel ***, Baku
VisSkjul

Pent hotell i en stille gater i hjertet av Baku bare en kilometer fra Fonteneplassen og Nizami-promenaden med masser av butikker og kun to kilometer til den gamle bydelen. Restauranten ligger på 11. etasje med flott utsikt over byen og Kaspihavet. Hotellet har dessuten en bar, sauna, et mindre treningssenter og heis.

Rom
Alle hotellets 70 rom er utstyrt med TV, kjøleskap, klimaanlegg, vannkoker, gratis WiFi samt bad med dusj og hårføner.
Forbehold for hotellendring.

Les mer om hotellet her

 

Sheki Saray Hotel ***+, Sheki
VisSkjul

Hyggelig hotell med fremragende beliggenhet med utsikt mot Kaukasus-fjellene og kun to kilometer til Sheki-khanenes palass. Det er også bare noen få minutters gange til nærmeste lokale restaurant. Hotellet har en deilig terrasse med utendørsservering, restaurant og heis. Lobbyen og baren er vakkert innredet i orientalsk stil.

Rom
De lydisolerte rommene er utstyrt med TV, kjøleskap, klimaanlegg, gratis WiFi og bad med badekar, dusj og hårføner.
Forbehold for hotellendring.

Les mer om hotellet her

 

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Aserbajdsjan

Pass og visum

Det kreves visum for norske statsborgere til Aserbajdsjan. I tillegg til et gyldig visum er det påkrevd med et pass som er gyldig i minst tre måneder etter hjemreisedato. Visum er ikke inkludert i reisens pris, og den reisende har selv ansvar for å søke visum. Visum kan lett bestilles online på Aserbajdsjans ambassades offisielle hjemmeside: https://evisa.gov.az
 
Prisen er pt. USD 65 pr. person, som skal betales via hjemmesiden med Visa eller Mastercard. Vær oppmerksom på at ved bestilling av visum skal det vedheftes/opplastes en kopi av billedsiden av passet samt et nytt foto. Det tar minst tre dager å få visum, men vi anbefaler å søke i god tid innen avreise. 

Areal og befolkning

Aserbajdsjans areal er ca. enn fjerdedel av Norge, med et folketall på cirka 9 mill. innbyggere.

Drikkepenger

Drikkepenger er ikke inkludert i reisens pris. Det er kutyme å gi drikkepenger i Aserbajdsjan til lokalguide og sjåfør. På de fleste restauranter anbefales det å legge til cirka 10 % i drikkepenger. Selv om drikkepengesystemet er en del av landets kultur, er det naturligvis frivillig å gi drikkepenger.

Drikkevann

Vannet kan ikke drikkes fra kranen, så kjøp drikkevann på flaske. Både i bussen og på hotellet er det hver dag en flaske gratis vann pr. person.

Elektrisitet

220V. Stikkontaktene er som i Norge.

Fotografering

Det er forbudt å fotografere metrostasjoner, lufthavnen, militære installasjoner, interiøret på Sheki-khanenes sommerpalass og landskapet med utallige boretårn på halvøya Absheron. Unngå dessuten å ta bilder av mennesker uten å spørre først. Vil man fotografere mennesker, bør man spørre om tillatelse. Tilslørte kvinner og unge jenter ønsker normalt ikke å bli fotografert.

Innkjøp

Prisnivået er lavere enn i Norge. Du kan med fordel kjøpe ekte aserbajdsjanske tepper, men antikke tepper kan ikke utføres. Ved kjøp av nye tepper kreves det en skriftlig utreisetillatelse, som utstedes på Teppemuseet i Baku mot et mindre gebyr. Vi anbefaler evt. kjøp hos ”Flying Carpet Shop” i den gamle bydelen, der man er behjelpelig med å fremskaffe tillatelsen. Puter og små tepper regnes for alminnelige suvenirer og kan tas med hjem uten tillatelse. Fint kunsthåndverk i kobber, men antikviteter kan ikke utføres. Kaviar, tobakk, krydder som safran og somac, mandler, pistasienøtter, te-glass, te og kelagayi-silkesjal med tradisjonelle mønstre. Dessuten viner fra Chabiant, Hillside og Savalan.

Klima

Aserbajdsjan har subtropisk klima. Om kvelden kan det imidlertid være litt kjølig, især i Kaukasusfjellene. Vi reiser på de beste årstidene.

Påkledning

Selv om Aserbajdsjan er et muslimsk land, har man en meget avslappet holdning til påkledning. Det er ikke alminnelig å se folk i shorts. Ved besøk i moskeer må man være sømmelig kledd. Kvinnene skal ha med sjal til å svøpe om halsen og hodet, langermet bluse og skjørt/kjole eller bukse som går ned til anklene. Menn skal være kledd i langbukse og bluser eller skjorter med ermer. Ta dessuten med gode tursko, sandaler og solbriller.

Takt og tone

Ved besøk i moskeer skal man alltid ta av skoene før man går inn.
 

Taxikjøring

Taxier kjører uten taxameter; prisen må derfor avtales før man kjører. Få evt. hotellet til å bestille taxi, så er prisen avtalt på forhånd. Det er billig å ta taxi i Aserbajdsjan.

Tidsforskjell

+ 2 timer

Toalettforhold

Ta gjerne med toalettpapir og hånddesinfeksjonsgelé i forbindelse med utflukter, siden offentlige toaletter, især utenfor Baku, kan være litt enkle.

Vaksinasjoner

Det kreves ingen.

Valuta

Aserbajdsjanske manat (AZN)
Ta med USD i kontanter og veksle i lufthavnen ved ankomst eller i en bank i Baku. Alt er dyrere når det benyttes kredittkort, og de fleste vil helst ha kontanter.