Elvecruise fra Amsterdam til Strasbourg · Fra Bergen

Bergen, Flesland
8 Dager

Bli med på et flott vårcruise som bringer oss fra Nederland gjennom de vakre Rhin-landskapene til Tyskland og Frankrike. Underveis bor vi skjønt på 4-stjernersskipet MS Leonora, der vi nyter helpensjon om bord. 
 
Rhinen har alltid både forbundet og atskilt folk og kulturer. Elvas midterste del danner i dag grense mellom Tyskland og Frankrike, men i Romerriket dannet den grensen mot de frie germanerne i nord. Flere av de forpostene som romerne anla for å forsvare grensen, er i dag europeiske storbyer. Med sine 1320 kilometer er Rhinen en av Europas lengste elver. Turen går på de to øverste...

Bli med på et flott vårcruise som bringer oss fra Nederland gjennom de vakre Rhin-landskapene til Tyskland og Frankrike. Underveis bor vi skjønt på 4-stjernersskipet MS Leonora, der vi nyter helpensjon om bord. 
 
Rhinen har alltid både forbundet og atskilt folk og kulturer. Elvas midterste del danner i dag grense mellom Tyskland og Frankrike, men i Romerriket dannet den grensen mot de frie germanerne i nord. Flere av de forpostene som romerne anla for å forsvare grensen, er i dag europeiske storbyer. Med sine 1320 kilometer er Rhinen en av Europas lengste elver. Turen går på de to øverste tredjedelene, og vi passerer underveis noen av områdets vakreste steder og mest berømte byer.
Gled deg til å oppleve strekningen og byene på de inkluderte innholdsrike utfluktene i Amsterdam, Köln, Rüdesheim, Heidelberg og Strasbourg. Dessuten opplever vi det flotte franske landskapet når vi kjører på den naturskjønne Route des Vins i Alsace og kommer til vinsmaking i det idylliske Eguisheim.
Gled deg til et flott cruise fylt med luksus og gode opplevelser.

Kart over Tyskland og Frankrike.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar mellomdekk
1.490,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.995,-
Enkeltlugar på nedre dekk
4.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk
5.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk
6.995,-
Drikkepakke ombord - Husets vin, øl og brus fra kl. 11-23 (må kjøpes av alle i lugaren)
1.495,-

Inkludert i prisen

 • Fly Bergen-Amsterdam t/r
 • Transfer flyplass - skipet t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • 7 netter på MS Leonora****
 • 4-stjerners buss på utfluktene
 • 7 x frokost (2.-8. dag) 
 • 6 x lunsj (2.-7.) 
 • 6 x middag (1.-5, og 7. dag)
 • 1 x kapteinens gallamiddag (6. dag)
 • Velkomstdrink om bord
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Byvandring i Köln med besøk i Kölner Dom
 • Besøk ved Niederwalddenkmal
 • Byvandring i Rüdesheim
 • Byrundtur i Heidelberg
 • Byrundtur i Strasbourg
 • Utflukt på Route des Vins
 • Besøk og vinsmaking hos vinbonde i Eguisheim
 • Alle passasjer- og havneavgifter
 • Koffertservice ved inn- og utskipning
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder 

Dagsprogram

1. dag: Amsterdam

Vi flyr til Amsterdam med KLM om formiddagen, der vi blir møtt av vår Vitus-buss, som er med oss på hele reisen. Vi er fort i den hyggelige byen Zaandam rett utenfor Amsterdam, der vi møter skipet vårt, MS Leonora. Vel ankommet til MS Leonora venter det oss en velkomstdrink i den hyggelige loungen før middagen serveres i skipets restaurant. Etter middagen kan du fortsette kvelden i skipets lounge, der pianisten underholder.

MS Leonora.

MS Leonora.

2. dag: Amsterdam – Köln

I dag ser vi nærmere på Amsterdam, som er gjennomskåret av kanaler på kryss og tvers, slik at den får en helt særegen karakter og sjarm. Så hvilken bedre måte å oppleve Amsterdam på enn til vanns? Vi drar ut på en times kanalrundfart der vi riktig kan nyte havnen, oppleve de smale kanalene og se de mange vakre gavlhusene. Noen av husene er svært smale, fordi det før i tiden var alminnelig at eiendomsskatten ble fastsatt etter husets bredde ut mot kanalen. Tilbake på MS Leonora hygger vi oss med lunsj mens vi går mot Köln. Nyt resten av ettermiddagen på skipets soldekk, eller slapp av i den hyggelige loungen. Middagen nyter vi om bord, og etterpå spiller skipets musiker opp til dans i loungen.

Kanalbåttur i Amsterdam.

Kanalbåttur i Amsterdam.

3. dag: Köln

Både frokosten og lunsjen nyter vi på skipet, mens de vakre landskapene glir forbi. Tidlig på ettermiddagen kommer vi til Köln. Vi går i land og følger reiselederen på en byvandring, der vi blant annet besøker byens berømte domkirke. Den vakre Kölner Dom er byens vartegn, og kirken slapp mirakuløst nesten uskadd fra de alliertes bombing under andre verdenskrig. Det blir selvfølgelig tid til å shoppe eller slokke tørsten med et friskt glass Kölsch i en av byens ølstuer. Middagen spiser vi om bord, og etterpå fortsetter vi i loungen, der det er mulig å få rørt på bena når skipets musiker spiller opp til dans – så husk danseskoene. Sent om kvelden går skipet videre sørover på Rhinen.

Køln - Kölnerdomen.

Køln - Kölnerdomen.

4. dag: Rüdesheim 

Etter lunsjen blir det mulig å nyte den flotte utsikten fra soldekket. Underveis mot Rüdesheim passerer vi den berømte Loreleiklippen, der passasjen er smal og tidligere var forbundet med stor fare. Lorelei er blitt personifisert som en fortryllende og forførende kvinne som førte sjøfolk i ulykke ved å avlede oppmerksomheten deres slik at de forliste ved de farlige klippene. Slik er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den vakre Lorelei med det lange, gylne håret lever videre. Vi nyter lunsjen om bord før vi midt på ettermiddagen legger til i vinbyen Rüdesheim. Sammen med reiselederen kjører vi med bussen vår opp til Niederwalddenkmal. Derfra er det en formidabel utsikt over byen og Rhindalen med de mange vinmarkene. Vi spaserer en tur i Rüdesheim, der vi kommer igjennom den hyggelige Drosselgasse med bindingsverkshus, små vinstuer og vertshus. Det blir tid til at du for egen regning kan sette deg på en liten kafé og nyte en Rüdesheimer Kaffee, et glas rhinskvin eller et godt glass øl. Tilbake på skipet nyter vi middagen om bord. MS Leonora ligger natten over i Rüdesheim, så det blir også mulig å gå i land og oppleve Rüdesheim om kvelden. 

Rudersheim med sine mange vinmarker.

Rudersheim med sine mange vinmarker.

5. dag: Heidelberg 

Fra Rüdesheim går vi videre til Mannheim. Vi går fra borde etter lunsj og kjører på en hyggelig utflukt til Heidelberg. Heidelberg er en av Tysklands vakreste byer med flotte bindingsverkshus, en imponerende slottsruin og den gamle broen over Neckar-elva. Hele området er oversådd med praktfulle slott og elvedaler, der noe av Tysklands beste vin blir produsert. Byen er universitetsby, og det setter sitt preg på gatebildet. De mange studerende fra inn- og utland fyller godt opp i gatene, og her er liv og glade dager. Etter besøket returnerer vi til MS Leonora, der middagen venter. Skipet drar videre sørover sent på kvelden. 

Heidelberg.

Heidelberg.

6. dag: Strasbourg

I løpet av natten nærmer vi oss Frankrike. I Strasbourg går vi i land etter lunsj og besøker blant annet den vakre bydelen Petit France, som ligger i det restaurerte og fint bevarte bysentret. Strasbourg i det nordlige Alsace har skiftevis vært under fransk og tysk herredømme. Nå er byen imidlertid et symbol på forsoningen mellom Frankrike og Tyskland og dermed på freden i Europa. Flere EU-institusjoner holder til i byen, deriblant parlamentet. Strasbourg er både en monden by med smarte butikker og flotte gater og en gammel by med bindingsverkshus, små smug og smale kanaler. I kveld er vi alle invitert til kapteinens gallamiddag. Etter at vi har nytt de lekre rettene, spiller skipets musiker opp til dans i loungen.

La Petite France, Strasbourg

La Petite France, Strasbourg

7. dag: Route des Vins

Etter lunsjen setter vi oss i bussen og kjører på den berømte vinveien, Route des Vins. Her konkurrerer man på fransk landsbyidyll og den flotteste blomsterprakt. Den ene byen mer fargestrålende enn den andre ligger som perler på en snor, bare atskilt av de grønne vinmarkene. Vi besøker en av Frankrikes mest bedårende byer, Eguisheim. Intet besøk i Alsace uten et besøk i en vinkjeller. Vi har inkludert en vinsmaking hos en god produsent av de herlige alsacevinene. Vi får flere smaksprøver, og det er mulig å kjøpe vin til fornuftige priser. Vi hygger oss med lunsj på skipet, og resten av dagen er satt av til egne oppevelser i Strasbourg før vi samles til middagen i skipets restaurant. 

Eguisheim.

Eguisheim.

8. dag: Strasbourg—Bergen

Vi tar avskjed med MS Leonora. Vi tilbringer formiddagen i Strasbourg og tar flyet tidlig på ettermiddagen; da er vi i Bergen på kvelden. Avgangen har mellomlanding i Amsterdam. 
 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er det restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.