Gran Hotel Sol y Mar · Calpe Deluxe · Fra Stavanger

Stavanger, Sola
11 Dager

Bli med på en skjønn ferie i det sjarmerende Calpe ved Spanias middelhavskyst, Costa Blanca. Her har vi sørget for at komfort og livsnyteri er i høysetet når vi bor i store sea view rom med romslige balkonger og flott havutsikt på det fabelaktige Gran Hotel Sol y Mar med inkludert halvpensjon og vin.

Midt på Spanias middelhavskyst, Costa Blanca, og bare én times kjøring fra Alicante finner vi den sjarmervende kystbyen Calpe, som utgjør en perfekt ramme for et deilig avbrekk fra Norges mørke vinter. I Calpe venter det deg et spennende bymiljø med gågate, hyggelige restauranter, kafeer og...

Bli med på en skjønn ferie i det sjarmerende Calpe ved Spanias middelhavskyst, Costa Blanca. Her har vi sørget for at komfort og livsnyteri er i høysetet når vi bor i store sea view rom med romslige balkonger og flott havutsikt på det fabelaktige Gran Hotel Sol y Mar med inkludert halvpensjon og vin.

Midt på Spanias middelhavskyst, Costa Blanca, og bare én times kjøring fra Alicante finner vi den sjarmervende kystbyen Calpe, som utgjør en perfekt ramme for et deilig avbrekk fra Norges mørke vinter. I Calpe venter det deg et spennende bymiljø med gågate, hyggelige restauranter, kafeer og små butikker som ligger gjemt i de idylliske sidegatene. I den vakre gamle bydelen finner vi en skjønn og autentisk spansk atmosfære på de små vin- og tapasbarene. En vidtstrakt og palmebevokst strandpromenade går langs de brede sandstrendene, og rundt omkring i byen er det spor etter både romere og arabere, som gjennom tidene har hersket over byen.

På reisen er det både ro og tid til avslapning i de praktfulle omgivelsene, men vi skal naturligvis også bli med vår dyktige reiseleder ut og oppleve Costa Blancas deilige byer, severdigheter og natur. Vi har satt opp et spennende utfluktsprogram med deilige opplevelser i Costa Blancas skjønne byer og landskaper. Her venter vakre naturopplevelser i Las Salinas Naturpark og ved Algar-fossene, besøk ved lokale kulturskatter, besøk i storbyen Alicante og en herlig vinsmaking på en av regionens mange stemningsfulle og familiedrevne vingårder.

 

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Enkeltrom med balkong og havutsikt
2.995,-
Enkeltrom uten havutsikt
0,-

Inkludert i prisen

 • Fly Stavanger-Alicante t/r
 • Alle skatter og avgifter, pt. kr. 267,-
 • Transfer lufthavn-hotell t/r
 • 10 netter i Calpe på Gran Hotel Sol y Mar****+
 • 10 x frokost (2.-11. dag)
 • 10 x middag, inkl. et glass vin (1.-10. dag)
 • Byvandring i Calpe
 • Utflukt til Alicante
 • Besøk i Las Salinas Naturpark
 • Utflukt til landsbyen Guadalest og Altea
 • Besøk på vingård, inkl. vinsmaking
 • Besøk i filmfestivalbyen El Albir
 • Vandretur i naturparken Peñón de Ifach
 • Besøk på fiskemarked i Calpe
 • Norsktalende reiseleder på reisemålet

 

Dagsprogram

1. dag: Ankomst til Calpe

Med Norwegian flyr vi direkte fra Stavanger til Alicante, der vi ønskes velkommen av vår norske reiseleder. Fra lufthavnen skal vi ut på en fin kjøretur forbi Benidorms flotte skyline og fjellbyen Altea, før Calpe åpenbarer seg foran oss i en bred dal ned mot det glitrende Middelhavet. Når vi har nådd frem, får vi en liten omvisning på hotellet før vi om kvelden nyter reisens første hyggelige buffémiddag med et glass vin.

Inkluderte måltider: Middag.

2. dag: Byvandring i Calpe

Om formiddagen arrangerer reiselederen en hyggelig spasertur, der vi blir introdusert for våre nye omgivelser. På turen kommer vi ned på strandpromenaden og går en tur langs havet forbi hyggelige barer og restauranter. Vi tar også en tur inn i hovedgaten, med utløpere inn i små sidegater der vi finner spennende butikker, og vi kommer inn i den gamle bydelens hyggelige brolagte gater. Her finner vi et vell av vakre kirker, museer, stemningsfulle små kafeer og tradisjonelle tapasbarer.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Standpromenaden i Calpe.

Standpromenaden i Calpe.

3. dag: Det praktfulle Alicante og Las Salinas Naturpark

Sammen tar vi en flott heldagstur til den fantastiske storbyen Alicante, som ligger midt på Costa Blanca. Her møtes vi av brede alléer, grønne hager, innbydende fiskerestauranter og lystyachter i millionklassen. Vi nyter den storslåtte utsikten over byen og havet fra middelalderborgen Santa Bárbara, som troner over sentrum. Vi tar også en spasertur langs den berømte palmepromenaden Explanada de España, og deretter kan du på egen hånd titte litt i byens forretninger og kanskje besøke en av de mange atmosfærefylte fortauskafeene. Vi avslutter utflukten med å besøke Las Salinas Naturpark, som ligger som en liten perle gjemt bak byen Calpe. En gang ble området brukt til saltproduksjon, men i dag kommer besøkende for å beundre parkens mange trekkfugler og de lyserøde flamingoene. Flamingoens rosa fjærdrakt kommer fra maten, som består av små krepsdyr og alger. Gode stier rundt sjøen gjør det mulig å se dyrelivet på nært hold.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Utsikt over marinaen i Alicante.

Utsikt over marinaen i Alicante.

4. dag: På egen hånd

Nyt en deilig dag på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag til utfluktsmål eller aktiviteter.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.

5. dag: Landsbyen Guadalest og Altea

Vi drar ut på en spennende halvdagsutflukt i Costa Blancas oppland. På vakre veier kjører vi opp i fjellene til den dramatisk plasserte og maleriske landsbyen Guadalest, som har bare 200 innbyggere. I middelalderen hadde Guadalest stor betydning. Byen tilhørte kongehuset Aragón, som da var et av de viktigste i Europa, og som dominerte hele den vestlige delen av middelhavsområdet. Den eneste adgangen til den gamle bydelen er oppover Costera del Portal-trappene og gjennom en tunnel som er boret inn i klippen ved Guadalest-slottet. Det er en helt spesiell stemning i den severdige og bilfri byen, og på byvandringen gjennom den fint bevarte gamle bydelen passerer vi blant annet adelshuset, kirken og fengslet. Derfra er det en vakker utsikt mot den dyptliggende sjøen og marker med oliventrær.
Fra Guadalest kjører vi til Altea, hvor vi rusler rundt i gamlebyen. Altea regnes som en av de vakreste spanske byene. Flotte hvitkalkede hus med blomsterpotter, trange brosteinsbelagte gater, små kunst- og bruksbutikker. Her er det god tid til å rusle rundt på egenhånd, ta en lunsj og nyte byen.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Sjarmerende gate i Altea.

Sjarmerende gate i Altea.

6. dag: På egen hånd

Nyt en deilig dag på egen hånd. Reiselederen kommer gjerne med forslag til utfluktsmål eller aktiviteter.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.
 

7. dag: Vingårdsbesøk med vinsmaking

Vinproduksjon har gjennom århundrer vært integrert i spansk kultur, og vinfremstilling i Alicante-området kan spores helt tilbake til middelalderen. Vi besøker vingården Bodegas Enrique Mendoza, som ligger omgitt av fruktplantasjer, olivenlunder og furuskog ved foten av Serra Gelada-fjellene. Den familiedrevne vingården fremstiller kvalitetsviner av økologiske druer. På den spennende omvisningen hører vi om den fascinerende vinverdenen og får en tur ned i vinkjelleren, der flaskene lagres i fine eiketønner. Til vinsmakingen nyter vi syv av vingårdens kvalitetsviner ledsaget av små spanske godbiter. På turen tilbake til hotellet stopper vi i byen El Albir, som er kjent for Spanias årlige filmfestival. Vi går her en tur på den berømte palmepromenaden ”Paseo de las Estrellas” – stjernepromenaden – der steiner bærer navn på filmstjerner i beste Hollywood-stil.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Vingårdsbesøk i Spania.

Vingårdsbesøk i Spania.

8. dag: Naturparken Peñón de Ifach og besøk på fiskemarkedet

Fra hotellet spaserer vi til den eventyrlige 332 meter høye klippen Peñón de Ifach. På en av fjellsidene oppstod en gang den lille byen Ifach, som var bebodd av berbere. Etter grusomme piratangrep valgte de å flytte inn mot land, og dermed ble nåtidens Calpe grunnlagt. Hvert år får klippen besøk av store kolonier av sjøfugler, som hekker på området. Vi går halvveis rundt, oppover klippen og inn gjennom fine hageanlegg med imponerende palmer og blomster. Jo lenger ut mot klippen vi kommer, desto mer høyrøstet blir koret fra de tusener av sjøfugler. Etter den lille fotturen overværer vi fiskeauksjonen på den gamle børsen La Lonja, der man hver ettermiddag selger havets mange spesialiteter. Vi nyter livet ved marinaen og havnen før vi til fots vender tilbake til hotellet.

Inkluderte måltider: Frokost, middag.

Den 332 meter høye klippen Peñón de Ifach

Den 332 meter høye klippen Peñón de Ifach

9. og 10 dag: På egen hånd

Nyt de siste dagene i Calpe.

11. dag: Hjemreise

Ferien lakker mot slutten, og vi flyr med Norwegian fra Alicante direkte til Stavanger.
Inkluderte måltider: Frokost.

 

 

 

Hotellinformasjon

Gran Hotel Sol y Mar ****+
VisSkjul

Lekkert og virkelig flott firestjerners designhotell med en fremragende beliggenhet i den sentrale delen av Calpe direkte ut mot stranden Arenal og den deilige strandpromenaden. Du vil nyte å bo på dette populære hotellet, som kun er for voksne, og der komfort og service blir prioritert. Alle rommene har stor balkong og havutsikt.
Hotellet har et praktfullt utendørs basseng med utsikt mot havet, solterrasse med liggestoler og poolbar. Ved solnedgang endres bassengområdet til et hyggelig loungeområde, der man kan nyte cocktails og mer enn 35 forskjellige slags cava og champagne. På hotellet finner du dessuten to deilige restauranter, en elegant lobbybar, treningssenter, heis, supermarked og frisør. Vil du ha mer luksus, kan du mot betaling slappe av i hotellets skjønne spa, som har innendørs pool, jacuzzi, tyrkisk bad og sauna. Det tilbys også massasje- og skjønnhetsbehandlinger. Entré pr. person ca. 20 euro på hverdager og 29 euro i helgene.

Måltider
I hotellets restauranter nyter vi den inkluderte halvpensjonen, som består av en fint tilberedt buffé både morgen og kveld med lokale spanske spesialiteter og europeiske retter – alt fra det sunne til det søte, laget av friske råvarer. Om kvelden har vi inkludert et glass vin pr. person til middagen.

Rom
Vi bor i store, elegante og lydisolerte rom med balkong og fantastisk havutsikt. På rommene er det TV, klima-/varmeanlegg, safe, gratis WiFi, putemeny, gratis velkomstpakke i minibaren, bad med hårføner, dusj eller badekar og skjønne såper.

Bemerk! På enkeltrommene uten tillegg i prisen er det ikke havutsikt. 

Les mer om hotellet her

 

Soveværelse på Gran Sol y Mar
Soveværelse på Gran Sol y Mar
Deilig måltid på hotel Gran Sol y Mar
Deilig måltid på hotel Gran Sol y Mar
Bar på Hotel Gran Sol y Mar.
Bar på Hotel Gran Sol y Mar.