Elvecruise fra Strasbourg til Amsterdam · Fra Oslo

Oslo, Gardermoen
8 Dager

Flott vårcruise på Rhinen, som bringer oss fra Frankrike gjennom Tyskland til Nederland. Vi flyr til Strasbourg og hjem fra Amsterdam, og underveis nyter vi den vakre båtturen med helpensjon om bord på det 4-stjerners skipet MS Leonora.
 
Møt våren på den buktende og skjønne Rhinen. Vi flyr bekvemt ut og hjem, så du får mest mulig ut av tiden på vannet. Eventyret starter når vi stevner ut fra Europabyen Strasbourg. Derfra nyter vi landskapene og de hyggelige byene langs Den romantiske Rhinen og drar på oppdagelsestur i Köln før vi besøker Tysklands vakreste by, Heidelberg, dykker ned i...

Flott vårcruise på Rhinen, som bringer oss fra Frankrike gjennom Tyskland til Nederland. Vi flyr til Strasbourg og hjem fra Amsterdam, og underveis nyter vi den vakre båtturen med helpensjon om bord på det 4-stjerners skipet MS Leonora.
 
Møt våren på den buktende og skjønne Rhinen. Vi flyr bekvemt ut og hjem, så du får mest mulig ut av tiden på vannet. Eventyret starter når vi stevner ut fra Europabyen Strasbourg. Derfra nyter vi landskapene og de hyggelige byene langs Den romantiske Rhinen og drar på oppdagelsestur i Köln før vi besøker Tysklands vakreste by, Heidelberg, dykker ned i historien ved Arnhem og avslutter i det sjarmerende Amsterdam.

Du kan blant annet også glede deg til en stemningsfull utflukt langs Vinruten i Alsace, der vi besøker en vinbonde, og til et spennende besøk på Airborne Museum i Oosterbeek, der vi hører om slaget ved Arnhem under andre verdenskrig. 

Alle de inkluderte utfluktene kjøres selvfølgelig av vår dyktige norsktalende reiseleder, som sørger for å fortelle de gode historiene underveis. Om bord på det deilige 4-stjerners skipet MS Leonora nyter vi den inkluderte helpensjonen. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te. Ønsker du å forsøte tiden om bord, har du mulighet til å kjøpe en drikkepakke som består av skipets vin, øl og vann (servert i glass) fra kl. 11.00 til 23.00. Drikkepakken skal bestilles av alle i lugaren.
 

Kart over Tyskland og Frankrike.

Datoer og priser

Vennligst vent mens vi finner datoer og priser

Tillegg pr. person

Dobbeltlugar mellomdekk
1.495,-
Dobbeltlugar på øvre dekk
1.995,-
Enkeltlugar på nedre dekk
4.995,-
Enkeltlugar på mellomdekk
5.995,-
Enkeltlugar på øvre dekk
6.995,-
Drikkepakke om bord
995,-

Inkludert i prisen

 • Fly Oslo-Strasbourg/Amsterdam t/r
 • Alle skatter og avgifter
 • Transfer lufthavn-skip t/r
 • 7 netter på MS Leonora****
 • 7 x frokost (2.-8. dag)
 • 6 x lunsj (2.-7. dag)
 • 7 x middag (1.-7. dag)
 • Velkomstdrink om bord 
 • Byvandring og kanalrundfart i Strasbourg
 • Utflukt på Vinruten i Alsace, inkl. vinsmaking hos vinbonde
 • Byrundtur i Heidelberg
 • Byrundtur i Köln inkl. besøk i Kölner Dom
 • Besøk på Airborne Museum i Oosterbeek
 • Kanalrundfart i Amsterdam
 • Koffertservice ved inn- og utskipning 
 • Alle passasjer- og havneavgifter 
 • Obligatoriske drikkepenger til skipet
 • Norsktalende reiseleder på hele reisen

Dagsprogram

1. dag: Med fly til Strasbourg og ankomst til MS Leonora

Vi flyr på formiddagen med KLM til Strasbourg via Amsterdam. Her i Alsaces hovedstad venter cruiseskipet MS Leonora på oss. Mens bagasjen blir båret til lugarene, blir vi ønsket velkommen om bord med velkomstdrink og kanapéer. Her får vi innføring i skipets sikkerhetsprosedyrer og praktiske informasjoner for oppholdet om bord. Deretter blir det servert en skjønn middag i skipets restaurant.

Strasbourg - en vakker by med sine flotte hus.

Strasbourg - en vakker by med sine flotte hus.

2. dag: Strasbourg og Vinruten 

Etter frokosten om bord tar vi en byrundtur i Strasbourg. Vi skal både ut på en hyggelig kanalrundfart i byens sentrum og bli med reiselederen på byvandring, der vi blant annet besøker den vakre bydelen Petit France i det restaurerte og fin bevarte sentrum. Strasbourg har skiftevis vært under fransk og tysk herredømme, men er i dag et symbol på forsoningen mellom Frankrike og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institusjoner holder til i byen, deriblant parlamentet, og det snakkes mange tungemål i Strasbourg – hele Europas møtested. Vi er tilbake på skipet til lunsj. Tidlig på ettermiddagen drar vi på utflukt langs Vinruten og får en vinsmaking hos en lokal vinbonde i enten Ribeauvillé eller Riquewihr.   

Ett av de vakre vindistriktene i Alsace.

Ett av de vakre vindistriktene i Alsace.

3. dag: Mannheim og Heidelberg 

Vi forlater Strasbourg tidlig om morgenen og går mot Mannheim. Her går vi fra borde og kjører til Heidelberg, som er en av Tysklands vakreste byer. Her er et vell av sjarmerende hus, og hele området er oversådd med praktfulle slott og elvedaler, der noen av Tysklands beste viner blir produsert. I selskap med reiselederen tar vi en spennende byrundtur i Heidelberg, som er universitetsby, noe som setter sitt preg på gatebildet. De mange studentene fra inn- og utland fyller godt opp i gatene, der det er liv og glade dager.

Heidelberg ligger flott til ned mot elva Neckar.

Heidelberg ligger flott til ned mot elva Neckar.

4. dag:  Mannheim – Koblenz

Fra Mannheim går vi nordover på Rhinen, der vi kommer til Den romantiske Rhinen, som strekker seg fra den kjente vinbyen Rüdesheim langs fjell, små sjarmerende vinbyer, den legendariske Lorelei-klippen og forbi St. Goarshausen til vi legger til i Koblenz ved Deutsches Eck, der Mosel renner ut i Rhinen. Høyt over byen troner Tysklands mektigste borg, Ehrenbreitstein. Om kvelden er det mulig å ta en spasertur langs Rhin-promenaden f.eks. til den berømte rytterstatuen av keiser Vilhelm 1., som  skuer ut over Deutsches Eck.

Her møtes Mosel og Rhinen.

Her møtes Mosel og Rhinen.

5. dag: Koblenz – Köln

Du kan nyte formiddagen om bord mens det vakre landskapet glir rolig forbi. Etter lunsj nærmer vi oss Köln, som blir vårt neste stopp. Vi går i land og følger reiselederen på en byvandring, der vi blant annet besøker byens berømte katedral. Den imponerende Kölner Dom er byens vartegn, og kirken slapp mirakuløst nesten uskadd fra de alliertes bombing under andre verdenskrig. Det blir naturligvis tid til å se nærmere på byen på egen hånd, kanskje shoppe eller nyte en frisk Kölsch på et av byens vertshus. Middagen spiser vi om bord, og etterpå samles vi i loungen, der skipets musiker spiller opp til dans.

Den berømte Kölnerdomen.

Den berømte Kölnerdomen.

6. dag: Köln – Arnhem og The Airborne Museum

Vi legger til i sentrum av Arnhem og tar en utflukt til Oosterbeek, som ligger en halv times kjøring unna. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for The British 1st Airborne Division, som spilte en avgjørende rolle i slaget ved Arnhem. I dag rommer huset Airborne Museum 'Hartenstein', som på fantastisk vis forteller historien om et av de mest berømte slag i slutten av andre verdenskrig, nemlig slaget ved Arnhem, som fant sted den 17. og 18. september 1944. Planen, som var uttenkt av den engelske generalen Montgomery, fikk navnet Operasjon Market Garden, og den gikk ut på at mer enn 10.000 fallskjermsoldater skulle lande bak fiendens linjer på markene ved Oosterbeek – vest for Arnhem. Senere skulle fallskjermsoldatene rykke frem mot Arnhem og innta broen over Nederrijn og holde den inntil det kom forsterkning fra de amerikanske og polske troppene fra sør. Montgomery forventet at dette overraskelsesangrepet ville forvirre og splitte de tyske troppene, men Operasjon Market Garden gikk fullstendig galt. Mellom 17. og 18. september falt det en så tett tåke over Arnhem at det var umulig for de amerikanske og polske troppene å nå frem. Etter 9 dagers kamp var mer enn 2000 soldater drept og mer enn 5000 såret eller etterlatt i den ødelagte byen. De allierte nådde aldri frem, og vinteren 1944—45 opplevde nederlenderne en katastrofal krigsvinter, der tusener døde av kulde og hungersnød. Arnhem ble befridd den 8. april 1945. I dag er det ingen annen by i Nederland som feirer befrielsen med så stor festivitas som Arnhem.

Ikke langt fra Hartenstein Museum ligger gravstedet Airborne Kerkhof, der 1667 engelske og 79 polske falne soldater er stedt til hvile. Etter besøket på Hartenstein Museum og Airborne Kerkhof er det avsatt tid til et besøk i selve Arnhem, som i dag er en hyggelig liten by med en spennende og lang gågate med mange gode butikker.

7. dag: Arnhem – Amsterdam med kanalrundfart

Vi går fra Arnhem tidlig om morgenen og er fremme i Amsterdam midt på dagen, der vi straks etter lunsj drar ut og ser nærmere på byen. De utallige kanalene som skjærer seg på kryss og tvers gjennom Amsterdam, gir byen en helt egen karakter og sjarm. Den beste måten å oppleve Amsterdam på er naturligvis til vanns på kanalrundfart. Vi går om bord på en av de smale båtene og stevner ut i havnen og rundt i de trange kanalene mellom de mange vakre gavlhusene. Mange av husene er så utrolig smale fordi det før i tiden var vanlig at eiendomsskatten ble fastsatt etter husets bredde ut mot kanalen. Det vil også være tid til å se seg litt omkring i byen på egen hånd før vi hygger oss med avskjedsmiddag i restauranten om bord på MS Leonora. Etter middagen er det musikk og dans i loungen.

Sjarmerende Amsterdam.

Sjarmerende Amsterdam.

8. dag: Hjemreise med fly fra Amsterdam

Etter frokosten er det tid å ta avskjed med det gode skipet vårt og kjøre til Amsterdam Lufthavn. Herfra flyr vi med KLM direkte i retur til Oslo, der vi er fremme midt på ettermiddagen.
 

Hotellinformasjon

MS Leonora. ****
VisSkjul

MS Leonora er den nyeste tilføyelsen til vår flåte av flotte elvecruisebåter. Gled deg til å gå om bord på dette moderne 4-stjerners skipet med en avslappet og uformell atmosfære. MS Leonora er bygd i 2008 og har plass til ca. 134 passasjerer. Om bord er der restaurant, lounge/bar med levende musikk hver kveld, Club-lounge med gratis kaffe/te, et lite treningssenter og heis til alle fire dekk. Skipet tilbyr gratis WiFi, men forbindelsen kan være ustabil når vi er i fart. På soldekket kan du hoppe en tur i jacuzzien eller bare nøye deg med å nyte det forbipasserende landskapet fra en behagelig solstol.

I skipets panoramarestaurant blir den inkluderte helpensjonen servert. Den består av morgenbuffé, en kombinasjon av buffé og bordservering til lunsj samt 4-retters menyer til middagene. Til alle lunsjer og middager er det inkludert vann, kaffe og te.

Lugarene ligger på nedre dekk, mellom dekk og på øvre dekk. Alle lugarer er på ca. 16 m2 og er innredet med dobbeltseng eller to enkeltsenger, skrivebord og stol, safe, tv, minibar, varme/klimaanlegg samt bad med dusj og hårføner. Lugarene på nedre dekk har små vinduer, som ikke kan åpnes. Lugarene på mellom- og øvre dekk har glasskyvedører og fransk altan. På øvre dekk er det dessuten to suiter på 24 m2, som også har sofa, lenestol og sofabord samt badekåper. Suitene er på forespørsel.   
 

MS Leonora.
MS Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Restauranten på Ms Leonora.
Restauranten på Ms Leonora.
Lugarene på skipet.
Lugarene på skipet.
Loungen på skipet.
Loungen på skipet.