Sør-Afrika Deluxe · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
10 Dager
 •     5-stjerners Sør-Afrika Sebatana lodge
 •     Helpensjon med frokost, lunsj og middag hver dag
 •     Svømmebasseng, bar og restaurant på lodgen
 •     4 fotosafarier og en guidet vandring er inkludert
 •     Rundtur i Johannesburg med Soweto
 •     Transfer lufthavn – hotell t/r

SØR-AFRIKA SEBATANA LODGE – FEMSTJERNERS LODGE INKL. HELPENSJON

Velkommen til vår luksuriøse Sør-Afrika Sebatana lodge i Waterberg, et stykke utenfor Johannesburg i det nordlige Sør-Afrika. Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge*****. På lodgen er det blant annet svømmebasseng, bar og restaurant, og hver...

 •     5-stjerners Sør-Afrika Sebatana lodge
 •     Helpensjon med frokost, lunsj og middag hver dag
 •     Svømmebasseng, bar og restaurant på lodgen
 •     4 fotosafarier og en guidet vandring er inkludert
 •     Rundtur i Johannesburg med Soweto
 •     Transfer lufthavn – hotell t/r

SØR-AFRIKA SEBATANA LODGE – FEMSTJERNERS LODGE INKL. HELPENSJON

Velkommen til vår luksuriøse Sør-Afrika Sebatana lodge i Waterberg, et stykke utenfor Johannesburg i det nordlige Sør-Afrika. Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge*****. På lodgen er det blant annet svømmebasseng, bar og restaurant, og hver dag er frokost, lunsj og middag inkludert.
Området byr på fantastiske og unike villmarksopplevelser, samtidig som du får dypere kunnskaper om landets kultur og forbløffenden historie. I pakken vår inngår fly, transfer og femstjerners opphold med helpensjon, samt 4 fotosafarier med åpen safari-jeep. Vi opplever også en herlig champagnebrunch i bushen og en guidet vandring til fots i reservatet, og vi nyter fantastisk vakre solnedgangar. Ved hjemreisen tar vi en guidet byrundtur til Johannesburg og Soweto med sterke inntrykk.
Flere utflukter kan bestilles ekstra på lodgen og blir gjennomført med dyktige lokale guider – et fleksibelt alternativ der du selv velger hva du vil følge med på i tillegg til det som allerede er inkludert.

Opplev Sør-Afrika Sebatana lodge – det blir garantert et minne for livet!

 

Kart over Sør-Afrika.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom
3.500,-

Inkludert i prisen

 •     Fly Oslo  – Johannesburg t/r inkl.:
 •     Flyskatter og avgifter
 •     Transfer flyplass – lodge t/r
 •     7 netter på Sebatana Rhino Lodge*****
 •     7 x Frokost
 •     7 x Lunsj
 •     7 x Middag
 •     Kaffe/te
 •     Gratis Wifi
 •     Fotosafari med besøk ved observasjonsdekk
 •     Fotosafari i åpen safaribil
 •     Fotosafari 3 med ”Champagnebrunch” ved paviljongen på Leopold Rock
 •     Fotosafari 4 med ”Champagne” og solnedgang over Sunset Rock
 •     Guidet vandring i bushen med fokus på den lokale floraen og faunaen
 •     Velkomstdrink og infokveld
 •     Byrundtur i Pretoria 
 •     Byrundtur i Johannesburg og Soweto på hjemreisedagen
 •     Engelsktalende lokalguide guider og norsk talende reiseleder

Dagsprogram

Dag 1: Oslo—Johannesburg 

Vi flyr fra Oslo Sandefjord via London med BA om Ettermiddagen. Videre til Johannesburg, hvor vi ankommer om formiddagen på dag 2.

Dag 2: Fredag - Pretoria og Ankomst til vores lodge

Vi ser Pretoria, som legger rett nord for Johannesburg. Heretter kjører vi til Sebatana Rhino Lodge ★★★★★ i Waterberg, nord for Johannesburg. Transferen tar ca 3,5 timer. Sjekk inn, gjør deg hjemmekjent på lodgen og ta gjerne en dukkert i svømmebassenget.
Om kvelden blir det servert en velkomstdrink, og du får en presentasjon av boligen, omgivelsene og hvordan man oppfører seg i bushen. Etter presentasjonen blir det servert middag i restauranten.

Dag 3: Lørdag - Fotosafari observasjonsdekk, villmarkstur og museumbesøk

På lodgen blir det servert frokost, lunsj og middag hver dag.
Etter frokost denne dagen blir du hentet i safari-jeep av vår guide, som tar deg med til Christina’s Wallow. En del av veien går vi til fots for å forstyrre dyrelivet så lite som mulig. Christina’s Wallow er et skjulested der du har utsikt over et vannhull som lokker flere forskjellige dyrearter, som kattedyr, sjiraffer, antiloper og gnuer. Se til å ha kameraet klart, for her er du nesten garantert å få se ville afrikanske dyr. Etter ca. 45 minutter er det tid til å forlate Christina’s Wallow og fortsette safarituren i jeepen for senere å dra tilbake til lodgen til lunsj.
Dagen fortsetter med en tur i safari-jeepen til en annen del av bushen i reservatet. Guiden forteller om villmarkens dyr, fugler og planter som du kan få se den kommende uken. Guiden kommer også til å forklare områdets historie og landskapet rundt Sebatana Private Reserve. Deretter setter vi igjen kurs mot lodgen, der vi besøker museet og får se den imponerende vinkjelleren.
Før middag byr vi på happy hour i baren med fri prøving av vinene som anbefales til kveldens middag.

Dag 4: Søndag - Ledig dag

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.

 TIPS:
Kjøp gjerne ekstrautflukter på stedet. Denne dagen kan du oppleve Shingwedzi wildlife centre om formiddagen og Nattsafari med middag under stjernene om kvelden. 

Dag 5: Mandag - Fotosafari i Sebatana private reserve

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.
Om ettermiddagen er en ny fotosafaritur i Sebatana Private Reserve inkludert. De fleste av oss kan vel trolig ikke få nok av de forskjellige ville dyrene, og her får vi en sjanse til å se favorittdyrene våre. Vi kjører i åpen safari-jeep for å få best mulig utsikt og fotomuligheter.
Ekstrautflukt

Kjøp gjerne flere ekstrautflukter på stedet. Denne dagen kan du oppleve Besøk på en lokal skole på formiddagen og Afrikansk aften med middag og vin om kvelden. 

Dag 6: Tirsdag - Ledig dag

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.

TIPS:
Kjøp gjerne ekstrautflukter på stedet. Denne dagen kan du oppleve Pilanesberg National Park ”Big Five”, som er en halvdagstur. 

Dag 7: Onsdag- Fotosafari med ”Champagnebrunch” og guidet vandring i bushen

Frokost og middag på lodgen er inkludert. Lunsj blir servert ved paviljongen på Kudo Rock, og da er mousserende vin inkludert.
Straks etter soloppgangen forlater vi lodgen og starter dagens safaritur i reservatet. Den beste tiden for å se de ville dyrene på nært hold er de tidlige morgontimene. Antilopene beveger seg over store områder for å finne den beste plassen å gresse på, men også for å finne best mulig beskyttelse mot leoparder, hyener og andre rovdyr. Vi kjører i åpne safari-jeeper for å få god sikt og gode fotomuligheter.
Litt senere på morgenen, når sulten kommer lurende, avslutter vi safarituren i paviljongen på Kudu Rock. Her får vi en herlig tradisjonell champagnebrunch med storslått utsikt over den afrikanske bushen. Etter brunchen drar vi tilbake til lodgen, der du kan bade i svømmebassenget, koble av og reflektere over de mange inntrykkene du har fått.
Om ettermiddagen venter det oss en vandringstur med erfaren naturguide som forteller om Waterbergen, den imponerende faunaen sør for ekvator og den omgivende naturen. Samtidig får du et innblikk i dyrenes matings- og foringsplasser, en innsikt som blir ekstra spennende når du lærer mer om antilopenes atferd. Vi går til fots direkte fra lodgen gjennom hovedgrindene og ut i den ville bushen.

Dag 8: Torsdag - Fotosafari med Sunset Rock

Frokost, lunsj og middag på lodgen er inkludert.
På ettermiddagen venter det oss en siste fantastisk fotosafaritur som avsluttes ved Sunset Rock – et sted og en opplevelse som tidligere gjester mener er et av de absolutte høydepunktene på hele reisen. Her nyter vi et glass boblende champagne mens solen sakte går ned over Waterberg-fjellene i en kaskade av røde og oransje farger. Når man sitter her midt i det storslåtte afrikanske landskapet, føles det som om tiden står stille, og man vil at det aldri skal ta slutt.

TIPS:
Kjøp gjerne flere utflukter på stedet. Denne dagen kan du oppleve Halvdagssafari ”Big Five” på formiddagen.
 

Dag 9: Fredag - Johannesburg, Soweto og hjemreise

Etter frokost er det tid til å si farvel til Sebatana Private Reserve for denne gangen.
Vi reiser til Johannesburg og gjør et emosjonelt stopp på Apartheid Museum, som ble etablert i 2001. Museet gir oss en innsikt i hvordan den svarte befolkningen levde under ufattelige forhold fra 1948 til 1994, da apartheid ble avskaffet.
Om ettermiddagen forlater vi museet, men vi er ikke ferdige med apartheids historie. Vi stanser ved South Western Townships, mer kjent som Soweto, ca. 15 km fra Johannesburg. Det en gang så kjente og beryktede Soweto dekker et areal på bare 63 km2 og har en befolkning på anslagsvis 4 millioner. Opprinnelig var Soweto tenkt som midlertidig bosted for gruvearbeidere. Men i 1923, som en del av en beryktet ”Urban Areas Act”, ble Soweto omdannet til et township eller en getto for Johannesburgs svarte befolkning.
Gjennom årene, og særlig under apartheidtiden, har Soweto vært sentrum for mange demonstrasjoner og voldelige historiske begivenheter. I de seneste 10 årene har området gjennomgått en betydelig forandring og har i dag mye bedre områder med skoler, universitet, idrettslag og sykehus.
På dagens tur stopper vi også ved den berømte Hector Pietersen Memorial, med mulighet til å kjøpe suvenirer på det lokale markedet. Transfer videre til lufthavnen for hjemreise. Flyet går om kvelden fra Johannesburg.
Obs at programmet denne dagen kan bli justert på grunn av trafikk, værforhold og tid for flyreise hjem.

Dag 10: Lørdag - hjemkomst

Vi mellomlander i London på hjemveien fra Johannesburg før vi til slutt kommer hjem. Du lander  på formiddagen på Gardemoen.
Velkommen igjen!

Tilkjøp av ekstra utflukter: 

Du velger selv hvilke utflukter og safariturer du vil bli med på under besøket på Sebatana.
Samtlige utflukter bestilles og betales på stedet. Vennligst noter at utfluktsprogrammet
og prisene er foreløpige og blir nærmere bestemt på Sebatana Rhino Lodge.

Søndag formiddag:

SHINGWEDZI WILDLIFE CENTRE
Vi besøker et av Waterbergs sentre for freding og bevaring av forskjellige dyrearter.
Dette sentret jobber siden 1970-årene for å øke antallet geparder og villhunder, som
begge er utrydningstruede arter. Flere av sentrene er etablert som rehabiliterings- og
vernesentre, der man aktivt arbeider for å utdanne det lokale samfunnet og dermed
beskytte utrydningstruede rovdyr. Rovdyrene er fryktet og hatet av mange fordi de
kan gjøre stor skade på lokalbefolkningens buskap og inntekter. Sentrene jobber også
for å skape et godt liv for rovdyr som er blitt fanget, torturert eller på andre måter
misbrukt. Selv om disse gepardene og villhundene
ikke er i sitt naturlige miljø, gir besøket en mulighet til å oppleve dem på nært hold. Samtidig
får du kunnskap om de forskjellige individene utfra guidens ekspertise.
Lunsj er inkludert på utflukten.
PRIS CA 1100,- PER PERSON

Søndag kveld:
NATTSAFARI MED MIDDAG UNDER STJERNENE
I skumringen, når solen går ned over den afrikanska bushen, forlater vi lodgen og
gir oss ut på nattsafari. Det er en spektakulær opplevelse å se hvordan bushen forandrer seg
og hvordan et helt annet dyrerike trer frem. Nattsafarien foregår i åpne safari-jeeper, der vi
bruker kraftige spotlys. Her får vi bruk for alle våre sanser – og særlig
øyne og ører, når spotlysene plutselig rammer et par øyne som reflekterer lyset.
I løpet av safarien hvisker guiden vår forskjellige opplysninger om dyrene vi støter på her midt på
natten. Er vi heldige, kan vi oppdage dyr som vi vanligvis ikke ser om dagen, for eksempel
leopard, ørkengaupe, galago, pinnsvin, jordpinnsvin. Stillheten er et kjennetegn for den
afrikanske bushen; den kan være litt nifs, og plutselig lyder det som om bushen ”gråter”.
Det blir garantert et minne som etser seg fast for alltid.
Etter den spennende reisen gjennom bushen gjenstår kveldens høydepunkt når vi stanser ved
”Flintstone Cave”, der vi møtes av lyset fra ildstedet. Kokken har forberedt en herlig
treretters middag som serveres på vakre bord med duk. Å sitte i mørket med ildstedet
som eneste lyskilde og nyte en god middag med tilhørende vin er virkelig en opplevelse man husker. Etter middagen fortsetter safarituren gjennom bushen.
Vin til middagen er inkludert.
PRIS CA 650,- PER PERSON

Mandag formiddag:
BESØK PÅ EN LOKAL SKOLE
Bli med til en lokal skole som sponses av Sebatana Rhino Lodge.
Mange fattige landarbeidere er fremdeles analfabeter fra apartheidtiden fordi mange
lokale barn ikke fikk gå på skolen. Foreldre
som ikke har en utdannelse, har ofte vanskelig for å forstå hvorfor barna deres behøver å lære noe
som de selv aldri lærte. Etter at apartheid ble avskaffet, innså den nye regjeringen, som
tok over i 1994, raskt at utdannelse er veien til fremgang. Dagens regjering har derfor et
stort fokus på skolen og at alle barn får en utdannelse.
Dessverre henger skolene på landsbygda etter og får ikke den nødvendige eller økonomiske støtten de trenger for å utdanne barna på riktig måte. For barna på landsbygda
er det vanskelig å bare begynne i en ny skole fordi avstandene er store. Stort sett er det ingen kollektivtrafikk, og de fleste foreldre har ikke bil. Dermed kommer heller ikke barna til skolen. For å få flere til å sende barna sine til skolen
har Sebatana besluttet å støtte de lokale skolene. Det har ført til bedre forhold
både for lærere og elever. I de årene Sebatanas gjester har besøkt de lokale
skolene, har det alltid gjort et varig inntrykk på dem. Det er en spesiell opplevelse
som uten tvil kommer til å forandre ditt syn på skolen hjemme i Norge.
PRIS CA 350,- PER PERSON

Mandag kveld:
AFRIKANSK AFTEN
Afrikansk aften der du får mulighet til å oppleve hvordan den afrikanske befolkningen
en gang bodde, og iblant bor fremdeles. Her tilbyr vi en ekstraordinær mulighet til å få
et historisk innblikk i den afrikanske kulturen og livsstilen, som er spennende på mange måter. Smak på unik afrikansk mat og drikke samtidig som du får en innføring i forskjellige lokale skikker. På mange måter kan vi misunne afrikanerne for måten de lever på – særlig deres vurderinger og respekt for hverandre.
Den afrikanske befolkningen uttrykker seg ofte gjennom sang og dans. Denne kvelden får vi
besøk av barn og unge voksne som viser oss dans og gamle tradisjoner som de stolt holder fast ved til tross for kolonitidens forsøk på forandring. Dansene er alle en del av en stiftelse som
arbeider for å bevare lokale tradisjoner og kultur.
Vin til middagen er inkludert.
PRIS CA 490,- PER PERSON

Tirsdag heldag:
PILANESBERG NATIONAL PARK
Pilanesberg National Park er den tredje største nasjonalparken i Sør-Afrika og ligger ca. 3
timers biltur fra lodgen. Dette er en heldagstur som starter svært tidlig om morgenen med buss, og vi kommer tilbake tidsnok til en sen middag på lodgen.
Vi kjører gjennom pittoreske fjellformasjoner som har utviklet seg gjennom årtusener, og som
strekker seg gjennom 600 km av det afrikanske landskapet. Ved ankomst i parken setter vi
oss i safari-jeepene og kjører gjennom det massive området. Imens lar guiden oss få del i sine kunnskaper om de forskjellige ville dyrene. Samtlige kjøretøyer i parken har vedvarende radiokontakt,
noe som gir oss umiddelbar info om hvor og når noen ser en flokk dyr, slik at
vi raskt kan ta oss dit. Samarbeidet mellom bilene gir oss en høy sannsynlighet for å få
oppleve de ville dyrene. Pilanesberg National Park er et vakkert
område i et vulkansk landskap. De imponerende fjellformasjonene og åpne slettene er tilholdssted for et bredt spektrum av antiloper og en av verdens største bestander
av det utrydningstruede hvite neshornet. I Pilanesberg er det mulig å se ”the Big
Five” – løve, elefant, bøffel, neshorn og leopard. Dessuten finnes det sjiraffer, flodhester,
geparder, 300 fuglearter og mye mer. Obs at vi aldri kan garantere
at vi kommer til å se ”the Big Five”, selv om mulighetene er der. Lunsj er inkludert på utflukten.
PRIS CA 1250,- PER PERSON

Torsdag formiddag:
HALVDAGSSAFARI ”BIG FIVE”
For å gi deg den ultimate safariopplevelsen tilbyr vi en halvdagstur til et av de beste
”Big Five”-reservatene i området. Her er det gode sjanser til å se Afrikas mest attraktive
arter i deres naturlige miljø. En fantastisk opplevelse som stadig ligger i topp blant de
mest populære turene på Sebatana.
PRIS CA 1150,- PER PERSON

 

Hotellinformasjon

Sebatana Rhino Lodge
VisSkjul

Du bor i en bekvem og moderne bungalow på 5-stjerners Sebatana Rhino Lodge ★★★★★. På lodgen er det blant annet Wifi, svømmebasseng, bar og restaurant. Hver dag er frokost, lunsj og middag inkludert, samt kaffe/te. 


    Rommene er utstyrt med:
 •     2 senger som står sammen, men lett kan dras fra hverandre til 2 separate senger
 •     Takvifte og klimaanlegg 
 •     Kjøleskap (minibar) – Betales ved utsjekking
 •     Safe – Gratis
 •     Hårføner
 •     Lommelykt
 •     Liten veranda med et par stoler
     Les mer om lodgen her: 
Flotte gode rom . Viktig med komfort på reisen.

Praktisk informasjon

Få svar på  praktiske spørsmål i forbindelse med din reise.
 

Praktisk informasjon til din reise til Sør-Afrika Deluxe

Vaksinasjoner

Det kreves ingen vaksinasjoner, men det anbefales likevel stivkrampe og Hepatit A. Område er malariafritt. 
Vi anbefaler at fastlegen kontaktes ca. 6 uker før avreise for nærmere informasjon. Man kan også kontakte vaksinasjonssenter der man bor. 

Valuta

I Sør - Afrika benyttes rand. 100 ZAR = ca 65 NOK. Kredittkort kan brukes på stort sett hele reisen. På lodgen benytter de seg ikke av kontakter, forbruk på lodgen blir skrevet ned, og avregnes på siste dagen med kreditt kort. Ønsker man å betale drikkepenger, kan dette påføres regningen, slik at man i utgangspunktet ikke har bruk for kontanter. Tips som legges til på regningen fordeles mellom alle som har jobbet på lodgen under oppholdet. 
Vi anbefaler normalt å ha litt Sør-Afrikanske Rand med til små innkjøp på bensinstasjon, marked eller lignende. Det finnes minibank i ankomsthallen i Johannesburg hvor det er mulig å veksle penger. 

Tidsforskjell

+ 1 time

Bekledning

Vi anbefaler at du tar med klær som er behagelig å ha på, og som både kan brukes på en avslappende dag i bussen samt f.eks. en byrundtur hvor vi får rørt på benmusklene. Det er også en god ide å ha med ett par god komfortable vanntette sko for bruk under fotturer. Det kan være noe kjølig på morgen safari, vi anbefaler derfor å medbringe fleece og vintett jakke. Det er ingen dresskode på våre reiser, og heller ikke i de restaurantene vi benytter. 

Gjennomsnittstemperatur

  Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Dag 26 26 25 23 20 18 18 21 24 26 26 26
Natt 14 14 13 10 6 3 3 5 9 11 12 14

Elektrisitet

Alle rommene har adapter tilgjengelig for lading. 

Mat/Drikke

På lodgen vil det være tilbud om en drikkepakke til 199 Euro per person. Prisnivået på drikkevarer på lodgen er relativt høy. 

Ta med

Vi anbefaler å medbringe myggmiddel og solkrem med høy faktor.