Min fantastiske opplevelse i Trevi, Italia.

Stedet jeg aldri blir lei. Stedet som gir meg en ro og en følelse av å være i en annen tid. Middelalderbyen Trevi – du gjør meg glad.

Når jeg først kom til Trevi skulle jeg finne hotellet. Jeg lyste nok turist og litt små forvirret, men likevel uventet kom en eldre italiener bort til meg og pekte i retningen han mente jeg skulle gå. Forstod først ikke helt hvordan han visste hvor jeg skulle, men det viste seg fort at hotellet jeg skulle bo på, er også det eneste hotellet man finner her. Et vakkert og sjarmerende hotell. Ikke m moderne og nytt, men et renessansehotell med sjel og en betjening som brenner for å gjøre oppholdet bra.

Gastronomi og Gjestfrihet

Som jeg sikkert ikke er alene om hadde jeg en lav forventning til hotell maten. Ikke fordi Italia er kjent for dårlig kjøkken, for det er de så absolutt ikke, men rett og slett fordi hotell mat ikke alltid står til meny kartet. Tenkte derfor at jeg måtte ta en forrett og en hovedrett bare for å være på den sikre siden. Dette skulle jeg kanskje ikke gjort, for etter en nydelig forrett av forskjellige typer oster og spekemat var jeg i grunn mett, og da ventet selvsagt en helt nydelig hovedrett. Opplevelsen av å sitte utenfor i hagen til hotellet med utsøkt mat og vin var fantastisk. Det ble noe jeg gledet meg hver dag.

Trevi

Trevi som tilhører Perugia-provinsen, har en lang historie og innenfor bymurene fra middelalderen kan du absorbere den umiskjennelige atmosfæren og de gamle fine steinhusene. Her ser man de eldre ha sin morgenkaffe på en benk eller på en av kafeene, de små koselige butikkene som står opp om morgenen og rigger til. Her er bare en uendelig god stemning. Å vandre i de smale gatene og nyte den vakre utsikten mot dalen av olivenlunder gjør noe med en.

Vandreturer

Det finnes mange flotte vandreturer i området. Her vandrer vi i gammel historie omgitt av oliventrær og vingårder. Vår dyktige lokalguide som også arbeider på hotellet tar oss med på noen av de fine vandreturene. Jeg er ingen fjellgeit selv om jeg kommer fra Norge, men her kunne jeg bare nyte det hele i ett rolig og behagelig tempo.

Umbria

Jeg opplevde selvsagt andre steder enn Trevi på denne reisen, og Assisi med San Francesco-basilikaen er ett av stedene. Byrundtur i Spoleto og ett besøk i Spello, vinsmaking i Montefalco mm. Umbria er kanskje lillebroren til Toscana, men vil påstå at de er like fine. Kunne lett tatt denne turen en gang til.