Sør-Afrika Deluxe · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
10 Dager
 •   5-stjerners Sør-Afrika Sebatana lodge
 •     Helpensjon med frokost, lunsj og middag hver dag
 •     Svømmebasseng, bar og restaurant på lodgen
 •     4 fotosafarier i reservatet er inkludert
 •     Rundtur i Soweto og Pretoria
 •     Transfer lufthavn – hotell t/r

SØR-AFRIKA SEBATANA LODGE – FEMSTJERNERS LODGE INKL. HELPENSJON

Velkommen til luksuriøse Sebatana Rhino lodge i Waterberg, et stykke utenfor Johannesburg i det nordlige Sør-Afrika. På denne 5-stjernes lodgen bor du i meget bekvem og moderne bungalow med alle fasiliteter; dusj, badekar, varmt og kaldt vann, minibar og egen veranda med utsikt. Lodgen har...

 •   5-stjerners Sør-Afrika Sebatana lodge
 •     Helpensjon med frokost, lunsj og middag hver dag
 •     Svømmebasseng, bar og restaurant på lodgen
 •     4 fotosafarier i reservatet er inkludert
 •     Rundtur i Soweto og Pretoria
 •     Transfer lufthavn – hotell t/r

SØR-AFRIKA SEBATANA LODGE – FEMSTJERNERS LODGE INKL. HELPENSJON

Velkommen til luksuriøse Sebatana Rhino lodge i Waterberg, et stykke utenfor Johannesburg i det nordlige Sør-Afrika. På denne 5-stjernes lodgen bor du i meget bekvem og moderne bungalow med alle fasiliteter; dusj, badekar, varmt og kaldt vann, minibar og egen veranda med utsikt. Lodgen har også et stort badebasseng med utsikt utover bushen, og det er restaurant og bar. Alle måltider er inkluderte.  
Sebatana Rhino Lodge ligger i et privat naturreservat som tilbyr deg flotte naturopplevelser hver dag. Under oppholdet her vil du også få god innsikt i landets sammensatte kultur og historie. I pakken vår inngår fly, transfer og femstjerners opphold med helpensjon, samt fire fotosafarier i reservatet i åpen safari-jeep. Vi opplever også en herlig champagnebrunch i bushen og en guidet vandring til fots i reservatet. Fantastiek solnedgangene nytes med noe forfriskende i glaset fra lodgen og andre utvalgte steder i reservatet.  Ved hjemreisen kjører vi gjennom deler av Johannesburg og Soweto der vi blant annet besøker Aphartheid Museum og Hector Pieterson Memorial. 

Under de fire inkluderte foto-safarier i reservatet vil du blant annet oppleve å se sebra, sjiraff, gnu, kudu, vortesvin og impala og et yrende fugleliv. Reservatet har ikke de tradisjonelle "Big 5" dyrene, men det finnes leopard her. Dyrene i reservatet er ville men for at vi skal få se de på nært holdt er det lagt ut høy på få utvalgte pittoreske steder. Ønsker du å oppleve "Big 5" (løve, nesehorn, leopard, elefant og bøffel) tilbydes der ekstra utflukter hvor det er muligheter for dette (vi kan ikke garantere at du vil se alle "de fem store» men sjansen er god). Du kan lese mere om ekstrautfluktene nederst i programmet. Reiselederen vil fortelle under oppholdet om de forskjellige utflukter og komme med råd og veiledning. Dette er tenkt som et fleksibelt alternativ der du selv velger hva du vil følge med på i tillegg til det som allerede er inkludert.
Alle utflukter blir gjennomført med dyktige lokale guider.

 

Kart over Sør-Afrika.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
3.995,- ,-

Inkludert i prisen

 

 • Fly Oslo – Johannesburg t/r 
 • Flyskatter og avgifter
 • Transfer flyplass – lodge t/r
 • 1  natt i Pretoria 
 • 7 netter på Sebatana Rhino Lodge*****
 • 7 x Frokost
 • 7 x Lunsj
 • 7 x Middag
 • Kaffe/te
 • Gratis Wifi
 • Fotosafari på reservatet med besøk ved observasjonsdekk
 • Fotosafari på reservatet i åpen safaribil
 • Fotosafari på reservatet  med ”Champagnebrunch” ved paviljongen på Leopold Rock
 • Fotosafari på reservatet med ”Champagne” og solnedgang over Sunset Rock
 • Guidet vandring i bushen med fokus på den lokale floraen og faunaen
 • Velkomstdrink og infokveld
 • Besøk i Soweto på hjemreisedagen
 • Engelsktalende lokalguide guider og norsktalende reiseleder

Dagsprogram

Dag 1: Oslo—Johannesburg

AVREISE 5. SEPTEMBER: Vi flyr fra Bergen via Amsterdam med KLM om morgenen. Videre til Johannesburg, hvor vi ankommer sent på kvelden og kjører direkte til hotellet. Overnatting i Pretoria som legger rett nord for Johannesburg.

AVREISE 3. OKTOBER: Vi flyr fra Oslo Gardemoen på ettermiddagen via London med ankomst neste morgen.

Dag 2: Fredag -  Ankomst til vores lodge

AVREISE 5. SEPTEMBER: Før vi reiser til Sebatana Rhino Lodge ★★★★★ i Waterberg, tar vi en tur innom Voortrekker monument i Pretoria. Etter en times tid forsetter vi Pretoria og setter kurs mot vår lodge som ligger ca  250 km nord for Johannesburg. Reisen dit tar ca 4,5 time men vi bryter opp med pikniklunsj underveis. Ved lodgen blir vi møtt med velkomstdrink og kort introduksjon. Etter innlosjering er det på tide å roe det ned ved bassenget og nyte starten på ferien. Det har vært en lang reise. Om kvelden får vi en presentasjon av boligen, omgivelsene og hvordan man oppfører seg i bushen. Etter presentasjonen blir det servert middag i restauranten.

AVREISE 3. OKTOBER: Vi kjører til Sebatana Rhino Lodge ★★★★★  Reisen dit tar ca 4,5 time men vi bryter opp med picniclunsj underveis. Ved lodgen blir vi møtt med velkomstdrink og kort introduksjon. Etter innlosjering er det på tide å roe det ned ved bassenget og nyte starten på ferien. Det har vært en lang reise. Om kvelden får vi en presentasjon av boligen, omgivelsene og hvordan man oppfører seg i bushen. Etter presentasjonen blir det servert middag i restauranten.

Det blir servert frokost, lunsj og middag på lodgen hver dag.

Dag 3: Lørdag - Fotosafari observasjonsdekk, villmarkstur og museumbesøk

Dagen begynner med en tur i safari-jeepen ut i reservatet. Vår lokale guide forteller om reservatets natur og dyreliv som du kan forvente å se den kommende uken. Guiden kommer også til å forklare områdets historie og landskapet rundt Sebatana Private Reserve. Deretter reiser vi tilbake til lodgen, men legger et kort besøk innom et zoologisk museum ved nabolodgen.
 
Etter nydelig lunsj er det på tide med turens første gamedrive i reservatet. Vi kan forvente å se blant annet sebra, kudu, vortesvin, giraff, blesbok, impala og en rekke fuglearter. Ettermiddagen går mot kveld så vi setter etterhvert kursen tilbake til lodgen der happy hour i baren venter oss. 

Dag 4: Søndag - Ledig dag

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.
Ekstra utflukt: Denne dagen kan du oppleve Big 5 i Welgewonden Game Reserve om formiddagen og Nattsafari med middag under stjernene om kvelden. (se beskrivelser og priser etter dagsprogrammet)

960_d2_matswani_2016_foto_rasmus_schoenning-82.jpg

Dekket på til hyggelig middag.

Dekket på til hyggelig middag.

TIPS:
Kjøp gjerne ekstrautflukter på stedet. Denne dagen kan du oppleve Shingwedzi wildlife centre om formiddagen og Nattsafari med middag under stjernene om kvelden. 

Dag 5: Mandag - Vandretur i Sebatana private reserve

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.
Etter frokosten drar vi ut til fots i reservatet med erfaren naturguide som forteller om Waterberg og den imponerende faunaen i dette området. Samtidig får du et innblikk i dyrenes fôringsplasser, informasjon som blir ekstra spennende når du lærer mer om antilopenes atferd. 

Etter lunsj denne dagen blir du hentet i safari-jeep av vår guide, som tar deg med til Christina’s Wallow. Dette er et skjulested der du har utsikt over et vannhull som tiltrekker seg en rekke dyrearter som sjiraffer, gnu, vortesvin og forskjellige antiloper. Her er du garantert å se mange dyr nært på så her må du ha kameraet klart Etter ca. 45 minutter er det tid til å forlate Christina’s Wallow og fortsette safarituren i jeepen. Når solen er så vidt gebynt å gå ned drar vi tilbake til Sebatana tidsnok for en dusj og happy hour i baren med fri prøvesmaking av vinene som anbefales til kveldens middag.

Du har anledning til å delta på Trival Evening i aften der du også vil spise kveldens middag. Dette er ekstraaktivitet som du betaler for selv. (se beskrivelser og priser etter dagsprogrammet)

960_matswani_game_drive.jpg

Jeep safari, her kommer vi tett på det ville dyrelivet.

Jeep safari, her kommer vi tett på det ville dyrelivet.

Kjøp gjerne flere ekstrautflukter på stedet. Denne dagen kan du oppleve  Afrikansk aften med middag og vin om kvelden. 

Dag 6: Tirsdag - Ledig dag

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.

Ekstra utflukt: Denne dagen kan du oppleve Pilanesburg National Park ”Big Five”. (les mere nedenfor)
 

Dag 7: Onsdag- Fotosafari med ”Champagnebrunch” og guidet vandring i bushen

Frokost og middag på lodgen er inkludert. Lunsj blir servert ved paviljongen på Kudo Rock, og da er mousserende vin inkludert.
Straks etter soloppgangen forlater vi lodgen og starter dagens safaritur i reservatet. Den beste tiden for å se de ville dyrene på nært hold er de tidlige morgontimene. Antilopene beveger seg over store områder for å finne den beste plassen å gresse på, men også for å finne best mulig beskyttelse mot leoparder, hyener og andre rovdyr. Vi kjører i åpne safari-jeeper for å få god sikt og gode fotomuligheter.
Litt senere på morgenen, når sulten kommer lurende, avslutter vi safarituren i paviljongen på Kudu Rock. Her får vi en herlig tradisjonell champagnebrunch med storslått utsikt over den afrikanske bushen. Etter brunchen drar vi tilbake til lodgen, der du kan bade i svømmebassenget, koble av og reflektere over de mange inntrykkene du har fått.

960_champagne_brunch_view.jpg

Deilig stemning og utsikt - Champagne brunch.

Deilig stemning og utsikt - Champagne brunch.

Dag 8: Torsdag - Fotosafari med Sunset Rock

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.

På ettermiddagen venter det oss en siste fantastisk fotosafaritur som avsluttes ved Sunset Rock – et sted og en opplevelse som tidligere gjester mener er et av de absolutte høydepunktene på hele reisen. Her nyter vi et glass boblende champagne mens solen sakte går ned over Waterberg-fjellene i en kaskade av røde og oransje farger. Når man sitter her midt i det storslåtte afrikanske landskapet, føles det som om tiden står stille, og man vil at det aldri skal ta slutt.

960_sunset_rock.jpg

Sunset Rock.

Sunset Rock.

 

Dag 9: Fredag - Johannesburg, Soweto og hjemreise

Etter frokost er det tid til å si farvel til Sebatana Private Reserve for denne gangen.
Vi reiser til Johannesburg og gjør et emosjonelt stopp på Apartheid Museum, som ble etablert i 2001. Museet gir oss en innsikt i hvordan den svarte befolkningen levde under ufattelige forhold fra 1948 til 1994, da apartheid ble avskaffet.
Om ettermiddagen forlater vi museet, men vi er ikke ferdige med apartheids historie. Vi stanser ved South Western Townships, mer kjent som Soweto, ca. 15 km fra Johannesburg. Det en gang så kjente og beryktede Soweto dekker et areal på bare 63 km2 og har en befolkning på anslagsvis 4 millioner. Opprinnelig var Soweto tenkt som midlertidig bosted for gruvearbeidere. Men i 1923, som en del av en beryktet ”Urban Areas Act”, ble Soweto omdannet til et township eller en getto for Johannesburgs svarte befolkning.
Gjennom årene, og særlig under apartheidtiden, har Soweto vært sentrum for mange demonstrasjoner og voldelige historiske begivenheter. I de seneste 10 årene har området gjennomgått en betydelig forandring og har i dag mye bedre områder med skoler, universitet, idrettslag og sykehus.
Transfer videre til lufthavnen for hjemreise.
PÅ AVREISEN 5. SEPTEMBER: Flyet går på kvelden fra Johannesburg. God tid på flyplassen til å spise middag før avreise. 
PÅ AVREISEN 3. OKTOBER:  Flyet går sist på ettermiddagen fra Johannesburg.  

960_soweto_original_219544567.jpg

Soweto_hvor Nelson Mandela bodde fra 1946-1961

Soweto_hvor Nelson Mandela bodde fra 1946-1961

Dag 10: Lørdag - hjemkomst

PÅ AVREISEN 3. oktober Vi mellomlander i London på hjemveien fra Johannesburg før vi til slutt kommer hjem. Du lander på formiddagen  på Gardemoen.
Velkommen igjen!

EKSTRA UTFLUKTER: (TILKJØPES PÅ LODGEN)

Du velger selv hvilke utflukter og safariturer du vil bli med på under besøket på Sebatana.
Samtlige utflukter bestilles og betales på stedet. Vennligst noter at utfluktsprogrammet
og prisene er foreløpige og blir nærmere bestemt på Sebatana Rhino Lodge. 
Ønsker du at tilkjøpe alle utflukter er prisen 299 euro (betales på lodgen)

Søndag kveld (Dag 4):
NATTSAFARI MED MIDDAG UNDER STJERNENE
I skumringen, når solen går ned over den afrikanska bushen, forlater vi lodgen og
gir oss ut på nattsafari. Det er en spektakulær opplevelse å se hvordan bushen forandrer seg
og hvordan et helt annet dyrerike trer frem. Nattsafarien foregår i åpne safari-jeeper, der vi
bruker kraftige spotlys. Her får vi bruk for alle våre sanser – og særlig
øyne og ører, når spotlysene plutselig rammer et par øyne som reflekterer lyset.
I løpet av safarien hvisker guiden vår forskjellige opplysninger om dyrene vi støter på her midt på
natten. Er vi heldige, kan vi oppdage dyr som vi vanligvis ikke ser om dagen, for eksempel
leopard, ørkengaupe, galago, pinnsvin, jordpinnsvin. Stillheten er et kjennetegn for den
afrikanske bushen; den kan være litt nifs, og plutselig lyder det som om bushen ”gråter”.
Det blir garantert et minne som etser seg fast for alltid.
Etter den spennende reisen gjennom bushen gjenstår kveldens høydepunkt når vi stanser ved
”Flintstone Cave”, der vi møtes av lyset fra ildstedet. Kokken har forberedt en herlig
treretters middag som serveres på vakre bord med duk. Å sitte i mørket med ildstedet
som eneste lyskilde og nyte en god middag med tilhørende vin er virkelig en opplevelse man husker. Etter middagen fortsetter safarituren gjennom bushen.
Vin til middagen er inkludert.

PRIS CA 650,- PER PERSON

Tirsdag heldag (Dag 6):
PILANESBERG NATIONAL PARK
Pilanesberg National Park er den tredje største nasjonalparken i Sør-Afrika og ligger ca. 3
timers biltur fra lodgen. Dette er en heldagstur som starter svært tidlig om morgenen med buss, og vi kommer tilbake tidsnok til en sen middag på lodgen.
Vi kjører gjennom pittoreske fjellformasjoner som har utviklet seg gjennom årtusener, og som
strekker seg gjennom 600 km av det afrikanske landskapet. Ved ankomst i parken setter vi
oss i safari-jeepene og kjører gjennom det massive området. Imens lar guiden oss få del i sine kunnskaper om de forskjellige ville dyrene. Samtlige kjøretøyer i parken har vedvarende radiokontakt,
noe som gir oss umiddelbar info om hvor og når noen ser en flokk dyr, slik at
vi raskt kan ta oss dit. Samarbeidet mellom bilene gir oss en høy sannsynlighet for å få
oppleve de ville dyrene. Pilanesberg National Park er et vakkert
område i et vulkansk landskap. De imponerende fjellformasjonene og åpne slettene er tilholdssted for et bredt spektrum av antiloper og en av verdens største bestander
av det utrydningstruede hvite neshornet. I Pilanesberg er det mulig å se ”the Big
Five” – løve, elefant, bøffel, neshorn og leopard. Dessuten finnes det sjiraffer, flodhester,
geparder, 300 fuglearter og mye mer. Obs at vi aldri kan garantere
at vi kommer til å se ”the Big Five”, selv om mulighetene er der. Lunsj er inkludert på utflukten.
PRIS CA 1250,- PER PERSON

Kulturell aften (Tisdag kveld dag 6) 
På kvelden inviteres du ut til middag der du vil få et innblikk i hvordan den svarte befolkningen i denne delen av Sør-Afrika en gang levde ... og som mange faktisk fortsatt lever den dag i dag. Dette gir deg er god anledning til å få et historisk innblikk i deres kultur og levesett.
 
En viktig del av lokal kultur er sang og dans, og vi vil i aften få en forrykende oppvisning tradisjonell dans, sang og musikk. Dansegruppen som underholder oss er alle en del av en opphavsstiftelse som jobber for bevaring av lokal tradisjon og kultur.
Pris ca 650 pr. person 

Søndag og Torsdag formiddag (dag 4 ): 
HALVDAGSSAFARI ”BIG FIVE”
For å gi deg den ultimate safariopplevelsen tilbyr vi en halvdagstur til et av de beste
”Big Five”-reservatene i området. Her er det gode sjanser til å se Afrikas mest attraktive
arter i deres naturlige miljø. En fantastisk opplevelse som stadig ligger i topp blant de
mest populære turene på Sebatana.  
PRIS CA 1150,- PER PERSON

 

Hotellinformasjon

Sebatana Rhino Lodge
VisSkjul

Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge ★★★★★. På lodgen er det blant annet Wifi, svømmebasseng, bar og restaurant. Hver dag er frokost, lunsj og middag inkludert, samt kaffe/te. 

    Rommene er utstyrt med:

 •     2 senger som står sammen, men lett kan dras fra hverandre til 2 separate senger
 •     Takvifte og klimaanlegg 
 •     Kjøleskap (minibar) – Betales ved utsjekking
 •     Safe – Gratis
 •     Hårføner
 •     Lommelykt
 •     Liten veranda med et par stoler

     Les mer om lodgen her: 

Flotte gode rom .
Flotte gode rom .
Viktig med komfort på reisen.
Viktig med komfort på reisen.

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Praktisk informasjon til din reise til Sør-Afrika Deluxe

Vaksinasjoner

Det kreves ingen vaksinasjoner, men det anbefales likevel stivkrampe og Hepatit A. Område er malariafritt. 
Vi anbefaler at fastlegen kontaktes ca. 6 uker før avreise for nærmere informasjon. Man kan også kontakte vaksinasjonssenter der man bor. 

Valuta

I Sør - Afrika benyttes rand. 100 ZAR = ca 65 NOK. Kredittkort kan brukes på stort sett hele reisen. På lodgen benytter de seg ikke av kontakter, forbruk på lodgen blir skrevet ned, og avregnes på siste dagen med kreditt kort. Ønsker man å betale drikkepenger, kan dette påføres regningen, slik at man i utgangspunktet ikke har bruk for kontanter. Tips som legges til på regningen fordeles mellom alle som har jobbet på lodgen under oppholdet. 
Vi anbefaler normalt å ha litt Sør-Afrikanske Rand med til små innkjøp på bensinstasjon, marked eller lignende. Det finnes minibank i ankomsthallen i Johannesburg hvor det er mulig å veksle penger. 

Tidsforskjell

+ 1 time

Bekledning

Vi anbefaler at du tar med klær som er behagelig å ha på, og som både kan brukes på en avslappende dag i bussen samt f.eks. en byrundtur hvor vi får rørt på benmusklene. Det er også en god ide å ha med ett par god komfortable vanntette sko for bruk under fotturer. Det kan være noe kjølig på morgen safari, vi anbefaler derfor å medbringe fleece og vintett jakke. Det er ingen dresskode på våre reiser, og heller ikke i de restaurantene vi benytter. 

Gjennomsnittstemperatur

  Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Dag 26 26 25 23 20 18 18 21 24 26 26 26
Natt 14 14 13 10 6 3 3 5 9 11 12 14

Elektrisitet

Alle rommene har adapter tilgjengelig for lading. 

Mat/Drikke

På lodgen vil det være tilbud om en drikkepakke til 199 Euro per person. Prisnivået på drikkevarer på lodgen er relativt høy. 

Ta med

Vi anbefaler å medbringe myggmiddel og solkrem med høy faktor.