5 ting du ikke kan gå glipp av på Amalfikysten

I over 100 år har turister flokket til Italias vakre kyst sørvest i landet. Vi forstår hvorfor.

Bloggkategorier:

Det blir av mange reiseentusiaster kalt «verdens vakreste kyststrekning» og skal være blant de mest fotograferte stedene i Italia. Ja, Amalfikysten er noe helt unikt og befinner seg i dag på UNESCOs verdensarvliste.Utsikten er fantastisk -med mange små, idylliske byer som slynger seg over de bratte fjellsidene og ned i Middelhavet. Alle byene har sine særpreg og interessante ting å se. Totalt tar det bare noen timer å kjøre rundt på kysten, men det beste tipset vi kan gi er å bruke så lang tid som mulig. Stopp der det passer dere. Innta en bedre lunsj, en espresso og en gelato, og ta et bad før dere kjører videre. Men med så mange ting å se,kan det være vanskelig å vite hva man skal få med seg på en rundreise på Amalfikysten.Her er noen av våre beste tips.

Strendene i Maiori og Minori

Er det en ting Amalfikysten ikke har mangel på, er det bademuligheter. Langs hele kysten vil det dukke opp både en, to og tre muligheter for å ta seg en forfriskende dukkert i Middelhavet. Om det er strand du trenger, kan strendene i de to byene Maiori og Minori være noe å utforske. Byene ligger bare minutter fra hverandre i bil og cirka 15 minutter kjøring fra byen Amalfi.Og om strandliv ikke er det du trenger, har de begge et rikelig utvalg av rolige cafeer og restauranter.

Fottur til Minori på sitronstien

Hva ervel ikke bedre enn å snøre på seg joggesko og tilbringe noen timer i vakker natur og utrolige kulturopplevelser? Dette er virkelig noe vi anbefaler, og er en tur du aldri kommer til å glemme. Turen tar ca. 2 ½ time og er av lett-moderat vanskelighetsgrad. Den første delen av turen begynner med omtrent 500 trappetrinn på de hellige trappenefør man får en nydelig utsikt over Maioris Mezzacapo-palass med tilhørende hage fra 1700-tallet. Langs stien ser vi terassehageneder de særpregede amalfisitronene blir dyrket. Sitronene har en karakteristisk form og et høyt innhold av C-vitamin. Vi ser johannesbrødtrær med de snodde fruktene som er blitt brukt til alt fra slikkerier og skråtobakk til avføringsmiddel. Mot slutten avruten åpenbarer det seg en formidabel utsikt over fjellbyen Ravello og målet for turen, Minori.

Besøk den historiske byen Pompeii

Ved å besøke den utrolige byen Pompeii får man et fantastisk innblikk i romernes liv slik det var i det første århundret e.Kr. Denne byen har en utrolig historie med både jordskjelv og vulkanutbrudd, og her anbefaler vi sterkt en guidet tur for å få med seg så mye av historien som mulig. Oldtidsbyen Pompeii fikk nemlig sitt liv forseglet for alltid ved Vesuvs utbrudd i år 79. e.Kr., da den ble dekket av opptil ni meter pimpstein og aske. Deretter sov byen en tornerosesøvn helt til den ble utgravd på 1700-tallet.Med en lokalguide kan man besøke Forum, templene, de romerske badene, teatre, villaer m.m. Herfra kan manse opp på den sagnomsuste vulkanen Vesuv, som med sitt utbrudd sørget for å bevare Pompeiis arkeologiske skatter for oss.

Den eksklusive øya Capri

Capri er eksotisk, vakker og med en unik historie. Dette er virkelig et sted man bør ta turen og det er flere ulike severdigheter på denne unike øya. For mange er det «Den blå grotte» som er hovedmålet med besøket, men Capri har så mye mer å by på. De to byene på øya, Capri og Anacapri, er bygd inn i klippene, og det er vanskelig å unngå å bli imponert over hvordan man har klart å bygge byen oppover de bratte knausene. Vi anbefaler å høre om Capris unike planteliv under et besøktilden svenske legen Axel Munthes hage. Her bodde han i 56 år og bygde seg en praktfull villa. På 1800-tallet dro kunstnere og forfattere i flokker til Capri, deriblant dansken H.C. Andersen. Caprier et eksklusivt reisemål med bratte klipper, krystallklart hav, malerisk vakre landsbyer og storartet utsikt.Og etter at du har utforsket øya er det en rekke små og romantiske spisesteder som venter deg.

De magiske gatene i Sorrento

Denne sjarmerende syd-italienske byen på den magiske strekningen mellom Napoli og Salerno, som vel nok er kremen av "La bella Italia", er noe som bare må oppleves. Man forstår godt hvorfor Henrik Ibsen ble inspirert av Sorrento –duftene fra sitrustrærne, de vakre pastellfargede huseneog havet med utsikten mot Vesuv. Sorrento ånder rett og slett av nostalgi. Er det ett sted det er viktig å slappe av med en god lokal vin og en lett lunsj mens den fantastiske italienske atmosfæren slynger seg rundt i de koselige trange gatene er det nettopp her. Denne byen kommer du garantert til å elske.