For oss er langtidsferie det gode liv

Ferien ble noe helt annet enn forventet for Reidar (74) og Kristine (67) Etter at det spreke paret fra Sotra kom hjem fra årets ferie arrangert av Vitus Reiser var det en ting som var helt sikkert, dette skulle de gjøre igjen!

Å reise på langtidsferie var noe vi aldri trudde kom til åpasse for oss, men der tok vi helt feil!

I et hjemmekoselig og varmt hus på Sotra møter vi det smilende paret, Reidar og Kristine Straume. De har testet ut å reise på ferie med Vitus Reiser, en turoperatør for aktive og sosiale voksne som har lyst til å lære nye steder og mennesker å kjenne. Og mens en iPad kommer på bordet for å vise bilder fra turen, er det tydelig at denne reisen har vært noe helt spesielt for paret.

ANGRET IKKE ET SEKUND

Vi er begge egentlig veldig hjemmekjære og mente at 3 uker på ferie var i lengste laget. Men sannheten er at vi ikke kjedet oss et sekund og har ikke angret i det hele tatt på reisen vi valgte, forteller Reidar og Kristine og smiler bredt. De er begge pensjonister og har muligheten til å nyte livet akkurat som de ønsker. - Og under ferien ved Sør-Spanias Tropiske kyst har paret virkelig fått mange gode opplevelser.

Vi var hele tiden ute og hygget oss, uansett om det var på utflukter, aktiviteter på hotellet eller gode middager. Vi var faktisk så lite på hotellrommet vårt at jeg ikke husker hvordan det så ut, sier Kristine og ler godt.

FORBAUSET OVER PRISENE

På iPaden viser paret frem bilder som de har tatt på ferien fra de mange utfluktene som var inkludert i prisen til reisen. Og her er det bilder fra Byvandring i Almuñécar, halvdagstur til Motril med besøk på Sukkerrørsmuseet, heldagstur til Granada og spennende heldagstur til Andalucías nest største by og Picassos fødested, Malaga.

I tillegg til de mange utfluktene var det også mulig å komme med ønsker om hva vi ville gjøre, legger Kristine til som fikk arrangert en tur til Kongens lille sti i Malaga, eller verdens farligste vei som den ogsåblir referert som.

Dette var virkelig prikken over i-en for min del, sier hun videre, før de begge starter med å rose reisebyrået. For med den utrolige kvaliteten på reisen, de mange utfluktene, den gode standarden på hotellet og alt det andre som gjorde ferien helt spesiell, er det en ting de begge ikke forstår.

- Hvordan Vitus Reiser klarer å få prisen så lav er vi rett og slett forbauset over, det skal nesten ikke gå an, sier de begge og legger til at også mat og drikke var inkludert i prisen.

El Camino del Rey, Spania

300 SOLSKINNSDAGER OG ET ROLIG TEMPO

Paret fra Sotra er tydelige på at å velge riktig turoperatør er noe av det viktigste en kan gjøre. Vitus Reiser tilbyr gruppereiser med norsktalende reiseledere, og det er flere ulike reisemål å velge mellom. Her kan en finne både flyreiser i Europa, cruise, langtidsreiser og store rundreiser til både kjente og mer ukjente reisemål. Og for Reidar og Kristine var det varme Andalucía og Costa Tropical som ble deres første tur med Vitus Reiser.

Costa Tropical er inngangsporten til mange av Andalucías maleriske hvite byer og er tett ved noen av de berømte kulturbyene. Kysten er spektakulær med klipper og småbukter, og det milde klimaet gjør landskapet perfekt til dyrking av eksotiske frukter og grønnsaker. Og med 300 solskinnsdager og et rolig tempo blir dette raskt en favoritt hos mange!

Stedene vi besøkte var helt fantastiske og med en dyktig guide som holdt styr på alt så kunne vi fokusere på å bare nyte ferien vår!

VIL ANBEFALE VITUS REISER TIL ALLE KJENTE

Det er tydelig at paret er godt fornøyde med reisen, og Kristine tok seg også turen opp til lokalene til Vitus Reiser i sentrum av Straume for å fortelle om opplevelsene.

Med en gang jeg kom hjem så reiste jeg opp til kontoret deres for å fortelle hvor fornøyd jeg var! Og det gjør jeg bare om jeg virkelig mener det, sier Kristine og legger til at hun også hadde direkte kontakt med de ansatte på Vitus Reiser før ferien.

Og mens iPaden pakkes ned i det lune hjemmet på Sotra forteller paret at de kommer til å anbefale en ferie med Vitus Reiser til alle de kjenner. -Vi vil gjerne reise med Vitus igjen og det kommer vi garantert til å gjøre! Vi vil anbefale dette til alle våre venner, det har vært en helt fantastisk opplevelse som absolutt alle burde oppleve, avslutter det smilende paret.